13 / 05 / 2024

Depremzedelere tahsis edilen konutlar için ücret talep edildiği iddiası mecliste!

Depremzedelere tahsis edilen konutlar için ücret talep edildiği iddiası mecliste!

Depremzedelere AFAD tarafından tahsis edilen konutlar için ücret talep edilmesi TBMM gündemine taşındı. İYİ Partili Cinisli, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli, depremzedelere AFAD tarafından tahsis edilen konutlar için ücret talep edilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Cinisli, sorusunun İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Cinisli, ''Ülkemiz deprem riski açısından dünyanın en önde gelen ülkelerinden biridir. Ülkemiz yüzölçümünün yüzde 42’si birinci derece deprem kuşağı üzerindedir. Bu nedenle Ülkemizde yaşanan depremler yıkıcı sonuçlar doğurabilmektedir. Böyle sonuçlara karşı çözümler bulmak da kamu kurumlarına düşmektedir. Hem bu nedenle hem de deprem sonrasında iyileştirme çalışmalarının süratle tamamlanması amacıyla planlama, yönlendirme, destekleme faaliyetlerinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) anahtar kurum olarak çalıştığı bilinmektedir'' diye konuştu.

İYİ Parti Erzurum Milletvekili Muhammet Naci Cinisli'nin soruları:
1. Ülkemizde yaşanan depremler neticesinde evleri yıkılan vatandaşlarımıza AFAD tarafından afet konutları verilmiş midir?
2. Depremzede vatandaşlarımıza tahsis edilen afet konutları bila bedel olarak mı verilmiştir?
3. Depremzede vatandaşlarımızdan konut yardımı karşılığında herhangi bir ücret talep edilmiş midir?
4. Eğer afet konutları kapsamında depremzedelerden bir ücret talep ediliyor ise, bu talebin dayandığı yasal bir zemin var mıdır?
5. Yıllar önce yaşanan deprem felaketleri neticesinde kendilerine tahsis edilen konutlarında ikamet eden depremzede vatandaşlarımızdan, konut yardımı talebinde bulunarak günümüzde para istemek nasıl açıklanabilir?
6. Zarara uğrayan bölgelerin imar, plan ve proje işlemleri AFAD tarafından yapılırken temel alınan ölçütler nelerdir?


Geri Dön