18 / 05 / 2024

Denizli kıblesi yanlış cami

Denizli kıblesi yanlış cami

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, kıblesinin yanlış olduğu belirlenen caminin yıkımına başlandı.

iPhone 15 parasına arazi… İl il, ilçe ilçe açıkladı: Denizli, Kütahya, Bilecik ve…

Ekonomik kriz herkesi tasarruf yapmaya yöneltti. Birçok kişi küçük miktardaki parasını nereye yatırması gerektiğini araştırıyor. Girişimci ve yatırımcı Aksel, bir iPhone 15 parasına alınabilecek arazileri il il, ilçe ilçe  açıkladı.

Sel ve taşkınlara yanlış şehirleşme neden oluyor, iklim değişikliği günah keçisi ilan ediliyor!

Kuvvetli yağışlar Türkiye'nin pek çok kentinde taşkınlara neden oldu. Durumu değerlendiren Ankara Üniversitesi'nden iklim bilimci Prof. Dr. İhsan Çiçek, yanlış şehirleşmeye dikkat çekiyor.

Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi binası Meclis gündeminde! Kim teslim aldı?

Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan Denizli Külahçıoğlu Un Fabrikası Konservatuvar Merkezi’ndeki sorunlar Meclis gündeminde. Peki bu binayı kim teslim aldı? İşte merak edilenler...

Emlak Konut Evora Denizli kısmi geçici kabulü onaylandı!

Emlak Konut Evora Denizli, Denizli Merkez Efendi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşımı İşi'nde (Evora Denizli), 719 Ada 1 Parselin (D Bloklar) İnşaatlarının kısmi geçici kabulü yapıldı...

Proje ile tapu farklı çıkınca yanlışlık anlaşıldı!

Mersin'de proje ile tapudaki numaralandırmanın farklı olması sebebi ile bina sakinlerinden bazılarının uzun yıllardır satın aldıkları evde değil komşusuna ait dairede yaşadığı ortaya çıktı...

Denizli Kültür Merkezi açıldı!

35 milyon liralık yatırımla Teknik Yapı tarafından hayata geçirilen Denizli Kültür Merkezi hizmete açıldı...

Denizli Kültür Merkezi’ne 35 milyon TL yatırım yaptı!

Teknik Yapı tarafından inşa edilen ve ‘En iyi Sosyo-Kültürel projesi’ ödülünü alan ‘Denizli Kültür Merkezi’, 35 milyon liralık bir yatırım ardından açıldı. 

İmar barışında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Hakan Çatalkaya, vatandaşlara imar uyarısında bulundu. Çatalkaya, ‘İmar barışı’ ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti.

İmar affında en büyük sorun yanlış beyan!

Tektaş İmar Affı Uzmanı ve İnşaat Yüksek Mühendisi Çatalkaya, imar affı ile ilgili bugüne kadar en çok karşılaşılan sorunun yanlış beyan olduğunu belirtti. 

Çatalca'daki 22 yıllık imar yanlışı düzeltildi!

Çatalca'da yaşayan Fedai Işık'a ait 30 dönümlük tarla 22 yıl önce SİT alanı ilan edildi. Arkeologlar tarafından yapılan araştırma sonrasında tarlanın yanlışlıkla SİT alanına alındığı ortaya çıktı.

Denizli'deki kıblesi yanlış cami yeniden inşa edilecek!

Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, kıblesinin yanlış olduğu belirlenen caminin yıkımına başlandı.

Denizli'ye yeni sağlık merkezi geliyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi il merkezindeki iki ilçeye 2 milyon liralık yatırımla 2 adet 112 acil sağlık istasyonu ve bir sağlık merkezi yaptıracak.

Denizli Büyükşehir’den 800 kilometre asfalt!

Denizli genelinde yol yapımı ve ulaşımla ilgili seferberlik başlatan Denizli Büyükşehir Belediyesi asfaltlama çalışmasında da büyük bir mesafe aldı.

Denizli kıblesi yanlış cami Haberi

Denizli kıblesi yanlış cami


Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, kıblesinin yanlış olduğu belirlenen caminin yıkımına başlandı. Yaklaşık üç yıl önce, Atatürk Mahallesi Efeler Meydanı'ndaki Ağalar Camii'nde namaz kılan bir vatandaş, akıllı cep telefonundaki program sayesinde caminin kıblesinin yanlış olduğunu fark etti. İncelemeler sonucu bu yanlışlık kesinleşti. Doğru kıble yönüne ip çekilen camide, halıların yönü de değiştirilerek ibadetlere devam edildi. Namaza gelen cemaatin caminin yıkılıp tekrar yapılmasını istemesi üzerine ilçe müftülüğü harekete geçti.

Gerekli izinlerin alınmasının ardından, caminin yıkılıp yerine kıblesi doğru ve daha büyük bir cami yapılması kararlaştırıldı.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun oluruyla boşaltılan caminin yıkımına başlandı.

Ramazan ayına yetiştirilmesi planlanan caminin bahçesine afiş asılarak, yardım kampanyası düzenlendi.


"Namazlar geçerli"


Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, "Camide namaz kılanların gönül huzuruyla ibadetlerini yapabilmesi için yeni bir cami yapılması...