28 / 04 / 2024

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek bölgeler de yeni bir uygulama hayata geçirdi. Yeni uygulamaya göre, deprem riski yüksek bölgelerde yüksekliği 70 metreyi geçen binalar için ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.



Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem riski yüksek olan bölgeler için yeni bir uygulama hayata geçirecek. Bakanlık tarafından hazırlanan yeni yönetmeliğe göre, yüksek deprem riskli bölgelerde yüksekliği 70 metreyi, düşük riskli bölgelerde ise 105 metreyi geçen binalar için ve bazı zemin ve güçlendirme işlerinde yapı sahibi tarafından tasarım gözetmenliği hizmeti alınacak.

Yönetmelikle ileri tasarım yöntemleri ve teknolojileri de gerektiren, özellik arz eden binaların tasarım gözetimi ve kontrolü hizmetleri ile bu hizmeti yerine getireceklerin eğitim koşulları, mesleki yeterlilik ve bunların belgelendirilmesine dair usul ve esaslar da belirlendi.

Tasarım gözetimi ve kontrolü hizmeti, Bakanlıktan alınan tasarım gözetmenliği belgesi ile çalışan ve akademik eğitim, proje tasarımı veya proje danışmanlığı işi ile uğraşan kişiler tarafından yerine gerçekleştirilecek.

 Bakanlık açıkladı! Deprem riski yüksek bölgelerde yeni uygulama


Geri Dön