11 / 05 / 2024

depozitoyu geri vermeyen ev sahibi

depozitoyu geri vermeyen ev sahibi

Kira sözleşmesinin sona ermesi halinde ve herhangi bir problem yaşanmaması durumunda ev sahibi depozitoyu geri iade etmiyorsa; depozitoyu vermeyen ev sahibine ne yapılır? İşte yanıtı...

Ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir? İşte 6 soruda tüm detaylarıyla!

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki sorunlara her geçen gün bir yenisi eklenirken, Kiracının evi tutarken ödediği depozitoyu daireyi boşaltırken geri alamaması da en çok dert yanılan konular arasında yer alıyor. Peki ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne yapılabilir?

Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir?

Kira sözleşmesi depozito iadesi, kira sözleşmesi ile ilgili en önemli konulardan biri olup günlük hayatta oldukça fazla bir şekilde karşımıza çıkıyor. Peki, Ev sahibi depozitoyu ne zaman geri ödemelidir? İşte tüm detaylar...

Depozito ne zaman geri ödenir?

Mal sahibi, kiracısından güvence bedeli olan depozitoyu da talep edebiliyor. Depozitonun en fazla ne kadar olması gerektiği ve iade koşulları kanun ile şekilleniyor. Peki, depozito ne zaman geri ödenir?

Ev sahibi depozitoyu ödemiyor!

Kiralama sözleşme süresinin sona ermesi halinde, herhangi bir zararın olmaması durumunda ev sahibinin bu bedeli kiracısına geri vermesi gerekiyor. Peki, ev sahibi depozitoyu ödemiyorsa ne yapılır?

Ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne olur?

Gayrimenkul kiralamalarında, mal sahibi kiracısından güvence bedeli olarak da nitelendirilen depozito bedelini talep edebiliyor. Hasar olmaması halinde kira bitiminde depozito iade ediliyor. Peki, ev sahibi depozitoyu geri vermezse ne olur?

Depozitoyu vermeyen ev sahibine ne yapılır?

Kira sözleşmesinin sona ermesi halinde ve herhangi bir problem yaşanmaması durumunda ev sahibi depozitoyu geri iade etmiyorsa; depozitoyu vermeyen ev sahibine ne yapılır? İşte yanıtı...

Türkiye'de inşaatta en iyi geri dönüş gazete ve web sitelerinden oluyor!

Vatan Gazetesi yazarlarından Ceren Kumbasar bugünkü köşe yazısında pazarlamanın yeni kavramlarından bahsetti. Kumbasar: "Türkiye’de hala inşaat sektöründe en iyi geri dönüş gazetelerle ve web siteleriyle oluyor." dedi...

Akçaabat Belediyesi Fatih Stadyum'unu geri istedi!

Karadeniz'den Güne Bakış Gazetesi'nden Berkant Parlak'ın haberine göre, Akyazı Projesi'nin yapımını üstlenen TOKİ'ye bu işin yapımı karşılığında devredilen Akçaabat Fatih Stadı'nın geri alınması için Akçaabat Belediye tarafından girişimde bulunuldu..

Geri dönüşüm sektöründe yeni yatırımlar yolda!

Türkiye'deki atık yönetimi ve geri dönüşüm sektörü, hem özel sektörün hem de yerel yönetimlerin katkılarıyla 5 milyar Euro'luk bir pazar haline geldi. Bu sektörde yeni yatırımlar yolda...

Kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi!

Türk Borçlar Kanununa göre kiralananın sözleşmenin bitiminden önce geri verilmesi halinde; bazı durumlarda kiracı, kira bedelini ödemekle yükümlü oluyor. Bu nedenle kiracıların dikkatli olmaları gerekiyor...

Geri alım hakkı sözleşmesi!

Geri alım hakkı sözleşmesi nedir? Geri alım hakkı sözleşmesi nasıl yapılır? Geri alım hakkı sözleşmesi konusu hakkında merak ettiğiniz detaylar haberimizin devamında yer alıyor..

Eski kurşun geri kazanım fabrikasına 5,7 milyon liralık ceza kesildi!

Mehmet Emin Birpınar, Gaziemir'de radyoaktif atıkları toprağa gömüldüğü ileri sürülen eski kurşun geri kazanım fabrikasına 5,7 milyon liralık ceza kesildiğini, bunun Türkiye'de verilmiş en yüksek çevre cezası olduğunu bildirdi.

Perili Köşk'le ilgili imar raporu meclis gündeminden geri çekildi!

'Perili Köşkle ilgili hazırlanan 'olumsuz' imar raporu, son anda İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündeminden geri çekildi. Borusan Holdingin 2003 yılında 30 yıllığına kiraladığı köşkün müze olan fonksiyonunun, konuta çevrilmesi istenmişti...

depozitoyu geri vermeyen ev sahibi Haberi

depozitoyu geri vermeyen ev sahibi

Depozitoyu vermeyen ev sahibine ne yapılır?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracıdan alınan depozito bedelinin, sözleşme süresinin sona ermesi halinde herhangi bir problem yaşanmamışsa, bu bedel geri iade ediliyor. Peki ev sahibiniz depozitoyu geri vermiyor ve siz depozitoyu geri ödemeyen ev sahibine ne yapılır diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kiracının ev sahibine güvence bedeli olarak verdiği depozito bedeline ilişkin yasal dayanak Borçlar Kanunu madde 342'de açıklanıyor. 


Buna göre, kiracı ile ev sahibi arasında imzalanan kira kontratında depozitoya ilişkin hususların açıkça belirtilmesi gerekiyor. Sözleşmede zararların neler olabileceğinin ve boyutlarının belirtilmesi hem kiracı tarafından hem de ev sahibi bakımından daha yararlı oluyor.


Böylece, ev sahibi depozitoyu ne zaman ne şekilde talep edeceğini; kiracı ise kendisinin hangi durumlarda depozitosunu geri alamayacağını görmüş oluyor.


Depozito iadesi nin gerçekleşmediği durumlar:

Ev sahibi ile kiracı...