07 / 05 / 2024

Deutsche Wohnen ceza

Deutsche Wohnen ceza

Ekonomi Mühendisi Mehmet Y., konut devi Deutsche Wohnen’a ev kiralamak için başvurdu, reddedildi. Başvuruyu Alman bir isimle yeniden yaptı ve başvurusuna olumlu yanıt aldı. Irkçı şirkete ise ceza kesildi.

Kocaeli'de kaçak yapılara ceza kesildi!

İzmit Belediye Encümeni ilçe genelinde bulunan kaçak yapılara ceza uyguladı. Yapılan denetimlerde 247 bin 767 TL ceza verildi.

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da!

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Gürültü yapan komşuya ceza kesilir mi?

Takvim Gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında gürültücü komşuya ceza kesilir mi konusunu kaleme aldı. İşte İmal'in o yazısı...

Ankara'da usulsüz kiralanan 16 günübirlik evin işletmecisine 206 bin 487 TL ceza!

Ankara'da polis ekipleri tarafından günübirlik kiralanan evlere yönelik yapılan denetimde,16 işletme sahibine 206 bin 487 lira idari ceza verildi.

Dikkat! Ceza yiyebilirsiniz!

Türkiye'de site yönetimleri ile site sakinleri zaman zaman karşı karşıya kalabiliyor. Site yönetimleri çeşitli nedenlerle kat maliklerine ceza verebiliyor. Peki bu durum yasal mı? İşte merak edilen her şey...

Maketten konut satışı yapan şirketlere ceza yağdı!

Ticaret Bakanlığı, maketten ev satışında düzenlemelere uymayan şirketlere ceza yağdırdı. Toplam 23 milyon 930 bin TL ceza kesildi.

Tek-Art İnşaat SPK'nın radarında! Patronlara ceza kesildi!

Tek-Art İnşaat’ın patronu ve yönetim kurulu üyelerine SPK'dan yeni ceza verildi. Geçtiğimiz yıl verilen ceza ile ilgili harekete geçilmemesi nedeniyle kurul 6 kişi hakkında ceza uygulanması kararını aldı. 

Bayana uygun ev ilanına 8 bin TL'lik ceza verildi!

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu bekar erkeğe ev kiralamayan emlakçı ve ev sahibine ceza verdi...

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile 18 ila 72 aylık çocuk sahibi olan kadın tutuklu ve hükümlülerin apart daire şeklinde tasarlanan cezaevlerinde kalmaları amaçlanıyor.

Emlak vergisi ceza affı 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? İşte emlak vergisi ceza affı 2021...

Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza indirim dilekçesi 2021 nasıl hazırlanır? İşte tüm merak edilenler...

Deutsche Wohnen ceza Haberi

Deutsche Wohnen ceza

Almanya Berlin'de yaşayan Ekonomi Mühendisi Mehmet Y. (35), Türk olduğu için kendisine konut kiralamayan konut devi Deutsche Wohnen'i 3 bin Euro para cezasına mahkum ettirdi. Sabah'tan Murat Tosun'un haberine göre, 9 Ekim 2018'de gerçek adıyla ev için müracaat eden Mehmet Y.'ye bir gün sonra ret cevabı geldi. Türk mühendis ret cevabından hemen sonra uydurma bir Alman adıyla müracaat etti ve bir gün sonra bu defa olumlu yanıt aldı.

İKİNCİDE DE VERMEDİLER

Mühendis MEHMET Y., şirketin bu yanıtı üzerine başvurduğu ayrımcılıkla mücadele dairesi tarafından Berlin Brandenburg Türkiye Toplumu'na (TBB) yönlendirildi. TBB ise durumu avukat üzerinden takibe aldı. Mehmet Y., şirkete başka bir konut için başvurdu ve yine ret cevabı aldı. Kendisinden sonra başvuran Alman arkadaşına konut verilince davacı olan Mehmet Y., "Böyle...