16 / 05 / 2024

Depremler türkiyeyi tehditmi ediyor

Depremler türkiyeyi tehditmi ediyor

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Bektaş, Nepal ve yakın çevresinde son 6 ayda meydana gelen 8 depremin, Türkiye için tehdit unsuru olduğunu söyledi.

MTA Türkiye'nin diri fay hattı haritası güncellendi! Risk haritasında hangi bölgeler var?

Deprem kuşağında yer alan Türkiye'de yurt genelinde sarsıntılar sürüyor. Türkiye'yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremler ile ilgili olarak MTA Jeoloji Etütleri Dairesi Başkanlığı koordinasyonunda deprem bölgesinde yürütülen arazi çalışmaları yer aldı.

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Yer kötü, yapı kötü, depremler durmayacak"

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu tekrar tekrar  hatırlatarak bir konuya da temas eti.

Japonya'da depremler doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izleniyor! Türkiye'de de böyle olabilir mi? 

Japonya'da 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sosyal medyada yer alan videoda depremlerin doğa olayı izler gibi güvenli konutlarda izlendiği görüldü. Peki Türkiye'de bu mümkün mü? İşte vatandaşların yorumları...

Deprem uzmanından Marmara depremi uyarısı! Türkiye'deki depremler domino taşı gibi sıra sıra gidiyor!

Deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Gemlik Körfezi'nde meydana gelen depremin Marmara fay hattını rahatlatmadığını belirterek, Türkiye'deki depremlerin domino taşı gibi sıra sıra gittiğini açıkladı.

Depreme dayanıklı kaplama sistemi, Japonya’dan sonra artık Türkiye’de de üretiliyor!

Türkiye’de son dönemde yaşanan depremler, yapı kimyasalı üreticilerini de harekete geçirdi. Bu doğrultuda, İzmirli şirket, Japonya’da depreme karşı geliştirilen yalıtım sistemini artık Türkiye’de üretmeye başladı. Depremin etkisini azaltan söz konusu ürün, aynı zamanda yapılara ekstra ağırlık da yük

Yaşanan depremler sonrası karavanlara ilgi yoğunlaştı

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında vatandaşlar barınmak için karavanlara yöneliyor. Karavan şirketlerinde üretim yoğunluğu yaşanıyor. karavanlara olan ilgi giderek arttı. İşte haberin ayrıntıları...

Hangi ilde deprem oldu? İşte son depremler! Acil bakın!

Hangi ilde deprem oldu? Az önce deprem mi oldu sorularının yanıtları pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte AFAD son depremler listesi...

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

SON DAKİKA DEPREMLER! 28 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Son dakika...

Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde yaşanan  depremleri izleyerek listelemeyi sürdürüyor. 28 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu? İşte son dakika depremler...

SON DAKİKA DEPREM: Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? 26 Ağustos 2023 güncel depremler!

26 Ağustos 2023 son depremler! Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde yaşanan depremleri izleyerek listelemeyi sürdürüyor. 26 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

SON DAKİKA DEPREMLER! 25 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

25 Ağustos 2023 son depremler! Kandilli Rasathanesi ve AFAD Türkiye ve yakın çevresinde yaşanan depremleri izleyrek listelemeyi sürdürüyor. 25 Ağustos deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? En son nerede deprem oldu?

Depremler türkiyeyi tehditmi ediyor Haberi

Depremler türkiyeyi tehditmi ediyor

Prof. Dr. Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2012’de oluşan 8,6 büyüklüğündeki Hint Okyanusu depreminin, küresel ölçekteki artçılarının, Nepal-İran-Türkiye deprem enerjisi taşınma hattının varlığını ortaya koyduğunu ifade etti. Büyük depremlerin enerjisinin sadece yer üstünde etkili olmadığını belirten Bektaş, “Büyük depremlerin enerjisi yerin derinliklerine de yayılarak, zamanla binlerce kilometre uzaklıktaki depreme hazır fayları tetikleyebilmektedir. Bu nedenle Türkiye’deki depremlerin bağımsız olmadığı, Güneydoğu Asya’dan gelen büyük deprem enerjisinin etkisi altında kaldığını söylemek mümkündür” dedi.


En büyük depremler 1939 - 1964 arasında


Bektaş, daha önce Güneydoğu Asya’dan Türkiye’ye uzanan bir deprem kuşağı oluştuğunu dile getirerek, “Gerçekten de 1935-1964 arasında Güneydoğu Asya’dan Türkiye’ye doğru uzanan 7 ila 8 büyüklüğündeki bir deprem kuşağı oluşmuştur. Bu deprem kuşağında, 1939-1964 arasında Türkiye en büyük depremlerinden biri olan 7,9 büyüklüğündeki 1939...