03 / 05 / 2024

depozito bankaya yatacak

depozito bankaya yatacak

Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor. Güvence bedeli olarak nitelendirilen depozito ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, depozito bankaya mı yatırılacak? İşte yanıtı..

Milyonlarca kiracıyı ilgilendiriyor! Kira depozitosu elden verilse dahi iade edilebilir!

Milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren kiracı sözleşmelerinde kritik ayrıntıyı Avukat Atilla Çilekçi açıkladı. Çilekçi: ''Kira sözleşmesi kapsamında verilen depozito bankaya yatırılıp değerlendirilmemişse bile iade edilebilir'' dedi.

Ziraat Bankası müjdeyi verdi! Bağ-Kur'lu ve SSK'lı emekliler promosyonlar o tarihte hesaplara yatacak! 

Ziraat Bankası emekli promosyonun hesaplara ne zaman yatırılacağı açıklandı. Peki, milyonlarca emeklinin merakla takip ettiği Ziraat Bankası emekli promosyonu ne kadar, kaç TL, hesaplara ne zaman yatacak? İşte 2022 Ziraat Bankası promosyonu merak edilen tüm ayrıntılar...

Elektrik yardım parası nereye yatacak? Elektrik yardım parası ne zaman yatacak?

Elektrik yardımı ya da elektrik fatura desteğinin ne zaman yatacağına dair vatandaşlar sorularını yönlendirmeye devam ediyor. Peki “Elektrik fatura desteği ne zaman yatacak?” İşte detaylar!

Anneler müjde! Bakan açıkladı: Çocuk destek ödemeleri hesaplara bu ay yatacak! 

Çocuk desteği Kasım 2022 ödemeleri gündemde yer alıyor. Aile Destek Paketi kapsamına alınan Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinin hesaplara yatırılacağı tarih merakla araştırılıyor. Peki 2022 çocuk destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? İşte detaylar... 

Evde bakım parası yattı mı? Kasım ayı evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Bu tarihe dikkat!

Evde bakım maaşı alan vatandaşlar Kasım ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor. Peki evde bakım maaşı Kasım ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak? Evde bakım maaşı yatan iller listesi belli oldu mu? İşte evde bakım parası ile ilgili merak edilen tüm ayrıntılar...

12 ay boyunca 1250 TL alacaksınız! Paralar hesaplara peş peşe yatacak! Aile Destek başvurularını kaçırmayın...

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün dar gelirli vatandaşlar adına hayata geçirdiği Aile Destek Programının kasım ayı ödemelerinin ne zaman başlayacağı ve hesaplara ne kadar, kaç TL yatırılacağı merak konusu oldu. Peki yardım paraları ne zaman hesaplara yatacak?

VakıfBank Emniyet promosyon 2022 ne zaman verilecek? Polis promosyonu ne zaman yatacak?

Polis promosyonu, emekli promosyonları kadar gündemi meşgul ediyor. Peki VakıfBank Emniyet promosyon 2022 ne zaman verilecek? Polis promosyonu ne zaman yatacak? İşte detaylar!

Bakanlık duyurdu! 12 ay boyunca hesaplara peş peşe 1.250 TL yatacak! Aile Destek Ödemeleri...

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından dar gelirli aileler için başlatılan  Aile Destek Programının detayları merak ediliyor. Peki Aile destek ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ne kadar, kaç TL? İşte detaylar...

Ziraat Bankası emekli promosyon 2022 ne zaman yatacak?

Ziraat Bankası emekli promosyonu gündemde yer alan konulardan biridir. Peki Ziraat Bankası emekli promosyon 2022 ne zaman yatacak? İşte detaylar!

12 ay boyunca hesaplara 1.250 TL yatacak! Ödemeler peş peşe yapılacak! Tarihi sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'nün dar gelirliler için yürüttüğü Aile Destek Programı kapsamında ödenecek kasım ayı paralarının tarihi merak konusu oldu. Peki Aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Ziraat Bankası duyurdu! Promosyonlar o tarihte hesaplara yatacak! Hemen alacaksınız!

Ziraat Bankası emekli promosyonun hesaplara yatacağı tarih açıkladı. Peki, SSK ve Bağ-Kur'lu milyonlarca emekli vatandaşının merakla takip ettiği Ziraat Bankası emekli promosyonu hesaplara ne zaman yatacak? İşte, Ziraat Bankası 2022 Ekim ayı emekli promosyon miktarı, ödeme ve son başvuru tarihleri..

12 ay hesabınıza 1.250 lira yatacak! Aile Destek Programı’nı kaçırmayın! 29 Ekim 2022

Aile Destek Programı’nın aylık ödemeleri maddi durumu yetersiz vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Peki Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara yattı mı? Aile Destek Programı ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar…

Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

Doğalgaz destek ödemesinden yararlanan vatandaşlar, Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacağını araştırıyor. İşte “Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?” sorusunun yanıtı!

depozito bankaya yatacak Haberi

depozito bankaya yatacak

Depozito bankaya mı yatırılacak?

İşyeri ve mesken gibi gayrimenkul kiralamalarında; kullanım  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar depozito olarak karşımıza çıkıyor.


Depozito, kiracı tarafından mal sahibine veriliyor. Güvence bedeli olarak nitelendirilen depozito ile ilgili esaslar Borçlar Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanunen, konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelinden yüksek olamıyor.


Mal sahibine depozito nasıl ödenecek? Depozito bankaya mı yatırılacak?


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırıyor. Kıymetli evrakı ise bir bankaya depo ediyor. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren,...