07 / 06 / 2024

Depremzedelere tahsis edilen konutlar

Depremzedelere tahsis edilen konutlar

Depremzedelere AFAD tarafından tahsis edilen konutlar için ücret talep edilmesi TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

İBB, belediyelere ücretsiz tahsis edilen mülklerini geri alıyor!

2019 seçimlerinde İBB’nin AK Parti'den CHP’ye geçmesinin ardından tartışmalı şekilde ilçe belediyelerine tahsis edilen büyükşehirin gayrimenkulleri geri alınacak. İşte ayrıntılar...

Arda Güler'e tahsis edilen Mercedes İspanyol basınının gündeminde: Kaç para? 

Fenerbahçe'den Real Madrid'e transfer olan Milli gururumuz Arda Güler'e tahsis edilen lüks otomobil İspanyol basınında manşetlerde yer aldı. Her adımı olay olan Arda Güler'in otomobili de oldukça konuşuldu. İşte detaylar...

Milyonlara müjde! Tahsis edilen fatura ücretleri iade edilecek! Hesabınızı kontrol edin!

Konutlarda bir ay ücretsiz doğal gaz kararı yürürlüğe girmesinin ardından, EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz bedava doğal gaz kararına ilişkin açıklamada bulundu. Başkan Yılmaz, Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve yurttaşlarımıza iade edilecek" dedi.

Serbest bölgelere tahsis edilen Hazine taşınmazları meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, 1 Kasım 2021 tarihi itibarıyla mülkiyeti Hazineye ait olup serbest bölgelere tahsis edilen taşınmazlara ilişkin soru önergesi verdi. 

Elazığ'da depremzedelere hibe edilen evlere borç çıkartıldı iddiası!

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde ailesini kaybeden depremzedelere devlet tarafından 'hibe' konutlara 340 ila 360 ğı ileri sürüldü. TOKİ'nin depremzedelere yolladığı ihtarnamede satış sözleşmelerini imzalamamaları halinde işgalci olacağı belirtildi.

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

Adana Ceyhan OSB'de 13 firmaya arsa tahsis edildi!

Adana Ceyhan'daki Organize Sanayi Bölgesi’nde (COSB) yatırım için arsa tahsis edilen firma sayısı 13 oldu. 

Dar gelirli aileler için yapılan sosyal konutlar personele tahsis edildi iddiası!

İBB Teftiş Kurulu’nun mülkiye müfettişleri görevlendirilmeden önce bazı dosyaları tamamlayarak yasal işlem başlattığı fakat İstanbul Valiliği’nden gerekli izinleri alamadığı belirlendi. Bu dosyaların başında Cumhurbaşkanlığı personeline tahsis edilen İBB’nin sosyal konutları bulunuyor.

İBB’nin kurumlara tahsis ettiği gayrimenkuller amaçları dışında mı kullanıldı?

Geçmiş dönemlerde İBB tarafından bazı kurumlara, vakıflara ve derneklere tahsis edilen  gayrimenkullerin amaçları dışında kullanıldığı ortaya çıktı. 

İzmir Uzundere'de 160 konut daha depremzedelere teslim edildi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından depremzedelere tahsis edilen konutlara 160 aile daha yerleştirildi. 

İzmir Uzundere'de 112 konut depremzedelere teslim edildi! 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere'de depremzedelere tahsis edilen 224 konuttan 112'sini hak sahiplerine teslim etti. 

İzmirli emlakçılardan Tunç Soyer'e tepki!

İzmir'deki yıkıcı deprem sonrasında Tunç Soyer'in depremzedelere tahsis edilen Uzundere'deki konutları incelerken, "Soğukta, emlakçı ve komisyoncuyla uğraşmadan, 1 yıllık kira bedelini düşünmeden, huzurla yaşayacakları bir mekan hazırlıyoruz" açıklaması tepki çekti.

Depremzedelere tahsis edilen konutlar Haberi

Depremzedelere tahsis edilen konutlar

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, depremzedelere AFAD tarafından tahsis edilen konutlar için ücret talep edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Cinisli, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Cinisli, ''Ülkemiz deprem riski açısından dünyanın en önde gelen ülkelerinden biridir. Ülkemiz yüzölçümünün yüzde 42’si birinci derece deprem kuşağı üzerindedir. Bu nedenle Ülkemizde yaşanan depremler yıkıcı sonuçlar doğurabilmektedir. Böyle sonuçlara karşı çözümler bulmak da kamu kurumlarına düşmektedir. Hem bu nedenle hem de deprem sonrasında iyileştirme çalışmalarının süratle tamamlanması amacıyla planlama, yönlendirme, destekleme faaliyetlerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) anahtar kurum olarak çalıştığı bilinmektedir'' diye konuştu.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli'nin soruları:
1. Ülkemizde yaşanan depremler neticesinde evleri yıkılan vatandaşlarımıza AFAD tarafından afet konutları verilmiş midir?