16 / 05 / 2024

depo kirası

depo kirası

TSKB Gayrimenkul Değerleme'nin verilerine göre, yeni sanayi binaları ve depoların yapılması için alınan ruhsatlarda 2020 yılında yüzde 44, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 65 arttı. Depolarda kiralar 1 yıl içinde yüzde 20’ye varan oranda yükseldi.

1989 yılında asgari ücretlinin 10 yıllık kazancı lüks dairelerin bir aylık kirası olmuş!

1989 yılında Bebek, Tarabya, Yeşilköy ve Bağdat Caddesi gibi lüks semtlerdeki dairelerin kirası, asgari ücretli memurun 10 yıllık kazancının karşılığı olmuş. Günlüğü 566 bin liraya gelen daireleri genelde yabancılar kiralıyormuş.

İşte ilginç depo projesi!

Evinin bahçesine ıvır zıvır eşyaları koymak için bir depo yapmaya karar veren adamın sıradaşı projesi görenleri hayrete düşürüyor. İşte eşyalarını koymak için yaptığı o İlginç depo projesi...

Ev kirası vergisi hesaplama 2015!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz mal kiralamalarından elde edilen gelirler için vergi ödeniyor. Peki, vergi için ödenecek bedel nasıl belirlenir? İşte ev kirası vergisi hesaplama 2015 kuralları...

Ev kirası vergisi ne kadar?

2014 yılında evinizi kiraya verdiğinizi ve 3.300 TL olarak belirlenen istisna bedelinden yüksek oranda kira geliri elde ettiğinizi düşünelim. Bu durumda ödeyeceğiniz ev kirası vergisi ne kadar?

Ev kirası vergisi nasıl ödenir?

Gelir Vergisi Kanununda belirtilen mal ve hakların kiraya verilmesi karşılığında elde edilen gelirler “gayrimenkul sermaye iradı” olarak vergiye tabi tutuluyor. Peki, ev kirası vergisi nasıl ödenir?

Gebze’de 90 fabrika, atölye ve depo için yıkım kararı!

KOCAELİ’nin Gebze İlçesi’nde, Büyükşehir Yasası’ndan önce köy statüsünde olan Balçık Mahallesi’nde yeni düzenleme ile ’Ticari lojistik alan’ ilan edilen arazilerde faaliyet gösteren irili- ufaklı 90 fabrika atölye ve depo için yıkım kararı alındı.

Ev kirası vergi muafiyeti 2015!

Kira vergisini her kira geliri elde eden mal sahipleri ödemiyor. Her sene vergi için muafiyet sınırı belirleniyor. Gelirin bu sınırı aşması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, ev kirası vergi muafiyeti 2015 nedir?

Ev kirası gelir vergisi hesaplama 2015!

Gelir vergisi kanunu gereğince; evini kiraya veren kimselerin belli bir oranın üzerinde gelir elde etmesi halinde kira gelir vergisi ödemesi gerekiyor. İşte ev kirası gelir vergisi hesaplama 2015...

Ev kirası nasıl belirlenir?

Kira sözleşmesi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mallarda belirli ve belirli olmayan bir süre için yapılabiliyor. Peki, ev kirası nasıl belirenir? Ev kirasının tespiti için dava açılabilir mi?

Ev kirası elden ödenir mi?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların kiralanmasında, taraflar arasında kira sözleşmesi yapılıyor. Bu sözleşmede kira bedelinin ne kadar olduğu ne zaman ve nasıl yatırılacağı belirleniyor. Peki, ev kirası elden ödenir mi?

Ev kirası zammı nasıl hesaplanır?

Gayrimenkul kiralamalarında mal sahibi kira sözleşmesinin yenilenmesi halinde kira bedelinde zam yapabiliyor. Ancak yapılacak zammın kira kanununa göre hesaplanması gerekiyor. Peki, ev kirası zammı nasıl hesaplanır?

Konut kirası sözleşmesi 2015!

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibi ile kiracısı arasında kira sözleşmesi imzalanıyor. Bu sözleşmeye tarafların aralarında yaptığı anlaşmaya istinaden maddeler yazılıyor. İşte konut kirası sözleşmesi 2015 örneği...

1982 yılında Güney Kore, kirasını ödeyemediği İstanbul Konsolosluğu'nu kapatmış!

1982 yılında Güney Kore Devleti, kirasını ödeyemediği İstanbul Konsolosluğu'nu kapatmış. Mecidiyeköy'de bulunan konsolosluk binasına aylık iki bin doları (320 bin lira) ödeyemedikleri için konsolosluğu tasfiye etmişler.

depo kirası Haberi

depo kirası

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona-virüsle beraber gayrimenkul sektöründe değişimler meydana geldi. Hürriyet'ten Gülistan Alagöz'ün haberine göre; pandeminin etkisiyle otel, ofis, perakende gibi fonksiyonlar olumsuz etkilerken, depolama, müstakil konutlar olumlu etkiledi. Depolara olan talebin artmasında en etkili faktör arasında pandeminin ardından büyüyen e-ticaret pazarı olarak açıklandı. Geçtiğimiz sene Türkiye’de e-ticaret hacmi 2019'a göre yüzde 66 artarak 136 milyar lira iken 226 milyar 200 milyon lira oldu. Yükselen ticaret hacmiyle beraber depolama talebinin ciddi oranda arttığını söyleyen TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Müdürü Simge Sevin, “TÜİK’in açıkladığı yapı izin istatistiklerine göre, 2020’de alınan yapı ruhsatlarında yıllık bazda konaklama tesislerinde yüzde 11.9, toptan ve perakende ticaret binalarında yüzde 11.4, ofis binalarında yüzde 2.2 artış görülmesine karşın sanayi ve depolama binalarında...