07 / 05 / 2024

Deprem Çalıştayı düzenlenecek

Deprem Çalıştayı düzenlenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, 'Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nın bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek.

GİGDER, olağanüstü çalıştay için düğmeye bastı! Yabancıya konut satışında hedef 25 milyar dolar! 

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), ‘vatandaşlık’ ve ‘oturum’ programlarını detaylıca analiz etmek için Sapanca’da 20-21 Temmuz tarihlerinde bir çalıştay gerçekleştirecek. İşte detaylar...

Depreme karşı güçlendirmenin önündeki engeller için çalıştay gerçekleştirilecek!

Deprem Güçlendirme Derneği'nin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteği ile 30 Mayıs'ta "Kentsel Dönüşümde Güçlendirmenin Rolü" başlıklı çalıştay gerçekleştirilecek.

Ali Öztunç'tan deprem ve kentsel dönüşüm açıklaması!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, gündemi değerlendirdi ve önemli açıklamalarda bulundu. Öztunç, "Biz CHP olarak deprem gerçeğini unutmuyoruz ve unutturmak istemiyoruz" dedi ve deprem çalışmalarına ilişkin konuştu.

Sivas'ta hızlı tren için çalıştay düzenlenecek!

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) ‘Geleceğe Hızlı Yolculuk - Hızlı Tren’ konulu çalıştay hazırlayacak. 

II. Tesis Yönetim Çalıştayı ve İş Zirvesi 2021 İstanbul 21,22,23 Mayıs'ta!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "II. Tesis Yönetim Çalıştayı ve İş Zirvesi 2021 İstanbul" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi!

Afet Riski Azaltma ve Deprem Çalıştayı düzenlendi. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, ''Yüksek teknolojiyi ve akıllı şehirleri deprem başlığıyla çok hızlı bir şekilde koordine etmek gerekiyor'' dedi.

Tesis Yönetimi Çalıştayı 28-29 Kasım'da!

Tesis ve Konut Sitesi Yönetim mevzuatının temeli olan 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu ile talepler tam olarak karşılanamıyor. Sektör ilgilileri konuyla ilgili taleplerini bir çalıştay düzenleyerek anlatacak.

Kemeraltı Çarşısı'nda yapılaşmayı önlemek için Kemeraltı Çalıştayı yapılacak!

7 bin yıllık tarihiyle her yıl yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan tarihi Kemeraltı Çarşısı dokusunu zedeleyecek projelerle karşı karşıyayken, tarihi dokuyu korumak için "Kemeraltı Çalıştayı" düzenlenecek.

Knauf Türkiye bölgesel çalıştayı Samsun’da gerçekleştirildi!

Knauf Türkiye’nin, 2019 yılı değerlendirmesiyle ilgili gerçekleştirdiği bölgesel çalıştay, 31 Ocak’ta Sheraton Grand Samsun Hotel’de düzenlendi. Çalıştayda Knauf Türkiye’nin 2020 bölgesel hedef ve stratejileri açıklandı.

Kanal İstanbul Çalıştayı'nda neler konuşuldu?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı'nda bilim insanları, Kanal İstanbul'un depremi tetikleme ihtimalini konuştu...

Milletle alay eder gibi Kanal İstanbul çalıştayı düzenlediler!

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ünal, "Biz diyoruz ki 'Kanal İstanbul'u yapalım', çıkmışlar böyle adeta milletle alay eder gibi çalıştay düzenlemişler. Çalıştayda konuşmacı olarak, bilim insanı olarak çağrılmış akademisyenlerin ne jeoloji ile ilgisi var ne çevre ile ilgisi var" dedi...

Haydar Alî Yıldız: Deprem odaklı kentsel dönüşüm esasıyla hareket edeceğiz!

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'na dair tüm merak edilen konuları cevaplandırdı. Yıldız, "Deprem odaklı kentsel dönüşüm esasıyla hareket edeceğiz. Okmeydanı, Tarlabaşı, Dolapdere’de kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor." dedi...

İstanbul Deprem Çalıştayı'nda kentsel dönüşüm konuşuldu!

İBB tarafından İstanbul Deprem Çalıştayı 2-3 Aralık tarihleri arasında düzenlendi. Çalıştayda, binaların deprem güvenliği, kentsel dönüşüm, ilçelere afet merkezleri kurulması konuları görüşüldü.

Deprem Çalıştayı düzenlenecek Haberi

Deprem Çalıştayı düzenlenecek

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürlüğü tarafından, 'Deprem Gerçeği ve Kentleşme Çalıştayı'nın bu yıl ikincisi gerçekleştirilecek. Geçen yıl ilki düzenlenen çalıştayda bu yıl Türkiye’nin ve Kocaeli’nin deprem gerçeği, alınan önlemler ve yapılması gerekenler uzmanlar tarafından masaya yatırılacak. Çalıştay, 12 Kasım Perşembe günü Kocaeli Ticaret Odası Meclis Salonu’nda 10.00-16.00 saatleri arasında yapılacak.


Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün konuşmalarıyla başlayacak çalıştay, 'Teknik' ve 'Sosyal' olmak üzere iki oturumdan oluşacak. Öğleden önceki 'Teknik' oturuma konuşmacı olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi’nden Prof. Dr. Mustafa Erdik, İTÜ Jeoloji Mühendisliği’nden Prof. Dr. Okan Tüysüz, KOÜ Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şerif Barış...