08 / 05 / 2024

depozito iadesi için dava

depozito iadesi için dava

Kira sözleşmelerinin sona ermesi halinde, taşınmazda herhangi bir hasar olmaması halinde kiracıdan alınan depozitonun iade edilmesi gerekiyor. İade gerçekleşmezse dava açılabiliyor. İşte depozito iade davası..

Yarım kalan daireler için ödenen tutarlar iade edilecek!

İstinaf mahkemesi projesi yarım kalan ve şirketlere peşin ödeme yapılan krediler için bankaların tüketiciye para iadesi yapmasına karar verdi. 

Öğrenciler için kiralar cep yakıyor!

Üniversite öğrencileri için barınma telaşı başladı. Öğrenciler için kira fiyatları, depozito ve emlakçı parası cep yakıyor. İşte cep yakan bu maliyeti yüzde 60-70 düşürmenin tüyoları...

SİT alanındaki yapılar için para iadesi yok!

Koruma Kurulu, Nevşehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Valilik SİT alanları içinde kalan yapılar için yıkım kararı verdi ve ödenen paraların iade edilmeyeceğini açıkladı.

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi geliyor!

Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, bina inşaat harcamaları için KDV iadesi getirdiklerini açıkladı..

Bina inşaat harcamaları için KDV iadesi yapılacak!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "İmalat sanayine yönelik düzenlenen teşvik belgeleri kapsamında bu yıl gerçekleştirilecek bina inşaat harcamaları için KDV iadesi sağlayacağız" dedi.

Emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

6360 sayılı kanun gereğince ilçe belediyesine bağlanacak köylerde taşınmaz mallar için 5 yıl boyunca emlak vergisi alınmıyor. Bu sürenin başlangıcı 2014 yılı olup emlak vergisi iade ediliyor. Peki, emlak vergisi iadesi için ne yapılır?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır?

Ev alma sürecinde konut kredisi kullanan tüketiciler, kendilerinden kesilen dosya masraflarının iadesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne yapılır? İşte masraf iadeleri..

Ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Ev kredisi dosya masrafı iadesi için öncelikle kredi kullanılan bankaya bir dilekçe ile müracaat edilmesi gerekiyor. İşte, ev kredisi dosya masrafı iadesi dilekçe örneği!

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar tüketicilerden bazı isimler altında birtakım masraflar talep edebiliyor. Ancak dosya masrafının iadesi istenebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için ne gerekli?

Konut kredi dosya masrafı iadesi için ne yapılmalı?

-Konut kredisi başvurusu yapacak olanlardan çeşitli hizmet ve isimler ile talep edilen konut kredisi dosya masrafı ve diğer masrafların iadesi mümkün. Peki, konut kredi dosya masrafı iadesi için ne yapılmalı?

Kira kontratında depozito iadesi!

Kira kontratında depozito, taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin güvencesi için kiracıdan alınan bedel olarak karşımıza çıkıyor. Peki, kira kontratında depozito iadesi ne zaman yapılıyor?

Kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal kiralamalarında, kiracıdan istenen masraflar arasında depozito bedeli de isteniyor. Peki, kiralama süresinde herhangi bir zararın yaşanmaması durumunda kiracı depozito iadesi nasıl olur?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler!

Mesken sahibi olmak için bankalardan kredi kullanan tüketiciler, kesilen kesilen dosya masraflarının tarafında iade edilmesini isteyebiliyor. Peki, konut kredisi dosya masrafı iadesi için yapılması gerekenler nelerdir?

depozito iadesi için dava Haberi

depozito iadesi için dava

Depozito iade davası!

Kiralama sözleşmeleri ile kiracıya güvence verme borcu getirilmesi halinde, kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırıyor. Eğer depozito kıymetli evrak ise bir bankaya depo ediyor. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebiliyor.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla takibe giriştiğini bankaya yazılı olarak bildirmemişse banka, kiracının istemi üzerine güvenceyi geri vermekle yükümlü oluyor.


Taşınmaz sahibi tarafından haksız yere depozitonun iade edilmemesi halide, kiracı depozito iadesi için dava açaviliyor. Depozito iade davası örnepş aşağıda yer alıyor:


YARGITAY 13.HD 

E. 2004/79 

K. 2004/8396 

T. 1.6.2004


Depozitonun Hasar Olmaması Halinde İade Edileceği 


Davacı, 2.8.2000...