02 / 05 / 2024

depozito masrafları

depozito masrafları

İlk kiralama ayında bazı masraflar yapılabiliyor. Bu masraflar arasında depozito da yer alıyor. Mal sahibi istediği oranda depozito talep edemiyor. Peki, ev kiralarken verilen depozito ne kadar?

5 soruda kiracı depozito iadesi!

Konut ve işyeri kiralamalarında kiracıların yaptığı masraflar arasında depozito da yer alıyor. Peki, kira depozitosu ne kadar? Kira depozitosu ev sahibine nasıl ödenir? İşte sorularınızın yanıtı..

2016 tapu masrafları ne kadar?

Tapu dairesinde yapılacak devir işlemleri için tarafların belli oranlarda harç ödemesi yapması gerekiyor. Peki, bu süreçte hangi masraflar ödenir? 2016 tapu masrafları ne kadar?

Tapu tevhit masrafları 2016!

Tevhit işlemi ile iki veya ikiden fazla tapu birleştirilerek tek tapu olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için belli oranlarda harç ödeniyor. İşte tapu tevhit masrafları 2016..

Tapu cins değişikliği masrafları 2016!

Tapu cins değişikliği, bir taşınmaz malın mevcut cinsinde bir değişikliğin meydana gelmesi halinde yapılıyor. Bu işlem için bazı masraflar karşılanıyor. İşte tapu cins değişikliği masrafları 2016..

İmarlı arsa tapu masrafları!

Tapu devir işlemleri, taşınmazın bağlı olduğu tapu müdürlüğünde yapılıyor. Peki, imarlı bir arsanın satışı için ne kadar harç ödemesi yapılır? İmarlı arsa tapu masrafları ne kadar?

Bedelsiz olarak tapu devri masrafları!

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz malların bir bedel karşılığında satışı yapılabildiği gibi bedelsiz olarak tapu devri de yapılabiliyor. Peki, bedelsiz olarak tapu devri masrafları 2015 ne kadar?

Emlak tapu masrafları nelerdir?

Taşınmaz tapu devir işlemleri ilgili tapu dairesinde yapılıyor. Emlak alım satım işlemleri sırasında belli tapu masraflarının da karşılanması gerekiyor. Peki, emlak tapu masrafları nelerdir?

Ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015!

Ortak mülkiyete konu olan taşınmazlarda anlaşmaya varılamadığı takdirde bu uyuşmazlık mahkeme yolu ile çözülebiliyor. Peki, açılan dava için ne kadar masraf yapılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası masrafları 2015..

Terrace Tema'da kiracıların taşınma masrafları karşılanıyor!

İnanlar, yaşamın başladığı Terrace Tema ve Terrace Mix'te kiralamayı yeniden tanımlıyor. Terrace Tema'da farklı tip ve dairelere özel belirlenen oranlarda kiracıların taşınma masrafları karşılanıyor.

Konut kredisi dosya masrafları ne kadar?

Konut satın alırken bankaların konut kredilerini kullanan kimseler birtakım masraflar ile karşılaşabiliyor. Bu masraflar arasında dosya masrafları da bulunuyor. Peki, konut kredisi dosya masrafları ne kadar?

Tapu masrafları kime aittir?

Gayrimenkullerin devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu dairesinde yapılacak devir için öncelikle randevu alınıyor. Peki tapu masrafları nelerdir? Tapu masrafları kime aittir?

Konut tapusu masrafları 2015!

Konut devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için, gerekli belgeler ile birlikte tapu dairesine müracaat ediliyor. Devir işlemleri için harç ödemesi yapılıyor. İşte konut tapusu masrafları 2015..

Tapu masrafları hesaplama örneği!

Taşınmaz malların mülkiyet devir işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapu devri için birtakım masraflar ödeniyor. Peki, tapu masrafları nasıl hesaplanır? İşte tapu masrafları hesaplama örneği..

depozito masrafları Haberi

depozito masrafları

Ev kiralarken verilen depozito ne kadar?

Taşınmaz mal kiralamalarında kiranın ilk ayında bazı masraflar yapılabiliyor. Bu masraflar arasında depozito da yer alıyor. Ancak bu depozito bedeli kanunda belirtilen sınırı aşamıyor. 


Mal sahibi istediği oranda depozito talep edemiyor. Peki, ev kiralarken verilen depozito ne kadar olmalı?


Konut ve çatılı işyeri kiralarında sözleşmeyle kiracıya güvence verme borcu getirilmişse, bu güvence üç aylık kira bedelini aşamıyor.


Kiracı, kiraya verenin onayı olmaksızın çekilmemek üzere, parayı vadeli bir tasarruf hesabına yatırır, kıymetli evrakı ise bir bankaya depo eder. 


Banka, güvenceleri ancak iki tarafın rızasıyla veya icra takibinin kesinleşmesiyle ya da kesinleşmiş mahkeme kararına dayanarak geri verebilir.


Kiraya veren, kira sözleşmesinin sona ermesini izleyen üç ay içinde kiracıya karşı kira sözleşmesiyle ilgili bir dava açtığını veya icra ya da iflas yoluyla...