16 / 05 / 2024

Merkez Bankasından çok konuşulacak yeni adım! Hemen bakın!

Merkez Bankasından çok konuşulacak yeni adım! Hemen bakın!

Kur korumalı mevduatta artış ivmesi 3 Mart’tan itibaren devam etti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre, kur korumalı mevduatlar 25.4 milyar lira artışla 1.58 trilyon lira ile yeni zirvesine ulaştı.



Faiz üst sınırının değişmesinin ardından kur korumalı mevduatlarda görülen artış ivmesi devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerine göre kur korumalı mevduatlar 3 Marttan itibaren 25,4 milyar lira artışla 1,58 trilyon liraya ulaştı. Bu sayede kur korumalı mevduatlarda yeni zirve seviye kaydedildi.

Son girişle birlikte kur korumalı mevduatlar 2 ayda 207 milyar lira arttı.

 Merkez Bankasından çok konuşulacak yeni adım! Hemen bakın!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) taraflı kur korumalı mevduatlarda üst faiz sınırı ocak ayı sonunda kaldırılmıştı. Merkez Bankasınca bankalara gönderilen yazıyla birlikte, TCMB'nin karşı taraf olduğu kur korumalı mevduat işlemlerindeki faiz sınırı kaldırılmış oldu.

Daha öncesinde kur korumalı mevduatlarda faize politika faizinin üzerinde 3 puanlık üst sınır uygulaması yapılıyordu.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön