29 / 04 / 2024

deprem vergisi zamlandı mı

deprem vergisi zamlandı mı

1999'daki Gölcük Depremi'nin ardından geçici olarak getirilen ve 2003'te AKP hükümeti tarafından kalıcı hale getirilen Özel İletişim Vergisi'nde oran yüzde 7,5'ten yüzde 10'a çıkarıldı.

2002-2023 yılları arasında 3 trilyon dolara yakın deprem vergisi toplandı! Vergi kimlere, nasıl harcandı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından, 'Deprem vergileri nereye harcandı?' sorusu sık sık gündeme gelmişti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, X sosyal medya hesabından deprem vergisiyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

O ilçede emlak vergisi borçları resmen siliniyor!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak belirtilen deprem nedeniyle Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde, emlak vergisi borçları resmen siliniyor...

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı?

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde evleri yıkılan ya da ağır hasar alan hak sahipleri emlak vergisi alınıp alınmayacağını sorguluyor. Peki, Deprem bölgesinde bu yıl emlak vergisi alınacak mı? İşte detaylar...

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Deprem nedeniyle Kurumlar Vergisi mükellefi şirketlere getirilen ek verginin miktarı kesinleşti. GİB Yardımcısı Mehmet Arabacı, şirketlerin istisna ve indirimlerinin kaldırılması üzerinden şirketlerin bir defaya mahsus olarak ödeyeceği ilave vergi tutarının 100 milyar TL civarında olduğunu söyledi.

Meclisten resmen geçti! Deprem nedeniyle tek seferlik ek vergi geliyor!

Borçların yapılandırılması kanun teklifine, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin etkilerinin giderilmesine yönelik maddeler eklendi. Buna göre kurumlara tek seferlik deprem vergisi geleceği duyuruldu.

Bugüne kadar toplanan deprem vergisi ne kadar? Deprem vergisi ne zaman başladı?

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar deprem vergisine dair birkaç soru sormaya başladı. İşte o sorular ve yanıtları!

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Deprem vergisinde 23 yıllık tahsilat 88 milyar lira!

1999 Marmara depremi sonrası dönemin hükümeti tarafından getirilen vergiler arasında bulunan ve daha sonra kalıcı hale geldiği için “deprem vergisi” olarak bilinen özel iletişim vergisinde (ÖİV) 2000-2022 döneminde toplam 87 milyar 998,6 milyon TL'lik tahsilat gerçekleşti.

Ne kadar deprem vergisi toplandı? Deprem vergilerine ne oldu?

Deprem kuşağında olan Türkiye'nin sık sık karşılaştığı afetlerden biri deprem. Depremin yaralarının sarılması için deprem fonu kurulması en iyi çözüm. Peki bugüne kadar ne kadar deprem vergisi toplandı? İşte yanıtı...

1999 depreminden sonra toplanan deprem vergisi yine gündemde! 800 bin konut inşa edilebilirdi...

Türkiye’de meydana gelen her büyük depremin ardından kamuoyunda ‘deprem vergisi’ adıyla bilinen Özel İletişim Vergisi’nin (ÖİV) nereye harcandığı sorusu gündem oluyor. Toplanan vergilerle 800 bin konutun inşa edilebileceği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar...

2023 Motorlu Taşıtlar Vergisi ne kadar zamlandı? Ocak ayı MTV kaç TL oldu?

Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), yılda iki defa ödeniyor. 2023 yılının gelişiyle birlikte araç sahiplerinin en fazla merak ettiği konular arasında bulunan MTV vergisinin kaç TL zam göreceği konusu da açıklığa kavuştu.   

Tunç Soyer'den deprem vergisi eleştirisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, deprem vergileriyle ilgili bazı eleştiriler yaptı.

deprem vergisi zamlandı mı Haberi

deprem vergisi zamlandı mı

Kamuoyunda ‘deprem vergisi’ olarak bilinen Özel İletişim Vergisi’ne (ÖİV) zam geldi. Bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ÖİV oranı yüzde 7,5’ten yüzde 10’a yükseltildi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; 1999'da Gölcük Depremi sonrasında “geçici” olarak hayata geçirilen Özel İletişim Vergisi, 2003'te kalıcı hale getirilmişti.

20 yılda bu kalemden toplamda 70 milyar TL’nin üzerinde gelir elde edilirken, son yıllarda kamuoyunda “deprem vergilerine ne oldu” sorusu sıkça gündeme gelmeye başlamıştı. 

HANGİ HİZMETLERDEN ÖİV ALINIYOR?

ÖİV’e zam kapsamında, 6802 sayılı Gider Vergileri Kanununun 39'uncu maddesinin birinci fıkrasının a,b, c ve de bentlerinde belirtilen oranlar yüzde 10 olarak güncellendi.

İlgili kanunun 39. maddesi ve bentleri şu şekilde oldu: 

“406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu uyarınca Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumuyla görev veya imtiyaz sözleşmesi imzalamak suretiyle veya...