04 / 05 / 2024

THBB uyarıyor: Türkiye’de yeni deprem faciaları olmasın!

THBB uyarıyor: Türkiye’de yeni deprem faciaları olmasın!

Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce’de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor.Birlik; binaların yeniden inşaasında THBB’nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.



Düzce’nin kaderinin 30 saniyede yeniden şekillendiği, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği, binlerce insanın yaralanmasına, binlercesinin ise evsiz barksız kalmasına yol açan depremin üzerinden tam 15 yıl geçti. Türkiye Hazır Beton Birliği; yaralarını sarmaya çalışan Düzce’de, hala orta hasarlı binalarda ikametin devam ettiğine dikkat çekiyor. Birlik; binaların yeniden inşaasında THBB’nin denetlediği kaliteli hazır betonun kullanılması gerektiğini vurguluyor.



Düzce ve Van depremlerinde hasar gören yapılardan elde edilen sonuçlar; kullanılan malzemelerin başta beton olmak üzere standardlara uygun olarak üretilmediğini gösterdi. 12 Kasım 1999’da binlerce insanın hayatının bir anda değişmesine yol açan Düzce depreminin yıldönümünde açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği; depremden korkmak yerine, depremden koruyan dayanıklı binalar yapılması gerektiği gerçeğini bir kez daha hatırlatıyor. Türkiye’de güvenli yapıların inşa edilmesi için “Kaliteli Beton Kullanımı” misyonu ile hareket eden THBB bu kez; Düzce’de ikamet edilen hasarlı binalara dikkat çekti.


Geri Dön