20 / 05 / 2024

deprem sigortasının amacı

deprem sigortasının amacı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Afet Sigortaları Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana 2.5 milyon konutu sigortaladı. DASK'ın şimdiki hedefi ise 10 milyon evi sigortalamak.

Zorunlu deprem sigortası genişletiliyor! Deprem dışında diğer afetler de eklenecek!

Zorunlu Deprem Sigortası’nın (DASK) genişletilecek ve bu sigorta türünün yerine Zorunlu Afet Sigortası gelecek DASK poliçesi, sadece deprem riskini değil, sel baskını gibi diğer afet risklerini de kapsayacak.

Deprem sigortasında sil baştan düzenleme: Şartlar değişti, fiyat ve teminatlar arttı!

Deprem sigortasının şartları sil baştan değişti. Fiyat ve teminatlar artarken, yeni düzenleme 1 Ağustos itibariyle uygulamaya alındı.

Türkiye'nin deprem ile mücadelesi ve Deprem Sigortası'nın önemi! 

Ülkemizde art arda meydana gelen yıkıcı depremler yeterince hazırlıklı olmadığımızı gösteriyor. Peki geleceğe yatırım olan deprem sigortasının önemi nedir?

Deprem sigortası yaptırmayı düşünenler aman dikkat! Bu duruma sakın düşmeyin!

Deprem sigortası, Kahramanmaraş merkezli deprem sonrasında vatandaşların gündemini oluşturmaya başladı. İşte deprem sigortasına dair detaylar!

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Depremzede 10 ildeki üzücü gerçek! En az deprem sigortası hangi şehirde çıktı?

Geçtiğimiz pazartesi günü yaşanan büyük deprem felaketinin ardından, üzücü bir gerçek daha ortaya çıktı. Depremin vurduğu illerdeki binaların yarısından fazlasının sigortasız olduğu belirlenirken, deprem sigortasının en az olduğu il ise bakın hangisi çıktı?..

Zorunlu Deprem sigortası teminatları değişti!

Zorunlu Deprem Sigortası'nın teminatlarında 2022 senesinden geçerli olmak suretiyle değişiklik yapıldı. Değişikliğe göre; ödenecek azami teminat 320 bin TL olacak. 

Zorunlu deprem sigortasının kapsamı genişletilecek!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, sorunlu deprem sigortasının kapsamının genişletilmesi için çalışmalara başladı.

2020'de deprem sigortasına talep arttı!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Atilla Benli geçtiğimiz yıl deprem sigortasına olan talebin yüzde 10 artış yaşandığını dile getirdi. 

İzmir'deki deprem konutlarının inşaatında son durum ne?

İzmir'de 30 Ekim tarihinde Seferihisar açıklarında büyük yıkıma neden olan 6,6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremin ardından evleri hasar gören vatandaşlar için yapılan deprem konutlarının inşaatı hız kesmiyor...

Deprem sigortasına en çok talep hangi bölgede?

Büyük can ve mal kaybına sebep olan 17 Ağustos 1999'daki Marmara Depremi'nden sonra zararların en aza indirgenmesi için getirilen Zorunlu Deprem Sigortası, Türkiye'deki 17 milyon 682 bin 80 konuttan sadece yüzde 56,70'inde var.

İzmir deprem konutlarının ihalesi Mart'ta!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı. Yatay mimariye göre inşa edilecek deprem konutlarının ihalesi Mart ayında yapılacak. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ deprem konutlarını inceledi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem konutları anahtar teslim törenine katılmak üzere Elazığ'a geldi. Erdoğan burada deprem konutlarını inceledi. 

deprem sigortasının amacı Haberi

deprem sigortasının amacı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Afet Sigortaları Kanunu'nun yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana 2.5 milyon konutu sigortaladı. DASK Yönetim Kurulu Başkanı Selamet Yazıcı, zorunlu deprem sigortasının, Afet Sigortaları Kanunu'ndan önce sadece konut kredisi ve tapu işlemlerinde arandığını aktararak, "Zorunlu deprem sigortası, kanunun yürürlüğe girdiği 18 Ağustos 2012 tarihinden sonra evle ilgili en önemli işlemler olan su ve elektrik abonelik işlemlerinde de aranmaya başlandı. 


Bu durum sigortalılık oranlarına çok olumlu yansıdı" açıklamasını yaptı. 2012 yılında sigortalı konut sayısında yüzde 29,2013 yılında yüzde 26,2014 yılının ilk yarısında ise yüzde 15 artış görüldüğünü dile getiren Yazıcı, Kanunu'nun yürürlüğe girmesi ile birlikte sisteme yaklaşık 2.5 milyon yeni sigortalı konut girdiğini kaydetti. Yazıcı, kayıt olanların bir kısmının ilk defa bir sigorta ürünü satın aldığını...