01 / 05 / 2024

Memur ve emekli maaş tablosu sil baştan değişiyor! İşte en güncel maaş tablosu!

Memur ve emekli maaş tablosu sil baştan değişiyor! İşte en güncel maaş tablosu!

Emekli, memur ve memur emeklileri temmuzda aylıklarına yapılacak zam oranını merak ediliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarına 6 aylık enflasyon oranları kapsamında maaş zammı uygulanıyor. İşte, ocak ve şubat ayı enflasyon oranına göre olası aylıklar...



Emekli maaş zammı için son gelişmeler ilgililer tarafından yakından takip ediliyor. Memur, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileri temmuzda aylıklara yapılacak zam oranını merak ediyor. Maaş hesaplamaları için süreç henüz erken olsa da ocak ve şubat enflasyon rakamlarına göre muhtemel aylık hesaplamaları yapıldı. Milyonlarca emekli ve memur güncel aylık hesaplamalarını merak ediyor. İşte, aylıklara yeni zam hesabı!

Gelecek bir yıl için enflasyon yüzde 30,75 olacağı öngörüsü yapılsa da daha ocak ayında 6.65, şubat ayında 3,15 oranında gelen enflasyon, bu oranın aşılacağının işareti olarak görülüyor. Şu ana kadar bu yılın ilk yarısında yalnızca ocak ve şubatın enflasyon oranı açıklandı.

Bu iki aylık oran 9,80. Merkez Bankası’nın şubat ayı piyasa katılımcı anketindeki enflasyon beklentisi 0,31 puan artarak 30,75 olarak gösterilmişti. Bu oranın yaklaşık 3'te 1'ine 60 günde ulaşıldı.

Memur ve emekli maaş tablosu sil baştan değişiyor! İşte en güncel maaş tablosu!

Ocak ayında yüzde 30 oranında zam alan memur ve memur emeklileri, ocak ayının enflasyonunun 6,65, şubatın da 3,15 çıkmasının ardından sıradaki 4 ayın enflasyon oranlarını belli olmasını bekliyor.

Ocak zammıyla beraber en düşük memur aylığı 11 bin 848 TL olurken en düşük memur emekli aylığı da 7 bin 901 TL’ye yükselmişti.

İşte detaylar...

 


Geri Dön