28 / 04 / 2024

denizli yüksek Binalar konferansı

denizli yüksek Binalar konferansı

İstanbul'da inşa edilen birçok yüksek binanın statik hesaplarını yapan inşaat mühendisi Halil İbrahim Boztepe sektörde yeni çalışmalarla 10 yıl sonraki Denizli'nin, şimdiki haliyle kıyaslanamayacağını söyledi.

Malatya'da yüksek katlı 61 bina patlayıcı kullanılarak yıkıldı!

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde büyük hasar gören Malatya'da, yüksek katlı binaların patlayıcı kullanılarak yıkımı hız kesmeden sürüyor.

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

İstanbul'da yüksek kaliteli ofis binalarına talep artıyor!

Cushman - Wakefield tarafından yayınlanan "Türkiye Pazar Analizleri Üçüncü Çeyrek” raporuna göre; İstanbul'da ofislere dönüş artarken yüksek kaliteli binalara talep attı.

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

Yüksek riskli binaların satılması ve kiralanması engellenecek!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu'nda olası büyük depremde yıkılma riski yüksek olan binaların satılıp kiralanmasına yönelik öneriler gündeme alındı.

İstanbul'un 6 ilçesinde binalar yüksek riskli! 

ODTÜ'lü Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu, İstanbul'un 6 ilçesinde binanın tarandığını bunların da 40 bin binanın ise yüksek riskli çıktığını dile getirdi. 

Yüksek riskli binalar için yıkım süreçleri derhal başlatılmalı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Başkanı Ali İpek yaptığı açıklamada, "Yüksek riskli binalar için tapuya şerh düşülerek alım ve satıma kapatılmalı, yıkım süreçleri derhal başlatılmalıdır" dedi.

Şırnak Uludere'de yüksek katlı binalar inşa ediliyor! 

Şırnak'ın uludere ilçesi yeniden inşa ediliyor. İlçede yüksek katlı binaların inşasına başlandı... 

Emre Ilıcalı yeşil binalarda en yüksek liyakat seviyesine ulaştı!

Türkiye’nin lider yeşil bina danışmanlık şirketi olan Altensis kurucularından Emre Ilıcalı, yeşil binalar uzmanlığında en yüksek liyakat seviyesi olan LEED Fellow unvanına layık görüldü.

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

Ankara Yüksek Tren Garı LEED GOLD sertifikası aldı!

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı, Amerikan Yeşil Binalar Derneği (USGBC) tarafından verilen LEED-GOLD sertifikasını almaya hak kazandı.

Adana Çukurova'da yüksek katlı binalar dikkat çekiyor!

Adana Çukurova gelişimini devam ettiriyor. Yine Adana olarak adlandırılan bölgede yüksek katlı yapılar dikkat çekiyor.

Rize Güneyce'de yüksek katlı binalar korku saçıyor!

Rize’nin Güneyce Köyü sakinleri heyelan riskiyle karşı karşıya kaldı. Dik yamaçlara yüksek binalar inşa edildi. 

denizli yüksek Binalar konferansı Haberi

denizli yüksek Binalar konferansı


İstanbul'da  inşa edilen birçok yüksek binanın statik hesaplarını yapan inşaat mühendisi Halil İbrahim Boztepe sektörde yeni çalışmalarla 10 yıl sonraki Denizli'nin, şimdiki haliyle kıyaslanamayacağını söyledi. Denizli İnşaat Müteahhitleri Demeği (DEİM) tarafından. "Yüksek Binalar" adlı bir konferans düzenlendi. Konferansa DEİM Başkanı Fehmi Demir ten. üyeler, inşaat mühendisleri ve mimarlar katıldı. Halil İbrahim Boztepe. bugüne kadar imza attığı projeler hakkında bilgi verdi. Varyap Meridian Grand Tower, Maslak 1453. Onaltıdokuz İstanbul. İstanbul Hılton. Balans Güneşli. Finanspaık. Selenyum gibi binalara bir Denizlili olarak imza atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Boztepe büyükşehir olarak Denizli'nin de artık prestij yapılara ihtiyaç duyduğunu vurguladı. Boztepe. "Denizli her geçen gün büyüyor. 10 yıl önceki Denizli ile şimdikini bile kıyaslayamıyorsunuz. Bence yapılabilecek yeni çalışmalarla 10 yıl sonraki Denizli'yi de...