23 / 05 / 2024

deprem değerlendirmesi

deprem değerlendirmesi

Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce’de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor.Birlik; binaların yeniden inşaasında THBB’nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.

İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak!

Kentsel Dönüşüm Yasasına ilişkin tepkiler devam ediyor. İMO Kahramanmaraş binasına ilişkin şok iddia: Deprem değil rant yıkacak...

Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

Deprem felaketi öncesinde de zaten kritik seviyede olan barınma sorunu, bölgeden farklı illere ilişkin taşınma hareketinin ardından yeniden fahiş fiyatlarla yeniden gündem oldu. Konut fiyatlarındaki artış 600 bin TL'ye kadar ulaştı! Fahiş fiyat deprem de dinlemedi!

İslam Memiş'ten son dakika durum değerlendirmesi! En çok kazandıranı açıkladı!

Altın ve finans piyasaları uzmanı İslam Memiş, son dakika durum değerlendirmesi yaptı.

DİSK'ten asgari ücret değerlendirmesi! 1 Ocak 2023 asgari ücret hesabı...

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonunun (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, asgari ücretin alım gücünün olağanüstü düştüğünün altını çizerek, asgari ücret değerlendirmesi yaptı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de! İşte detaylar!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Emekli maaşları ve asgari ücrete zam değerlendirmesi! Vedat Bilgin yeni rakamları böyle duyurdu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 'Bu hikaye henüz bitmedi' diyerek asgari ücret ve emeklilere zam değerlendirmesi yaptı. Ekonomideki son verileri paylaşan Vedat Bilgin, 1 milyon 400 bin emekli başta asgari ücretle ev geçindiren milyonları ilgilendiren açıklamalar yaptı.

Uzmanlardan Düzce depremi değerlendirmesi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na (AFAD) göre saat 15.40'ta Düzce Merkez'de 5 şiddetinde bir deprem yaşandı. Uzmanlar, söz konusu depremin büyük Marmara depremini tetikleyip tetiklemeyeceğine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ahmet Ercan'dan İstanbul depremi değerlendirmesi!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul depremine ilişkin açıklamalarıyla dikkat çekiyor. Ercan, dün meydana gelen sarsıntıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Naci Görür'den İzmir depremi değerlendirmesi!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin, "30 Ekim 2020 tarihinde olan ve İzmir'i etkileyen depremin artçısı olabilir" dedi. 

Deprem değil depreme karşı kayıtsızlık öldürüyor!

İzmir'de 30 Ekim'de yaşanan depremle ilgili açıklamalarda bulunan CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, "Unutmamamız gereken yegâne gerçek; öldüren deprem değil, depreme karşı kayıtsızlıktır" dedi.

Süleyman Soylu İzmir'de deprem değerlendirme toplantısı yaptı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başkanlığında, İzmir'de deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi.

İzmir'de deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı!

İzmir'de Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başkanlığında deprem değerlendirme ve koordinasyon toplantısı yapıldı

Prof. Dr. Naci Görür: İzmir’deki deprem beklenen deprem değil!

Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, İzmir'de yaşanan 6,9 şiddetindeki depremin beklenen deprem olmadığını, İzmir yarımadasını kesen faylarda bir hareketlik beklendiğini ve şiddetli depremlerin sürebileceğine dikkat çekti. 

deprem değerlendirmesi Haberi

deprem değerlendirmesi

Düzce’nin kaderinin 30 saniyede yeniden şekillendiği, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralanmasına, binlercesinin ise evsiz barksız kalmasına yol açan depremin üzerinden tam 15 yıl geçti. Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce’de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor. Birlik; binaların yeniden inşaasında THBB’nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.



Düzce ve Van depremlerinde hasar gören yapılardan elde edilen sonuçlar; kullanılan malzemelerin başta beton olmak üzere standardlara uygun olarak üretilmediğini gösterdi. 12 Kasım 1999’da binlerce insanın hayatının bir anda değişmesine yol açan Düzce depreminin yıldönümünde açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği; depremden korkmak yerine, depremden koruyan dayanıklı binalar yapılması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor. Türkiye’de güvenli yapıların inşa edilmesi için “Kaliteli Beton Kullanımı” misyonu...