21 / 05 / 2024

Deprem erken uyarı sistemleri

Deprem erken uyarı sistemleri

İstanbul'da çok sayıda tarihi bina, yüksek yapı ve altyapı sistemlerinde kurulan yapı sağlığı izleme sistemleri ile deprem anında binalarda beklenen hasar oranı ölçülebilecek.

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 

Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depremle ilgili konuştu ve 6.6'lık deprem uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Prof. Dr. Okan Tüysüz 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi! O fay hattını işaret etti

Elazığ'daki 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. . Depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgeyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, 7,2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi.

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan Marmara için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu yaptığı açıklamada Marmara'daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu dile getirerek, 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'nun o açıklamaları...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir Tuzla Fayı'nın süresi doluyor! 7 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 sene önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerine dikkat çekti ve Tuzla Fayı'nı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi. 

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehre uyarı: 7'nin üzerinde deprem görülebilir!

İzmir’de gerçekleştirilen deprem konulu konferansa katılım sağlayan Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Anadolu coğrafyasının faylarla çevrili olduğuna değinereki “İzmir’de yalnızca deniz içersiinde değil her yerde faylar var.” diyerek önemli uyarılar yaptı.

Uzmanlardan Marmara'daki 4 il için deprem uyarısı: O fay hattı incelenmeli, yapı stoku zemine göre yenilenmeli!

Yaklaşık 6 milyon kişinin yaşadığı Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova için deprem uzmanları önemli uyarılarda bulundu. İşte Güney Marmara'yı bekleyen deprem riski...

Ünlü profesörden o bölge için yeni uyarı geldi: Deprem tehlikesi arttı!

Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana deprem sonrası KTÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş'tan çarpıcı bir uyarı geldi. Prof. Dr. Osman Bektaş açıklamasında Ege'de deprem tehlikesinin arttığını söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür'den 3 il için deprem uyarısı: Şimdi sıra...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür yaptığı açıklamada Tunceli, Bingöl ve Erzincan'a yönelik deprem uyarısı yaptı. Naci Görür ayrıca açıklamasında geçmişte olan 7.2 büyüklüğündeki depremi işaret ederek fayın periyodunu doldurduğunu kaydetti. 

6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Türkiye beşik gibi sallanıyor! Deprem uzmanı 6 ayrı fay hattına dikkat çekti!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu Adana ile ilgili 6-7 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Süleyman Pampal, 6 ayrı fay hattına dikkat çekti ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklama...

Uzmanından 7.3 büyüklüğünde deprem uyarısı: 'Fayların üzerinde yerleşimler var, eyvah dememek için harekete geçilmeli!'

Son günlerde Bursa ve Gemlik'te peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası'ndan 7.3'lük deprem uyarısı geldi. İşte o açıklama...

Deprem erken uyarı sistemi bina ve iş yerlerinden sonra cep telefonlarına geliyor!

Deprem erken uyarı sistemi Edis bina ve iş yerlerinden sonra şimdi de cep telefonları üzerinden de hizmete sunulacak.

'Enerjisini boşaltmadı' diyen Prof. Dr. Okan Tüysüz'den 24 il için deprem uyarısı geldi!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Jeoloji Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Okan Tüysüz, 24 il için deprem uyarısı yaptı. İşte Okan Tüysüz'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Naci Görür'den o şehir için yeni uyarı geldi: 7 ve üzeri deprem olabilir!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den bir uyarı daha geldi. Naci Görür açıklamasında "Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir." dedi.

Deprem erken uyarı sistemleri Haberi

Deprem erken uyarı sistemleri

Boğaziçi Üniversitesi (BOUN) Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı, 13 ülkeden 24 enstitünden oluşan "RISE" projesinin Türkiye'den tek ortağı oldu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Avrupa coğrafyasında deprem risklerinin gerçek zamanlı azaltılması için uluslararası RISE (Real-time Earthquake Risk Reduction for a Resilient Europe) projesiyle, mevcut izleme sistemlerinden gelen gerçek zamanlı veriler kullanılıp, yapılardaki yıkım risklerini azaltmada yeni ve önemli metotlar geliştirilecek.

"Horizon 2020" projesi kapsamında geçen yıl başlatılan ve 3 yıl sürmesi planlanan proje, "Operasyonel Deprem Öngörüsü", "Erken Uyarı", "Deprem Sonrası Kayıpların Belirlenmesi" ve "Yeniden Yapılandırma Çalışmaları" gibi konularda 13 ülkeden ilgili kurumlar arasında iş birliğinden oluşuyor.

Yer bilimciler, mühendisler, bilgisayar uzmanları ve sosyal bilimcilerin görev aldığı proje ekibinde Türkiye'yi temsilen, BOUN Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma...