19 / 05 / 2024

depozito modeli

depozito modeli

İNŞAAT sektöründen çürük ve dolandırıcı müteahhitlere karşı radikal bir öneri geldi. İnşaatçılar, hükümetten bir daireyi iki kişiye satan ve konutu tamamlamadan kaçanlara karşı “depozito modeli” uygulamasını talep etti.

Dekar Kıyıbahçe Ödeme Korumalı Finans Modeli ile satışa çıktı!

Emlak sektöründe projelerin yarım kalmasını önlemek için Yapı Kredi yeni bir model oluşturdu. Ödeme Korumalı Finans Modeli ilk kez Dekar Kıyıbahçe Çekmeköy'de denenecek.

Şehir içlerindeki sanayi tesisleri yapı kooperatif modeli ile taşınıyor!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Avukat Ali Güvenç Kiraz, şehir içlerindeki sanayi tesislerinin yapı kooperatif modeli ile taşınmasını kaleme aldı...

TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakan Yardımcısı İskandarov Erkin Buriyeviç ve heyetini ağırladı. Yapılan toplantıda TOKİ modeli Özbekistan heyetine anlatıldı.

Kentsel dönüşümde Kartal modeli!

Kartal Belediyesi tarafından, 'Dönüşümde Kartal Modeli' ile yerinde dönüşüm çalışmaları başladı. Yıkım töreninde konuşan Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, dönüşüm konusunda bakanlığın kendilerini örnek gösterdiğini ifade etti.

Dövizle sözleşme yasağında depozito muafiyeti!

Dövizle sözleşme yasağında dolar veya euro üzerinden depozito ödeyen kiracıları sevindiren önemli bir değişiklik yapıldı. Mülk sahipleri, daha önce yapılmış kiralamada döviz üzerinden aldıkları depozitoları, sözleşmenin bitiminde aynı para üzerinden kiracıya iade edecekler.

Yüksek faizi tuş edecek finansman modeli: Sat-geri kirala!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, yüksek faiz ve yüksek enflasyonla mücadele için bu döneme uygun silahların kullanılması gerektiğini dile getirdi. Gürbüz, yüksek faizi tuş edecek finansman modeli önerisinde bulundu. 

Dev projeler için uzun vadeli finansal kaynak modeli!

Büyük projeler için 90 günlük sürede atılacak adımlar belli oldu. Projeler için uzun vadeli dış finansal kaynak dayalı modeli hayata geçecek.

Hallerin işletilmesine AVM modeli önerisi!

Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, hallerin modernize edilmesiyle ilgili çalışmaları değerlendirdi. Tavşan, hallerin AVM modeli ile işletilmesini önerdi.

Kanal İstanbul'a yap-işlet-devret modeli uygulanacak!

Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname'de Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri "yap-işlet-devret" modeli kapsamına alınacak...

Kanal İstanbul YİD modeli kapsamına alınacak!

Yapılan yeni düzenlemeyle, Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri yap-işlet-devret modeli kapsamına alınacak.

Kanal İstanbul'a yap-işlet-devret modeli!

Kanal İstanbul düzenlemesinin yer aldığı torba teklifi komisyonda kabul edildi. Buna göre Kanal İstanbul ve benzeri su yolu projeleri yap-işlet-devret modeli kapsamına alınacak...

Sanayi yatırımlarında “Emlak Sanayi” modeli!

Yeni Cumhurbaşkanlığı sistemi ile yeni önerilerde beraberinde geldi.  Yeni sistemde sanayi yatırımlarında “Emlak Sanayi” modeli ile arazinin rant amaçlı kullanımının önüne geçilmesi isteniyor.

Evsizler için 3 boyutlu basılabilir konut modeli!

Özel girişimciler ABD'de dünyadaki yaklaşık 1 milyar evsiz insanın barınma sorununu çözmek için bir araya geldi. 3 boyutlu basılabilir konut modeli üretildi. 

depozito modeli Haberi

depozito modeli

İNŞAAT sektöründen çürük ve dolandırıcı müteahhitlere karşı radikal bir öneri geldi. İnşaatçılar, hükümetten bir daireyi iki kişiye satan ve konutu tamamlamadan kaçanlara karşı “depozito modeli” uygulamasını talep etti. Yapı Denetim Derneği’nin önerdiği modele göre, her müteahhitten inşaat maliyetinin yüzde 30-40’ı oranında depozitoya gibi “İş Yapım Teminatı” alınacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın sıcak baktığı modele göre müteahhit inşaatı tamamladığında özel bir hesapta tutulan para iade edilecek.


Türkiye’de müteahhitleri denetleyen bir yapının olmadığını anımsatan TOBB İnşaat Sektörü Meclis Üyesi ve Yapı Denetim Derneği Başkanı Nazmi Şahin, “Elini kolunu sallayan müteahhit oluyor. Müteahhitliğe hem giriş hem çıkış kolay olduğu için çok kaza yaşanıyor” dedi. Türkiye’de kusurlu müteahhitlere ceza verilmediğini kaydeden Şahin, hükümete “depozito modeli” önerisinde bulunduklarını söyledi. Müteahhitlerin bağlı olduğu bir oda kurulmasını...