09 / 05 / 2024

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

Deprem nedeniyle Kurumlar Vergisi mükellefi şirketlere getirilen ek verginin miktarı kesinleşti. GİB Yardımcısı Mehmet Arabacı, şirketlerin istisna ve indirimlerinin kaldırılması üzerinden şirketlerin bir defaya mahsus olarak ödeyeceği ilave vergi tutarının 100 milyar TL civarında olduğunu söyledi.



İlave vergi alınacak istisna birimleri; iştirak kazançları istisnası, yatırım fon ve ortaklıklarının portföy işletmeciliği kazanç istisnası, emisyon primi istisnası, taşınmaz ve iştirak hissesi satış kazancı istisnası, yurt dışından elde edilen ve birtakım koşulları taşıyan kazanç istisnaları, serbest bölge ve teknoloji geliştirme bölgesi kazanç istisnası şeklinde sıralanıyor.

Toplamda ne kadar deprem vergisi ödenecek? İşte detaylar...

EK VERGİ ALINMAYACAK

Bunların haricinde yatırım indirimi, Ar-Ge indirimi, nakdi sermaye indirimi gibi indirimler üzerinden de ilave vergi hesaplanacak. Aynı zamanda, indirimli kurumlar vergisine tabi matrah üzerinden de ilave ergi alınmayacak.

İlave vergi yalnızca firmalardan tahsil edilecek, Gelir Vergisi mükellefleri herhangi bir ek vergi ödemeyecek. Böylece ücret, kira, gayrimenkul gibi kazançları elden edenlerden deprem vergisi alınmamış olacak.

Memur ve emekli maaş tablosu sil baştan değişiyor! İşte en güncel maaş tablosu!

Anne babalara müjde! Aile Bakanlığı çocuklara ailelere yeni destek paketini duyurdu! Bu para hemen hesaplara yatacak!

Merkez Bankasından çok konuşulacak yeni adım! Hemen bakın!

 


Geri Dön