11 / 05 / 2024

denizli Termal turizmi

denizli Termal turizmi

Dünyada, yılda 100 milyon kişinin faydalandığı termal sağlık hizmetlerinde termal kaynaklarıyla antik çağlardan bu yana şifa kaynağı olan Pamukkale'nin yatırımlar ve tanınırlığının arttırılmasıyla 'termal sağlık merkezi' haline gelmesi hedefleniyor.

Denizli termal sağlık turizminde iddialı!

Denizli termal sağlık turizminde iddialı. Termal kaynaklarıyla antik çağlardan bu yana şifa kaynağı olan Pamukkale'nin yatırımlar ve tanınırlığının arttırılmasıyla "termal sağlık merkezi" haline gelmesi hedefleniyor.

Denizli'de Termal Sağlık Turizmi Yatırım ve Teşvik Tanıtım Toplantısı gerçekleşti!

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Ömer Tontuş: " Termal sağlık turizmi için çok büyük potansiyele sahip ülkemizde, bunun tanıtımını yapmada çok gerideyiz " dedi.

Termal turizme teşvik dopingi!

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamaya göre termal sağlık turizmi için yatırım yapacaklara 5. bölge teşvikinden yararlanma imkanı ile yatırımcılardan çok önemli taleplerin gelmeye başladığı bildirildi.

Denizli PAÜ FTR Hastanesi'nin açılmamasına turizmcilerden tepki!

Denizli’yi termal turizmde sağlık merkezi üssü haline getirecek olan ve yapımı süren PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin açılış süresinin uzamasına Denizlili turizmcilerden tepki geldi. 

2023'e kadar 20 termal kent kurulacak!

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Kurucu Başkanı Emin Çakmak, Türkiye'nin termal ve sağlık turizmi için çalışma başlattıklarını açıkladı. Çakmak, 2023'e kadar 20 ilde 20 termal kent kurulacağını söyledi.

Sivas Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi açılış için gün sayıyor!

Sivas Belediyesi tarafından termal turizmi canlandırmak için hayata geçirilen Aquapark Yaşam ve Spor Merkezi, açılış için gün sayıyor. 15 bin metrekarelik kompleks, iki ayrı tesisten oluşuyor.

Arzu Şentürk Salık: 100 milyon dolarlık otel yapacağız!

Hasanbey Çiftliği Yönetim Kurulu Başkanı Salık, çiftlik ile tarım ve termal turizmi birleştirecek 100 milyon dolarlık bir otel yatırımı yapacaklarını söylüyor...

Pamukkale'de 8.1 milyon TL'ye icradan satılık termal turizm tesisi!

Denizli İli Pamukkale İlçesi Karahayıt Mahallesi'nde yer alan 92 odalı, açık-kapalı termal havuzları bulunan termal turizm tesisi 8 milyon 176 bin 520 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Denizli Barika Otel 6.7 milyon TL'ye icradan satılıyor!

Denizli İli, Pamukkale İlçesi, Pamukkale Köyü, Köyiçi Mevkii'nde yer alan Barika Park Termal Hotel 6 milyon 772 bin 548 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Köksal Köse'den iki yeni termal otel yatırımı!

Tuzla’da bir tesis aldı, hayatı değişti. Avrupa’da gördüğü modeli Tuzla Medikal Termal Otel adını verdiği bu komplekste hayata geçirdi. Koksal Köse sağlık turizmi konusunda oldukça iddialı. Köse, iki yeni yatırım için de hazırlıklarını tamamlamış durumda..

Uşak termal tesis yatırımında marka olacak!

Ege Bölgesi’nde Afyonkarahisar, Denizli, Manisa ve Kütahya gibi termal sular açısından Türkiye’nin en zengin illerinin ortasında yer alan Uşak, komşularını geçmek için atağa kalktı. Uşak’ın şifalı suları, belediyenin tesislerinde hastalara umut oluyor

Denizli Karahayıt, TOKİ ile termalde cazibe merkezi oldu!

TOKİ Başkanı Turan, Denizli Karahayıt’a kentsel dönüşüm ile yaptıkları sosyal konut ve tesislerin meyvesini verdiğini söyledi. Turan, “Bölge, termal turizm açısından cazibe merkezi haline geldi” dedi

TOKİ, Denizli Karahayıt'taki 14 işyerini açık arttırma ile satacak!

TOKİ, kendine has kırmızı termal suyu ile ünlü Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Karahayıt’ta 10’u pansiyon olmak üzere 14 işyerini de açık arttırma ile yatırımcılara sunacak.

Denizli Karahayıt Kent Ormanı turizme açılacak!

Termal sağlıkta iddialı olduklarını belirten Başkan Gürlesin, sağlık turizmi kapsamında kente gelen vatandaşlar için Karahayıt'ta 1,8 milyon liralık yatırımla Kent Ormanı oluşturacaklarını açıkladı.

Kütahya'nın çehresi değişiyor!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek...

Kütahya termal turizmi alanında yeni projeler üretecek!

Çini diyarı Kütahya, ses getirecek yeni nesil yatırımlara hazırlanıyor. Ulaşım sorunlarını çözen şehir yakın zamanda tamamlayacağı projelerle termal turizmi alanında birçok ülkeden ziyaretçi çekecek.

denizli Termal turizmi Haberi

denizli Termal turizmi

Dünyada, yılda 100 milyon kişinin faydalandığı termal sağlık hizmetlerinde Türkiye'nin payını arttırma yönünde çalışmalar sürerken, antik çağlardan bu yana şifalı sularıyla dikkati çeken Denizli de gözde merkezler arasında yer alıyor. Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (DENTUROD) Başkanı Gazi Murat Şen, yaptığı açıklamada. özellikle Pamukkale ve Karahayıt bölgesinin Türkiye'de termal turizmdeki atağı için önemli merkezler olduğunu belirtti. Türkiye'de sıcaklığı ve debisi uygun 400 civarında termal kaynak bulunduğunu ve bunlardan 125'inin Ege'de yer aldığını ifade eden Şen "'Ege bölgesi coğrafi olarak 12 ay turizm yapmaya elverişli bir bölge. 12 ay sürdürülebilir turizmin yapıldığı bölgeler arasında da Pamukkale, doğal yapısı ile ön plana çıkıyor" ifadesini kullandı.Doğal yapısı ve tarihiyle de ilgi çeken Pamukkale'nin yaklaşık 2 bin 500 yıllık bir termal geleneği...