27 / 04 / 2024

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Deprem nedeniyle Kurumlar Vergisi mükellefi şirketlere getirilen ek verginin miktarı kesinleşti. GİB Yardımcısı Mehmet Arabacı, şirketlerin istisna ve indirimlerinin kaldırılması üzerinden şirketlerin bir defaya mahsus olarak ödeyeceği ilave vergi tutarının 100 milyar TL civarında olduğunu söyledi.



Mehmet Arabacı, Afet Yeniden İmar Fonunun kurulmasını öngören kanun teklifinin görüşmeleri sırasında Meclis Plan ve Bütçe Komisyonuna konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu.

“VERGİ ÖDEYECEK ŞİRKET SAYISI 22 BİN CİVARINDA”

Düzenleme ile yalnızca şirketlere yönelik bir ilave verginin getirildiğinin altını çizen Arabacı, şirketlerin 2022 senesi gelirleri için verecekleri beyannamelerinde indirim konusu yapılan indirim ve istisnalar üzerinden vergi ödemesi gerçekleştireceklerini, bu kapsamda vergi ödeyecek şirket sayısının 22 bin civarında olacağını belirtti.

Arabacı, Kurumlar Vergisi mükellefi şirket sayısının 1 milyon civarında olduğunu, ilave vergi alınacak 22 şirketin ise daha çok büyük ölçeklilerden oluştuğunu ifade etti.

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

11 İLE KAYITLI ŞİRKETLER ÖDEMEYECEK

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda görüşülen borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik yasa teklifine eklenen deprem vergisi maddesine göre, Kurumların ödeyeceği vergiler üzerindeki indirim ve istisnaların kaldırılması yoluyla uygulanacak ilave vergi yüzde 10 olarak ifade edildi. İlave vergiyi 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli meydana gelen depremde hasar gören 11 ile kayıtlı şirketler ödemeyecek.

İşte detaylar...


Geri Dön