12 / 05 / 2024

depremin olma sebepleri

depremin olma sebepleri

Dünya genelinde bir ay içinde ortalama 1 - 2 kayda değer deprem olurken, nisan ayında bu ortalamanın üstüne çıkıldı ve 13 büyük deprem oldu.

İstanbul'da 'her an deprem olma ihtimali' açıklandı! Deprem uzmanı resmen oran verdi: Neredeyse yazı tura atacaksın!

Geçtiğimiz günlerde Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen 5.1'lik depremin ardından, Prof. Dr. Naci Görür'e göre, İstanbul'da her an deprem olma riskini açıkladı. Resmen oran veren Görür, "Neredeyse yazı tura atacaksın" dedi. 

O şehir için korkutan deprem uyarısı: Hazırlıklı olunmalı!

DEÜ DAUM Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 6 ve üstü bir depremin yıkıcı etkisi olacağına dikkat çekti ve "Önümüzdeki 10-20 yıl içinde 6 büyüklüğündeki bir depremin olma olasılığı oldukça yakın görünüyor" şeklinde konuştu.

Büyükyalı'da Büyükyalı Aile Kredisi ile tamamı banka kredili konut sahibi olma fırsatı!

İstanbul Boğazı’nın girişinde, Kazlıçeşme sahil bandında konumlanan şehrin yeni deniz semti Büyükyalı’da bu ihtiyaçları karşılayan konut seçenekleri ile evini değiştirmek isteyenler için Büyükyalı Aile Kredisi “BAK” ile tamamı banka kredili konut sahibi olma fırsatı sunuyor. 

TOKİ'den dar gelirliye 461 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

TOKİ'den dar gelirli vatandaşlara müjde açıklama geldi. Dar gelirliye ayda 461 TL taksitle kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunuldu.

TOKİ'den günde 14 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara müjdeli haberi TOKİ verdi. Günde 14 lira ödeyerek çekilişsiz kurasız ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. İşte 2+1 ve 3+1 konut seçenekleriyle güncel TOKİ konut satışları...

Asgari ücretliye 415 TL taksitle ev sahibi olma fırsatı!

100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kura çekilişlerini tamamlayan TOKİ bir yandan da açık satış ilanları ile ev sahibi olmak isteyen kişilere cazip imkanlar sunuyor. İşte TOKİ'den asgari ücretli, dar gelirli, alt gelir grubu ailelere ev sahibi olma şartları ve detayları...

İstanbul'da olası büyük bir depremin maliyeti ağır olacak!

Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Attila Çiner, ''İstanbul'da olası büyük bir depremin maliyetini hesaplamak zor. Marmara'yı endişeyle takip ediyoruz'' dedi.

Nef Çekmeköy ve Nef Bahçelievler'de 120 ay vade yüzde 0.89 faizle ev sahibi olma fırsatı!

Nef Çekmeköy ve Nef Bahçelievler'de 2020 tapu teslim fırsatı ve 120 ay vade yüzde 0.89 faizle kira öder gibi konut sahibi olma fırsatı sunuluyor...

TOKİ'den asgari ücretli ve dar gelirli ailelere ev sahibi olma müjdesi!

TOKİ dar gelirli, emekli ve asgari ücretle çalışan vatandaşlar için konut müjdelerini sıralıyor. İşte TOKİ'den asgari ücretli, dar gelirli, alt gelir grubu ailelere ev sahibi olma şartları ve detayları...

Kocaeli'de depremin izleri silindi!

Kocaeli'de depremin izlerinin kalmadığını söyleyen KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, "Yapılan değişikliklerle yeni binalar artık çok daha üst seviye depremlere dayanıklı hale geldi" dedi.

Nef Reserve Yalıkavak ve Nef Bahçelievler'de 0.64 faizle ev sahibi olma fırsatı! 

2020 teslim tarihli Nef Reserve Yalıkavak ve Nef Bahçelievler projelerinde 0.64 faizle ev sahibi olma fırsatı sunuluyor. 

Univa’dan 89 bin TL’ye yatırımcı olma fırsatı! 

Univa, küçük bütçelerle yatırımcı olmak isteyenlere kapılarını aralıyor. Bir öğrencinin kaldığı alanın tapusuna sahip olma imkanı sunan Univa'dan 89 bin TL’ye yatırımcı olma fırsatı sunuluyor.

Eminevim'den görüntülü şubeyle ev sahibi olma dönemi!

Türkiye genelinde 120 şubeyle hizmet veren faizsiz Elbirliği Sistemi’nin kurucusu olan Eminevim, ev sahibi olmak isteyen milyonlarca kişi için yeni bir hizmet modelini daha hayat geçirerek görüntülü şubeyle konut sahibi olma dönemini başlattı.

depremin olma sebepleri Haberi

depremin olma sebepleri

Nisanda en düşüğü 6.6 en büyüğü 8.2 olan 13 büyük deprem yaşandı. Aynı dönemde Türkiye'de ise 83 deprem meydana geldi.

Habertürk'ten Şükran Özçakmak'ın haberine göre,her gün dünyanın farklı bölgelerinde en az saatte bir hissedilmeyecek büyüklükte; sadece cihazların kayda geçirdiği depremler oluyor. Normal şartlarda dünyada bir ay içinde ortalama 1 veya 2 kayda değer, hasar verecek boyutta, 6.5 ve üstü büyüklüğünde deprem meydana geliyor. Ancak, nisan ayı bu ortalamanın çok üzerine çıktı; geçen ay bu ölçütte 13 deprem yaşandı. Pasifik Tsunami AlarmMerkezi'nin verilerine göre bunların beşi 7.8 ve üstü büyüklükte depremlerdi.


ŞİLİ 8.2 İLE SARSILDI

İstatistikler, dünyanın bu yılın ocak ayı ila nisan ayı arasında "sismik hareketler" açısından sakin olduğuna ancak 1 Nisan'da Şili'yi sarsan 8.2 büyüklüğündeki depremle hareketliliğin arttığına işaret ediyor. O...