23 / 07 / 2024

deprem afet merkezi

deprem afet merkezi

Kestel Belediyesi'nin yaptırdığı 'Afet Koordinasyon ve Kriz Merkezi' Vali Münir Karaloğlu tarafından törenle açıldı. Karaloğlu, Deprem Haftası'nda böyle bir açılışı yapmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.

Nurdağı'ndaki örnek deprem konutları görüntülendi! İlçede 2 bin 509 afet konutu yapılacak! 

6 Şubat depremlerinden etkilenen Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde deprem konutları hızla yükseliyor. Yapımı süren afet konutları FPV dronla görüntülendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı 'Felaket Kurtarma Merkezi' kuruyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehire ait olan verileri, afet durumlarına karşı koruma altına almak ve bir sorun karşısında anında müdahale etmek için Felaket Kurtarma Merkezi projesini hayata geçirdiğini açıkladı. Olası büyük deprem, sel ve yangın gibi büyük afet gibi durumlarda kurum faaliyete ge

Deprem konutları teslim tarihi belli oldu mu? Afet konutları hangi ay teslim edilecek?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki deprem konutlarının teslim tarihlerine ilişkin açıklama yaptı. Peki, Deprem konutları teslim tarihi belli oldu mu? Afet konutları hangi ay teslim edilecek? İşte detaylar...

Kamu-Sen'den son dakika çağrısı: Afet tazminatı tüm ilçelerde geçerli olsun, deprem konutları bitene kadar verilsin! 

Türkiye Kamu-Sen, deprem bölgesindeki kamu personeline sağlanan ‘afet tazminatı’nın olağanüstü hal ilan edilen 11 kentteki bütün ilçelerde görevli kamu çalışanları için geçerli olmak üzere genişletilmesine ve ödemenin deprem konutları tamamlanıncaya kadar yapılmasına ilişkin dilekçe hazırladı. 

Uzman isimden çarpıcı deprem açıklaması: Resmen eli kulağında! 7 şehre son dakika uyarısı! 

Bingöl Üniversitesi Enerji, Çevre ve Doğal Afet Araştırma Merkezi Müdürü, İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Kenan Akbayram, deprem riski olan yerleri tek tek sıraladı. 

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır! Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, anahtarı nerede?

İstanbul'un Deprem Afet Konteynerleri hazır... Peki Deprem Afet Konteynerı nasıl kullanılır, Deprem Afet Konteynerı'nın anahtarı nerede? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Burdur'da korkutan deprem! AFAD duyurdu

Afet Koordinasyon Merkezi AFAD'dan yapılan son dakika açıklamasına göre Burdur'da akşam saatlerinde deprem meydana geldi.

Mustafa Sarıgül: Deprem ve afet bakanlığı kurulmalı!

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Derhal deprem ve afet bakanlığı kurulmalıdır. İktidara sesleniyorum; lütfen beklemeyin, deprem ve doğal afetler bakanlığını kurun" diye konuştu.

Silivri Afet Koordinasyon Merkezi hizmete açıldı!

Silivri'de doğal afetler sonrasında yaşanacak sorunların önüne geçmek için inşa edilen Silivri Afet Koordinasyon Merkezi (SAK) hizmete açıldı. 

Bülent Özmen'den deprem master planı açıklaması!

Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen, deprem master planları ve afet risk azaltma planlarının bir an önce hayata geçmesi gerektiğini dile getirdi.

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

İstanbul Deprem Lojistik Merkezi açıldı!

GEA Arama Kurtarma Grubu tarafından olası İstanbul depremine hazırlık için kurulan Deprem Lojistik Merkezi açıldı.

Maltepe Afet Eğitim Merkezi açıldı!

Maltepe Kaymakamlığı, Maltepe Belediyesi ve İstanbul Kalkınma Ajansı işbirliğiyle hayata geçirilen “Maltepe Afet Eğitim Merkezi” hizmete açıldı.

deprem afet merkezi Haberi

deprem afet merkezi

Münir Karaloğlu, "Vatandaşımızın afetler konusunda şuurlandırılmasına yönelik çeşitli çalışmalar yapılıyor. Kestel Belediyesi'nin yaptırmış olduğu bu merkez, vatandaşlarımızın doğal afetlerle ilgili bilgilenmesini de sağlayacak" dedi. 



AFET YÖNETİMİ 


"Marmara bölgesi, Türkiye'nin ekonomik faaliyetlerinin ve nüfusunun ağırlığının yaşadığı bir bölge" diyen Karaloğlu, "Marmara depreminde Türkiye çok ciddi sıkıntılarla karşılaştı. Aslında bu bizlere bir fotoğraf gösterdi. Hem devlet, hem de millet olarak depreme ve afetlere son derece hazırlıksız olduğumuzu Marmara depremi yüzümüze vurdu. Tek katlı çelikten yapılmış depreme dayanıklı ve insanlara güven veren afet yönetim merkezlerine, kriz yönetim merkezlerine bir afet anında ne kadar ihtiyaç olduğunu iyi bilen birisiyim" diye konuştu. 


Bursa...