01 / 05 / 2024

deprem sonrası yapılması gerekenler

deprem sonrası yapılması gerekenler

Deprem öncesinde önlem alarak ölümleri yüzde 3, yaralanmaları ise yüzde 50 azaltmak mümkün. İşte alınması gereken önlemler…

Deprem sonrası gündeme gelmişti... TOKİ konutlarında ihale süreci başlarken, o konutlarda dal bile kıpırdamıyor!

İzmir’in Karaburun ilçesinde deprem sonrası yıkılan evlerin yerine yapılacak konutlarla ilgili TOKİ son aşamaya gelirken, Belediye tarafından yapılmayı bekleyen konutlarda ise dal kıpırdamıyor.

Prof. Dr. Ahmet Ercan Van depremi için tarih vererek yapılması gerekenleri açıkladı! Bu yapılar çok yorgun...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Van'ın, gelecekte olası bir depreme hazırlıklı olması gerektiğini söyleyerek, yapılması gerekenleri tek tek sıraladı.

Deprem bölgesine inşa edilen konutlar, Bitlis'teki yapı malzemesi üretimini 2,5 kat artırdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma yol açtığı illerde binlerce deprem konutunun yapılması, Bitlis'teki bims (yapı malzemesi) üretimini 2,5 kat artırdı.

Yapay zeka teknolojisi ile deprem sonrası İstanbul’daki yıkım görüntülendi!

Yapay zeka teknolojisi, olası Marmara depreminin ardından İstanbul’da yaşanacak yıkımı resmetti. Deprem sonrası yıkılması beklenen 45 bin konutun bilgilerinin sisteme yüklenmesi ile daha gerçeğe yakın görüntü almak da mümkün olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Deprem bölgesinde toplam 650 bin konut yapılması gerekiyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Hatay'ın Defne ilçesinde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, deprem bölgesinde toplam 650 bin konut yapılması gerektiğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Deprem sonrasında yapılması gerekenler nelerdir? Hayat üçgeni ne demek?

Deprem sonrasında yapılması gerekenler, Kahramanmaraş depreminden sonra en çok aranan konulardan biri oldu. İşte bu konuya dair detaylar!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31662 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir depreminde yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nın yerine park yapılması talep edildi!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonucunda yıkılan Rıza Bey Apartmanı'nda hayatını kaybeden vatandaşların yakınları apartmanın olduğu bölgeye park yapılmasını talep etti.

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

6305 Sayılı Afet Sigortaları Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi kapsamında bazı mahallelerin zorunlu deprem sigortasından muaf tutulması amaçlanıyor.

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ!

Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimat Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlar mecliste!

Elazığ'da yaşanan deprem sonrası yapılan konutlara dair bazı sorunlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir'de 190 bin binada deprem taraması yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan Can, İzmir'de yaşanan deprem sonrasında kent genelindeki 23 ilçede 190 binin üzerindeki bina ve 900 bin bağımsız bölümde hasar tespitinin tamamlandığını belirtti. 

Manisa'da deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmadı!

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde 5,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, deprem sonrasında henüz hasar ihbarı yapılmasığını belirtti...

deprem sonrası yapılması gerekenler Haberi

deprem sonrası yapılması gerekenler

Elazığ’da meydana gelen deprem Türkiye’yi yasa boğdu. Dünyanın en etkili deprem kuşağı üzerinde bulunan ülkemiz bir kez daha aynı gerçekle yüzleşti. Ancak hem Elazığ ve Malatya’dan gelen görüntüler, hem de basın yayın kuruluşlarında, sokaklarda konuşulanlar deprem öncesinde, yaşanırken, sonrasında yapılacaklar konusunda hazırlıksız olduğu ortaya konuldu. Uzmanlara göre deprem öncesinde önlem alarak ölümleri en az yüzde 3, yaralanmaları ise yüzde 50 azaltmak mümkün. Depremden önceki sürecin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Şükrü Ersoy ve Doç. Dr. Bülent Özmen, depreme hazır bir ülke olabilmek için kamunun dışında vatandaşların alması gereken önlemler olduğunu açıkladı.

Ailenizle eylem planı yapın

-Deprem konusunda yapılan eğitimlere katılıp bilgi düzeyi arttırılmalı.

-İlk olarak bulunduğunuz yerin, yaşadığınız binanın taşıdığı deprem tehlikesi bilinmeli

-Evimizde aile bireyleri ile deprem eylem planı, tatbikat yapılmalı.

-Evinizde...