05 / 05 / 2024

Deriner Barajı sular altında kalan minare

Deriner Barajı sular altında kalan minare

Artvin'de 2012 yılında hizmete açılan Deriner Barajı'nın suları altında kalan caminin minaresi, barajda su seviyesinin düşmesiyle ortaya çıktı.

Uzmandan son dakika uyarısı: Alibeyköy tehdit altında! Baraj suları can ve mal kaybına neden olabilir!

Libya'da yaşanan sel felaketi, İstanbul'daki barajların dayanıklılığını gündeme getirdi. İSKİ Planlama ve Yatırım Dairesi Başkanı Yasemin Taşçı, Alibeyköy'ün tehdit altında olduğunu söyleyerek, baraj sularının can ve mal kaybına neden olabileceğini söyledi.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Yusufeli'nde evleri kamulaştırılan vatandaşlar prefabrik evlere taşınıyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde, baraj suları altında kalacak ilçe merkezinin taşınacağı yeni yerleşim yerinin bağlantı yolları kapsamında inşa edilen viyadük inşaatı sebebiyle kamulaştırılan alandaki vatandaşlar, geçici prefabrik konutlara taşınıyor.

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut sular altında kalacak!

Yusufeli Barajı'na su verilmesiyle 5 bin konut, 270 iş yeri ile 9 bin 430 dönüm tarım arazisi sular altında kalacak...

Özbekistan'da baraj duvarı çöktü, yüzlerce ev sular altında kaldı!

Özbekistan’da, şiddetli yağış nedeniyle baraj duvarı çöktü, yüzlerce ev sular altında kaldı...

Sular altında kalan Sarıkamış Karakurt köyünde yıkım başladı!

Kars’ın Sarıkamış'ta bağlı baraj suları altında kalan Karakurt köyünde jandarmanın aldığı güvenlik önlemleri altında  iş makinalarıyla yıkım çalışmaları ve mezarlığın taşınmasına geçildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yusufeli'nde muhteşem bir şehir inşa ediliyor!

"Baraj sularının altında kalacak Yusufeli ilçesinin yerleşim yerini değiştirmek zorunda kaldık ama şimdi helikopterle geçerken baktım ki lebiderya, denize nazır konutlarımız yapılıyor. Her şeyiyle muhteşem bir şehir inşa ediliyor.

Hasankeyf'te 698 konutun kura çekilişi yapıldı!

Ilısu Barajı ve HES Projesi kapsamında baraj sularından etkilendiği için yeni Hasankeyf'te inşaatı tamamlanan 698 konut, kura ile hak sahiplerine teslim edildi...

Yusufeli'ne 2 bin 600 konutluk yeni yerleşim alanı!

Baraj suları altında kalacak Artvin’in Yusufeli ilçesi için 2 bin 600 konutluk yeni bir yerleşim alanı inşa ediliyor. Vatandaşlar taşınacakları yeni evlerini inceledi.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Bilecik'in sular altındaki sessiz köyü!

Pazaryeri'nde 2006'da baraj kurulunca camisi ve 48 evi sular altında kalan Günyurdu köyünde, bu durumdan etkilenmeyen kısımda halen 15 hanede yaşam devam ediyor...

Hasankeyf'te ev sahibi olmak için için 2 bin 120 başvuru!

Ilısu Baraj suları altında kalacak Hasankeyf'in taşınacağı, yeni yerleşim yerinde hak sahibi olmak için 2 bin 120 kişi başvuruda bulundu. Kaymakam Baygüven "18 ay içerisinde vatandaş yeni Hasankeyf'e taşınacak" dedi.

İzmir Narlıdere'deki Ali Onbaşı Barajı 2017'de tamamlanacak!

Narlıdere Ali Onbaşı deresi üzerine yapılması planlanan baraj için proje ihalesi tamamlandı. DSİ 2. (İzmir) Bölge müdürü Hayati Çelenk barajın tamamlanması ile birlikte taşkın sularının bu barajda birikeceğini ve taşkın riskinin sıfıra indirileceğini belitti.

Deriner Barajı sular altında kalan minare Haberi

Deriner Barajı sular altında kalan minare

Artvin'de 2012 yılında hizmete açılan Deriner Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) suları altında kalan Narlık Camisi'nin minaresi, barajda su seviyesinin düşmesi üzerine ortaya çıktı.


Çoruh Nehri'nde yapımına 1988 yılında başlanan ve 249 metre gövde yüksekliğiyle Türkiye'nin en yüksek, dünyanın ise altıncı yüksek gövdeli barajı olan Deriner Barajı ve HES'te, Şubat 2012'de su tutulmaya başlandı.


Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Aralık 2012'de hizmete açılan barajda su tutulmasıyla, Yusufeli ilçesine bağlı Narlık köyünün de aralarında bulunduğu bazı yerleşim yerleri su altında kaldı.


Maksimum işletme kotu 392 metre, minimum ise 347,83 metre olan Deriner Barajı'nda son günlerde su seviyesi yaklaşık 361,4 metre seviyesinde. Barajda su seviyesinin düşmesiyle, Artvin-Yusufeli karayolunun 40. kilometresindeki Narlık köyünün bazı yapıları ile köy camisinin minaresi ortaya çıktı.


Baraj gölü ortasındaki...