30 / 04 / 2024

depozito elden ödenir mi

depozito elden ödenir mi

Bir gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar olan depozito nasıl ödenir?

Değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Gayrimenkulünü elden çıkaran mal sahipleri belli koşullarda vergilendiriliyor. Geçtiğimiz sene gayrimenkulünü satanlar bu yıl vergi ödeyebilir. Peki, değer artış kazancı vergisi 2022 ne zaman ödenir?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında yer alan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

10 soruda kira depozitosu nasıl ödenir?

Taşınmaz mal kiralamalarında, kiracılardan ilk ayın kirası ile depozito bedeli peşin olarak isteniyor. Peki, kira depozitosu ne kadar ve nasıl ödenir? İşte 10 soruda kira depozitosu..

Gayrimenkul gelir vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler!

5 yıllık taşınmazını 2016'da elden çıkararak 11 bin TL'den yüksek kazanç elde eden kimseler 2017'de vergi ödüyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi nereye ödenir? İşte seçenekler..

Gayrimenkul gelir vergisi 5 yıldan sonra ödenir mi?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar değer artış kazancının konusunu oluşturuyor. Peki, gayrimenkul gelir vergisi 5 yıldan sonra ödenir mi?

Miras kalan evin satışında gelir vergisi ödenir mi?

Gelir vergisi kanunu gereğince taşınmaz malların iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde ödeniyor. Peki, miras kalan evin satışında gelir vergisi ödenir mi? Ödenmez mi?

Emlak gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi ne zaman ve nerede ödenir? Emlak gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Emlak gelir vergisi nereye ödenir?

Sahip olunan emlakların elden çıkarılması halinde doğan vergisel yükümlülükler arasında değer artış kazancı vergisi de bulunuyor. Peki, emlak gelir vergisi nereye ödenir? Ödeme, internetten yapılır mı?

Emlak gelir vergisi ne zaman ödenir?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince, taşınmaz malların edinim tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılması halinde gelir vergisi ödeniyor. Peki, emlak gelir vergisi ne zaman ödenir?

Kirayı elden vermek suç mu?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin kiraya verdiği mala karşılık kiracı belirlenen kira bedelini ödemek mecburiyetinde oluyor. Peki, kira nasıl ödenir? Kirayı elden vermek suç mu?

Kira elden ödenir mi?

Kira bedeli, ev veya işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında kiracının mal sahibine ödediği para oluyor. Bu paranın miktarı kira sözleşmesi kurulurken belirleniyor. Peki, kira elden ödenir mi?

Ev kirası peşin mi ödenir?

İşyeri ve ev kiralamalarında kiracı eve taşınırken bazı masrafları ödemek zorunda oluyor. Kiracının bazı abonelikleri üzerine alması, depozito bedelini ve kira bedelini ödemesi gerekiyor. Peki, ev kirası peşin mi ödenir?

depozito elden ödenir mi Haberi

depozito elden ödenir mi

Depozito nasıl ödenir?

Depozito, bir gayrimenkulün geçici bir süre için kullanımı  sırasında ve o mülkün tahliyesinden sonra gayrimenkul sahibine ödenecek, zarar ve ziyanı tazmin için alınan miktar olarak karşımıza çıkıyor. 


Genellikle taşınmaz mal kiralamalarında kiracıdan alınan bu depozito, muhtemel zararların önlenmesi için talep ediliyor. Kiralamanın sona ermesi halinde zarar meydana gelmemiş ise bu depozito bedeli kiraya geri veriliyor.


Kanunen konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence bedeli olan depozito üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Örneğin aylık kira bedelinizin 1.000 TL olduğunu düşünelim. Mal sahibi en fazla 3.000 TL'lik depozito talep edebiliyor. Peki, depozito nasıl ödenir?


Güvence olarak para veya kıymetli evrak verilmesi kararlaştırılmışsa kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı...