29 / 07 / 2024

deprem uyarıcıları

deprem uyarıcıları

İtalya’da pazar günü yaşanan depremin 48 saat önceden bilindiği iddiası, tahmin yapmak mümkün mü sorusunu akıllara getirdi. Uzmanlar, öncü depremlerin işaret ettiği verilerin tahmin yapmaya ışık tuttuğunu söylüyor.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan bu kez de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı!

Bingöl Karlıova’da meydana gelen 4 büyüklüğünde depremden sonra Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da çarpıcı açıklamalar geldi. Prof. Dr. Ercan şimdi de 7 yerin ismini sayarak deprem uyarısı yaptı.

O şehir ve çevresi dün 5.6 büyüklüğünde sallanmıştı: Uzmanından 6.6'lık deprem uyarısı! 

Doç. Dr. Bülent Özmen, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen ve çevre şehirlerden de hissedilen depremle ilgili konuştu ve 6.6'lık deprem uyarısında bulundu. İşte ayrıntılar..

Emlak uygulaması kullanıcıları dikkat! Kullanıcıların bilgileri çalındı!

Emlak uygulaması kullan binlerce kişinin kullanıcı verileri sızdırıldı. Uzmanlar, bu tür uygulamalar üzerinden kullanıcıların hassas bilgilerinin çalınması konusunda uyarıda bulundu.

Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Depremden kısa süre önce bildirim atan Google deprem uyarı sisteminin nasıl aktif edildiği vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki, Google deprem uyarı sistemi telefondan nasıl açılır?

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

Google deprem bildirimi nasıl kullanılır? Deprem bildirimi nasıl açılır? Google Android Deprem Uyarı Sistemi kullanımı!

Türkiye geneli son günlerde adeta beşik gibi sallanıyor. Ülkemizde sık sık meydana gelen depremlerin ardından, saniyeler önceden depremi bilmek isteyen vatandaşlar, Google Android Deprem Uyarı Sistemi'ni araştırmaya başladı. Peki Google deprem bildirimi nasıl kullanılır?

Antalya'ya deprem uyarısı: Kahramanmaraş ve Van depremleriyle aynı ivmeye sahip deprem olabilir! 

Uluslararası Cittaslow Birliği'nin 'sakin şehir' listesinde olan Antalya'nın Finike ilçesine deprem uyarısı geldi. Prof. Dr. Nihat Dipova, zeminde sıvılaşmaya ve 2,5 kat zemin büyütmesine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

Motosiklet Kullanıcılarına Ceza Uyarısı: Yanlış Bilgiyle Yola Çıkanlar Cezalandırılıyor

Son zamanlarda motosiklet kullanıcılarını ilgilendiren motosiklet ehliyeti sınıflarıyla ilgili tartışmalar gündeme geldi. 50 cc silindir hacmine sahip motosikletlerin B sınıfı ehliyetle kullanılabileceği açıklaması yapılmasına rağmen henüz yasal olarak kabul edilmedi.

AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

İstanbul'da yaşanabilecek olası büyük deprem öncesinde en riskli mahalleler ve ilçeler peş peşe belli oldu. AFAD İstanbul depreminde yüksek riskli ilçeleri mahalle mahalle sıraladı! Maltepe, Tuzla, Bağcılar, Bayrampaşa...

Teknoloji devinden kullanıcılarına uyarı! Bunları yapmayı ihmal etmeyin

Facebook'tan tüm kullanıcılarına uyarı geldi. Kullanıcıların hesaplarını korumak için yapması gereken 3 adımı sıraladı.

Bağcılar Ece Sitesi kentsel dönüşüme giriyor!

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları son sürat devam ediyor. İstanbul Bağcılar'da deprem riski oluşturan Ece Sitesi'ndeki 327 konut için kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 

Ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi!

Kiralık evlerin fiyatlarının artması dolandırıcıları da harekete geçirdi. Hukukçu Murat Can Pehlivanoğlu, sahte emlak ilanlarına dikkat edilmesi konusunda önemli uyarılar yaptı.

Bağcılar'da bina dayanıklılık testi için başvurular arttı!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Bağcılar'da olası İstanbul depremi nedeniyle binalar için dayanıklılık testi başvurularında artış yaşandı.

deprem uyarıcıları Haberi

deprem uyarıcıları

İtalya’da pazar günü yaşanan depremin 48 saat önceden bilindiği iddiası, tahmin yapmak mümkün mü sorusunu akıllara getirdi. Uzmanlar, öncü depremlerin işaret ettiği verilerin tahmin yapmaya ışık tuttuğunu söylüyor. 


İtalya’nın Perugia kenti yakınlarında pazar günü meydana gelen 6.6 şiddetindeki deprem, ‘Deprem önceden bilinebilir mi?’ sorusunu gündeme taşıdı. Bunun nedeni riskli bölgedeki binaların uyarılar yapılarak deprem öncesi boşaltılması ve İtalyanların yıkıcı sarsıntıyı çadırlarda yaşaması. Aynı uyarıların olası Marmara depremi için de yapılıp yapılamayacağını sorduğumuz uzmanlara göre, ne İtalya’da ne de Türkiye’de depremi önceden bilmek mümkün değil. Türkiye’nin İtalya’ya göre daha iyi erken uyarı sistemine sahip olduğunu ifade eden uzmanlar, “Tam günü ve saati bilinmese de, depremin gelişi tahmin edilebilir. İtalya’da da öncü depremler nedeniyle bilim insanları depremin olacağını tahmin edebildi” diyor.  



‘Hiçbir...