03 / 05 / 2024

deprem yönetmeliği değişikliği

deprem yönetmeliği değişikliği

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, İstanbul'da 1998 yılı öncesinde yapılan binalarla ilgili uyarılarda bulundu. Moriwakş, deprem yönetmeliğindeki değişiklikten önce inşa edilen binaların riskli olduğunu söyledi.

Özel Hastanelerin yönetmeliğinde değişikliğe gidildi! Resmî Gazete'de yayınlandı!

Resmî gazetede 'Özel Hastaneler Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' yayınlandı ve muayenehane hekimlerini ve sağlık çalışanlarını ilgilendiren düzenlemeler yapıldı. Yönetmelik değişikliği ile, muayenehane sahibi doktorlar için yeni bir kolaylık getirildi.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

İmar Yönetmeliği'nde son dakika! Tek tek değişiyor: Bitişik yapılara, çıkmalara, zemin dükkanlarına düzenleme!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde değişikliğe hazırlandığı belirtildi. İşte ayrıntılar... 

İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

İstanbul'daki çürük yapı stokunu depreme karşı güçlendirmek amacıyla İBB yasal mevzuatta gerekli değişiklikleri yapmak için adım attı. İstanbul’da İmar Yönetmeliği değişiyor: Deprem konteyneri zorunlu olacak!

Doğal gaz yönetmeliğinde değişiklik. Yönetmeliğe uymayan apartmanlara izin yok!

Türkiye Doğal Gaz Dağıtıcıları Birliği'nin (GAZBİR) yaptığı açıklamaya göre, Resmi Gazete’de yayınlanan yönetmelik gereğince apartman doğal gaz yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Bundan sonra yönetmeliğe uymayan müteahhit firmalara izin yok. İşte haberimizin devamı..

Asgari ücret yönetmeliği değişti! Yeni asgari ücret yönetmeliğinde neler yer alacak?

2022 Temmuz asgari ücret ara zammı netliğe kavuştu. Açıklanan asgari ücret zammının ardından asgari ücret yönetmeliğinde de değişikliğe gidildi. İşte detaylar!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği bugünkü 31693 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31542 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği!

31416 sayılı Türkiye Boru Hattı Sistemleri ve Sıvı Depolama Tankları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik!

Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği Kapsamında Yapılacak Tasarım Gözetimi ve Kontrolü Hizmetlerine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31371 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Köprü Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Karayolları ve Demiryolları Tünelleri ile Diğer Zemin Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

deprem yönetmeliği değişikliği Haberi

deprem yönetmeliği değişikliği

Japonya Yurtdışı İnşaat Şirketleri Derneği Genel Sekreteri, yüksek mimar ve yüksek mühendis Yoshinori Moriwaki, Altınbaş Üniversitesi Yapı Kulübü tarafından düzenlenen "Deprem Afetine Hazır mıyız?" etkinliğinde konuştu. Moriwaki, İstanbul'da 1998 yılı öncesinde inşa edilen binalarla ilgili uyarılarda bulundu.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 28 yıldır Türkiye'de sürdürdüğü çalışmaları doğrultusunda deneyimlerini öğrencilerle paylaşan Moriwaki, deprem yönetmeliğindeki değişiklikten sonra yapılan binaların güvenilir, öncesinde inşa edilen binaların riskli olduğunu söyledi. 

''1998'den sonra inşa edilen binalar daha güvenli''

Türkiye'deki yapı denetiminin Japonya'dakiyle aynı olduğunu söyleyen Moriwaki, "Yapı yönetimi konusunda Türkiye ve Japonya şu anda aynı durumda. 1998 ve 2007'de Türkiye'de deprem yönetmeliğinde değişiklikler oldu. Bu değişikliklerden sonra yapılan binalar daha güvenilir ancak daha önce yapılanlar için risk söz konusu. 2001 yılında ise yapı denetim sistemi başladı....