03 / 05 / 2024

depozito bankaya mı yatırılacak

depozito bankaya mı yatırılacak

Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor. Güvence bedeli olarak nitelendirilen depozito ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, depozito bankaya mı yatırılacak? İşte yanıtı..

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Parayı bankaya koyup yüzde 50 faiz almak mı kazandırır, yoksa konut ve araba almak mı?

'Konut ve otomobil alınır mı?' sorusu sık sık gündeme oluyor. Konuta ve otomobile yatırım yapmak isteyenler bu sorunun yanıtını merak ediyor. Peki şimdi konut ya da araba almak mantıklı mı? İşte detaylar...

Mevduat faizleri yükseliyor, bankaya para yatırırken nasıl bir strateji izlenmeli? 

Girişimci Mert Ergün, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda mevduat faizinin yükseliş trendinde olduğu dönemlerde bankaya para yatırılırken nasıl bir strateji izlenmesi gerektiğini yazdı. İşte Mert Ergün'ün o paylaşımı ve söz konusu paylaşıma gelen yorumlar...

Depozito son kiraya sayılabilir mi? Kiracılar bu tuzağa sakın düşmeyin!

Ev sahipleri ile kiracılar arasında yaşanan sorunlardan bir tanesi de depozito iadeleri. Depozito iadeleri konusunda kiracılar ev sahiplerinin tuzağına düşüyorlar. Peki depozito kira yerine geçer mi? Depozito kira yerine sayılır mı? İşte depozito iadelerinde dikkat edilmesi gerekenler...

Depozito dönemi başladı! 1 Ağustos’tan sonra artık zorunlu olacak!

Sıfır Atık Projesi ile gelecek yıl zorunlu tutulacak. Depozito yönetim sistemi logosu 1 Ağustos gününden itibaren tüm içecek ambalajlarının üzerinde yer almaya başlayacak. İşte detaylar!

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere peş peşe müjde! Mazot ve gübre ödemelerinde yeni dönem! Hemen bakın!

Vefat eden çiftçilerin destekleri mirasçılarına aktarılabilecek. Müracaatlarını tamamladıktan sonra vefat eden çiftçilerin Ziraat Bankası'nda bulunan hesaplarına mazot ve gübre alımında kullanılmak üzere tanımlanan destekleme tutarları, bankaya başvurmaları durumunda mirasçılarına nakit olarak ödene

1000 TL ödeme yapılacak! Ama bu tarihten hemen önce bankaya koşmanız gerekiyor

Garanti Bankası tarafından müşterilerine yönelik 1000 TL hediye verileceği duyuruldu. Ancak bu parayı almak isteyen vatandaşların son tarihe kadar bankaya başvuru yapması gerekiyor.

Bankalar katında deprem! Tarihin en büyük olayı yaşandı, müşteriler çok tedirgin

Bankacılık sektöründe çok önemli gelişmeler yaşanıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin en önemli bankaları arasında yer alan bir bankaya tarihi bir ceza kesildi. Müşteriler de kesilen cezanın büyüklüğü karşısında tedirginlik yaşadı.

İş Bankası çıldırdı! Bankaya yeni adım atan herkese 5 bin TL veriyorlar

İş Bankası vatandaşlara yönelik kampanyalarına devam ediyor. Banka tarafından yeni müşterilere yönelik de ciddi bir kampanya başlatıldı.

Depozito ne kadar geri alınır?

Depozito konusuna dair pek çok kiracı evden veya mülkten çıkma esnasında aynı soruyu soruyor. “Depozito ne kadar geri alınır?” sorusu yanıtlarını arıyor. İşte merak edilen detaylar!

Depozito son kiraya sayılır mı?

Depozito, ev kiralanırken verilen bir nevi teminat yerine geçmektedir. Ev sahipleri depozitoyu son kiraya sayar mı? İşte detaylar!

Promosyon alamadım diye üzülmeyin! Yasal düzenleme geliyor

Promosyonlarla ilgili şikayetler karşılığını buldu. TBMM açıldığında ele alınacak ilk konulardan biri de emekli ve maaş promosyonlarına yasal düzenleme getirilmesi olacak. Bankalar müşteri ayrımı yapamayacak, başka bankaya gitmek isteyen engellenemeyecek ve promosyon ödemesini artırmayan kamu bankal

Maaşını bu bankaya taşıyanlar yaşadı! 3 gün içinde hesaba 7000 lira yatıyor

Milyonlarca emekli vatandaşın beklediği müjdeli haber. Emekli maaşını bu bankaya taşıyan emeklilere 7 bin TL promosyon ücreti ödenecek. İşte detaylar...

depozito bankaya mı yatırılacak Haberi

depozito bankaya mı yatırılacak

Depozito bankaya mı yatırılacak?

İşyeri ve mesken gibi gayrimenkul kiralamalarında; kullanım  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar depozito olarak karşımıza çıkıyor.


Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor. Güvence bedeli olarak nitelendirilen depozito ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanunen, konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelinden yüksek olamıyor.


Mal sahibine depozito nasıl ödenecek? Depozito bankaya mı yatırılacak?


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırıyor. Kıymetli evrakı ise bir bankaya depo ediyor. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren,...