26 / 12 / 2024

dere yatağı samsun

dere yatağı samsun

Akşam Gazete Yazarı Çiğdem Toker, Toki'nin Samsun selinde su altında kalan konutları ile ilgili yorumlarını paylaştı. İşte o yazı!

Dere yatağına yapılan 'Deniz manzaralı villalar' tehlike saçıyor! Yapı denetim buraya nasıl rapor verdi?

Kocaeli evlerinin karşısında bulunan dere yatağındaki 'deniz manzaralı villalar' adeta tehlike saçıyor. Av. Cem Murat Sofuoğlu, villalarla ilgili 'Yapı denetim buraya nasıl rapor verdi?' diyerek tepki gösterdi.

Uzmanlar yine uyardı: Buralara bina yapılmamalı, kesinlikle uzak durulmalı!

Adana’da, Kahramanmaraş merkezli depremlerden ağır hasar gören binaların çoğunun dere yatağı ve tarım arazisinde olduğu belirtildi. İşte yapılan o açıklamalar...

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Giresun Dereli'deki afet konutları dere yatağına yakın inşa edildi!

Giresun’da geçtiğimiz sene meydana gelen sel felaketinden sonra Dereli'de başlatılan afet konutları da dere yatağının yakınında inşa edildi.

TOKİ Elazığ'da dere yatağına konut inşa etti iddiası!

TOKİ'nin Elazığ'da dere yatağına deprem konutu inşa ettiği iddia edildi. Elazığ İl Özel İdaresinde ismini vermek istemeyen bir yetkili konuya ilişkin iddiaları gündeme getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dere yatağına konut yapılmamalı!

Çankaya Köşkü'nde ulusal kanalların ortak yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dere yatağına inşa edilen konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Dere yatağına bina inşaatı yasaklansın talebi!

Kastamonu'da meydana gelen sel felaketi nedeniyle çok sayıda ev enkaz oldu. Kent sakinlerin dere yataklarına inşa edilen evler nedeniyle imar yasağı için çağrıda bulundu. 

Dere yatağına imar izni verilmeli mi?

Son bir haftada özellikle Kastamonu'da meydana gelen sel felaketlerinin ardından yıkılan evler tartışma konusu oldu. Bölgede inceleme yapan uzmanlar bu alanlara imar izni verilmemesi gerektiğini söylüyor. 

Dere yatağındaki konutlar güvenli yerlere transfer edilmeli!

Son dönemde meydana gelen sel felaketleri, dere yataklarına yapılan konutların yeniden gündeme gelmesine neden oldu. Dere yatağında inşa edilen birçok konutun yer aldığı Türkiye'de yeni felaketlerin meydana gelmemesi için bu konutların güvenli bölgelere transfer edilmeli.  

İBB’nin Eyüp'teki 3 kez mühürlediği inşaat ile ilgili önerge reddedildi!

İYİ Partili İBB Meclis Üyesi Dr. Suat Sarı’nın Eyüp’te İBB’nin 3 kez mühürlediği dere yatağındaki inşaata ilişkin soru önergesi kabul edilmedi. AKP Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş, bu konunun İBB’yi ilgilendirmediğini belirterek, “Burası şov yeri değildir. Meclisi boşuna meşgul etmeyin” dedi.

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

İSKİ tarafından inşaata başlanan arazi meclis gündeminde!

İSKİ tarafından dere yatağında olduğu ve inşaat yapılmaması gerektiği yönünde görüş verilmesine rağmen üzerinde inşaata başlanan bir arazi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Eyüpsultan'da dere yatağına cami mi yapılıyor?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Eyüpsultan Belediyesi'nin Göktürk Mahallesi'nde iki dönümlük arazi alanında kültürel tesis ve cami yaptığını öne sürerek dava açtı.

dere yatağı samsun Haberi

dere yatağı samsun



Mücahit ile Bedirhan'ın annesi, herkesi ağlattı.   


Samsun'daki  'modern şehircilik' faciasını,  TMMOB Şube Başkanı Selami Özçelik'in sözü özetliyor: 


TOKİ boş bulduğu her yere bina yapıyor ve bilimsel kurallara uymuyor.


Bu sözün, sadece muhalefet olsun diye söylenmediğini resmi kayıtlar açıklıyor:


TOKİ'nin, Türkiye genelinde 2003 yılından bu yana tamamladığı konut sayısı 550  bine yaklaşmış.

Yılda 61 bin, günde 167 konut demek bu. 


Bürokrasinin izin mekanizmasına aşina olanlar için, günde 167 konut yapabilmek olağanüstü ve ezber bozucu bir iş. 


Olağan akışına bıraktığınızda, sayısız izin ve onay aşamalarıyla aylar sürebilecek bir projenin tamamlanması; TOKİ söz konusuysa, haftalar hatta günlere düşüyor. 


İzin süreçlerinde asli söz sahibi konumundaki belediyelerin iktidar partisine mensup başkanlarca yönetilmesi, süreçleri kısaltıyor. 


Jeoloji mühendisi veya şehir plancısı olmaya gerek yok. 


Sokakta durduracağınız herhangi bir vatandaş, dere yatağına bina yapılmaması gerektiğini söyler. 

Söyler...