24 / 07 / 2024

deprem erken uyarı sistemi

deprem erken uyarı sistemi

Kocaeli'de erken uyarı sistemi üzerine doktora yapan elektronik ve haberleşme yüksek mühendisi Süleyman Tunç, İzmir'de faya yakın yerlere erken uyarı sistemi kurmayı planladıklarına dikkat çekti. 

Doğan Kalafat: Eski binalara talep azalıyor!

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü UDİM Müdürü Dr. Doğan Kalafat ''Eski, çürük, ucuz yapılara karşı halkın talebi olmamaya başladı'' dedi.

Marmara için 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı: Kandilli tarih verdi ve en riskli yerleri bir bir sıraladı!

Türkiye'nin önde gelen deprem bilimcilerinden Doç. Dr. Doğan Kalafat'ın 65 yaşında hayatını kaybetmesi sonrasında Marmara uyarısı yeniden gündeme geldi. İşte Kalafat'ın o açıklamaları...

Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den bu şehirler için yeni uyarı: 7,5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki yaptığı açıklamada pek çok şehrin adını tek tek sayarak uyardı. Açıklamasında Doğu Anadolu'dan Akdeniz'e ulaşan fay hattına dikkat çeken Moriwaki, "7,5 büyüklüğünde deprem olabilir" uyarısı yaptı.

O şehir için yeni deprem uyarısı: 4 tarafı faylarla çevrili, ciddi deprem tehlikesi altında!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Malatya için deprem uyarısı yaptı. Bektaş Malatya'nın 4 tarafının faylarla çevrili olduğunu belirterek, ciddi deprem tehlikesi altında olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok konuşulacak deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Övgün Ercan, tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu kez de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı!

Bingöl Karlıova’da meydana gelen 4 büyüklüğünde depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Prof. Dr. Ercan şimdi de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da depremle ilgili açıklama geldi. İşte  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ayrıca katıldığı bir programda 4 şehir için deprem uyarısı yaptı.

6 Şubat depremlerini bilmişti! Ünlü deprem kahininden Türkiye için yeni uyarı geldi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş depremlerini 3 gün önceden haber veren Hoogerbeets'in şirketi Solar System Geometry Survey (SSGEOS) sosyal medya hesabından uluslararası deprem uyarısı yayımladı.

Deprem erken uyarı sisteminin kullanımında ilk adım atıldı!

Deprem Erken Uyarı Sistemi’nin Türkiye’de kullanımı ve kullanılması durumunda yol haritasının belirlenmesi adına 10 üniversiteden alanında uzman akademisyenlerin katımıyla ilk adım atıldı.

Yer bilimleri uzmanından Bingöl ve çevresine deprem uyarısı: 6'dan büyük olabilir!

Dün Bingöl'de yaşanan depremin ardından Yer Bilimleri Uzmanından Bingöl ve çevresine deprem uyarısı geldi. İşte o açıklama...  

Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarı geldi: Deprem üreten birden fazla fay var!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Merzifon için deprem uyarısı yaparak, deprem üreten birden fazla fay olduğunu söyledi.

Japon deprem uzmanı 3 il için deprem uyarısı yaptı!

Yüksek inşaat mühendisi ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'deki depremler ile ilgili önemli açıklamalarda bulunarak yeni uyarılarda bulundu. Türkiye’deki depremlerin birbirini takip ettiğini kaydeden Moriwaki, "Türkiye’nin depremi doğudan batıya domino taşı gibi gidiyor" yorumunu yaptı. 

Deprem bilimciden 6 şehir için çarpıcı uyarı: Prof. Dr. Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kollarını açıkladı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 kente dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kollarını açıkladı. İşte deprem bilimci Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Balıkesir ve Bursa uyarısı: İlçe ilçe uyardı, 'Devam edecek' dedi! 

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir ve Bursa depremleri ile ilgili ilçe ilçe açıklayarak uyarıda bulundu. İşte Ercan'ın o açıklaması...

deprem erken uyarı sistemi Haberi

deprem erken uyarı sistemi

Erken uyarı sistemi üzerine doktora yapan, yer ve yapı mühendisliği firmasının temsilcilisi olan elektronik ve haberleşme yüksek mühendisi Süleyman Tunç ve ekibi, İzmir'de fay noktalarına yakın yerlere erken uyarı sistemi kurmayı planlıyor. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; olası depremde kuracakları erken uyarı sistemi sayesinde bölgenin doğalgazını kesip, hızlı tren ve metro hatları ile çeşitli kurumlara sistem üzerinden mesaj gönderecek.  

'DEPREMİN YER VE BÜYÜKLÜĞÜNÜ HESAPLAYIP İLGİLİ YERE İLETİYORUZ'

İzmir'de faya yakın noktalara erken uyarı sistemi kurmayı amaçladıklarını dile getiren Süleyman Tunç, "Erken uyarı sistemi bir deprem olduktan sonra, deprem dalgaları ve yıkıcı dalgalar şehir merkezine varmadan evvel biz sistemler tarafından bu dalgaları özellikle ilk dalgaları dedekte ediyoruz. Bu dalgalardan depremin büyüklüğünü ve yerini hesaplayarak ilgili yerlere iletiyoruz. Doğalgaz şirketleri, tren yollarını...