10 / 05 / 2024

devalüasyon

devalüasyon

Türk lirasındaki geder kaybının cari açık özellikle de kısa vadeli borçların ödenmesi açısından büyük bir risk oluşturduğunu belirten EBRD Başekonomisti Roger Kelly, kısa vadeli dış borcunu 180 milyar dolar olduğunu MB'nin rezervinin ise 15 milyar dolar olduğuna dikkat çekti.

Nisan'da devalüasyon mu var?

Ödüllü yazar, Podcaster, Konuşmacı, Girişimci ve Yatırımcı Bora Özkent, X sosyal medya hesabındaki açıklamasında, en geç 2024'ün ikinci çeyreğinde büyük bir devalüasyon olacağının garantilendiğini belirtti. Peki vatandaşlar bu duruma ne diyor? İşte Özkent'in o açıklamasına gelen yorumlar...

JPMorgan devalüasyona ihtiyaç olmadığına işaret etti: Türk lirası ucuz!

Yatırım bankası JPMorgan’dan Türk lirası raporu: Zaten ucuz olan lirada ilave devalüasyona gerek bulunmuyor. Yetkililer rezerv kaybetmeden döviz kurunu istikrarlı tutabilir.

Merkez Bankası rezervlerinde erime durdu, TL’de hız kazandı!

Banka’nın swaplar dahil net rezervi 6 haftada 18 milyar dolara yakın artış sağladı. Ancak aynı dönemde dolar kuru 6 liradan fazla yükselirken TL, yüzde 23,6 oranında devalüe oldu.

Devalüasyon nedir? Devalüasyon ne anlama geliyor? Devalüasyon olunca ne olur? 

Türkiye'de doların 23 TL'nin üzerine çıkarak yeni bir rekor kırmasının ardından Twitter'da 'Devalüasyon' başlığı gündem (TT) oldu. Peki Devalüasyon nedir? Devalüasyon ne anlama geliyor? Devalüasyon olunca ne olur? İşte detaylar...

Altın dağları denizleri aşarak geliyor! Bu rakamları görenler şok üstüne şok yaşıyor! 10 Mayıs 2023 altın fiyatları

10 Mayıs Çarşamba altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından tkaip ediliyor. ABD enfşasyon rakamları öncesinde altın fiyatları Altın dağları denizleri aşarak geliyor! Bu rakamları görenler şok üstüne şok yaşıyor! 10 Mayıs 2023 canlı altın fiyatları.

Dolar ne olacak? Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada açıkladı!

Ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, 2022 için dolar kuru tahminini resmen açıkladı. Ekonomist Atilla Yeşilada yaptığı açıklamada enflasyon ve devalüasyona da dikkat çekti.

Yuan'daki devalüasyon Avrupa'ya yarıyor!

Almanya'da bulunan Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), Çin'in para birimi yuanın ticaret savaşlarında yüzde 10 devalüe edilmesinin Almanya hariç Avrupa ekonomisine 1,94 milyar avroluk bir ek katkısı olacağını, bunun yüzde 20 olması halinde rakamın 2,82 milyar avroya kadar çıkabileceğini duyurdu.

Rusya'daki devalüasyon, Alanyalı inşaatçıları şaşırttı!

RUSYA'DA yaşanan devalüasyon, Alanya'da turizm ve inşaat sektörü temsilcilerini şaşırttı. Bu gelişme, son 6 yıldır Rus turistlerin ve Rus gayrimenkul müşterilerinin gözdesi olan Alanya'da turizmcileri ve inşaatçıları şok etti.

Çinli gayrimenkul yatırımcıları yurtdışına yöneldi!

ÇİNLİ zenginler, Yuan'daki devalüsyon, ekonomideki soğuma ve Şanghay borsasındaki oynaklık sonrası yurt dışında gayrimenkul alımına yöneldi.

Konut fiyatları ne zaman zamlanacak?

Doların son bir yıldaki TL karşısında geldiği seviye konut fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Dumankaya DKY Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, konut fiyatlarına enfl asyon hariç yüzde 10, enflasyon ile birlikte yüzde 18 civarında zam olacağını söyledi.

Rus turistler azalırken Araplar arttı!

Rusya'daki devalüasyonun Rusları olumsuz etkilediği Körfez turistinin ise Uludağ'a yoğun ilgi duyduğu görülüyor. Sömestr tatili olan 24 Ocak - 8 Şubat'ta daha yoğun günler bekleniyor.

Rusya AVM'lerinde kur sabitlendi!

Rusya'da yaşanan sert devalüasyon perakendeyi vururken, ülkedeki AVM yöneticileri Türk markalarını elde tutmak için kuru sabitledi. Ülkede 700'ün üzerinde mağazaya sahip olan Türkler, ciro kaybetse de şimdilik pazardan çıkmayı düşünmüyor.

Antalya'da yılbaşında otellerde doluluk oranı bu yıl yüzde 60'larda kaldı!

Türkiye'nin en büyük pazarı Rusya'da rublenin dolar karşısında yaşadığı büyük değer kaybı ve devalüasyon ile talepleri düşürdü. Geçen yıllarda yüzde 90'ın üzerinde doluluğa ulaşan oteller bu yıl yüzde 50-60'larda kaldı.

devalüasyon Haberi

devalüasyon

FED'in faiz artırımı Merkez Bankası'nın faiz indirimi kararı sonrasında rekorlar kırarar hızla değer kaybeden Türk Lirası bugün dolar karşısında 18,54 liraya kadar geriledi. Türk lirasındaki bu gerilemenin kısa vadeli dış borç için büyük bir risk oluşturduğunu belirten Ekonomist Roger Kelly, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla ilgili Türkiye'yi uyardı.

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Bölge Başekonomisti olan Roger Kelly, Bloomberg HT'e Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulundu. Kelly, Türk Lirası'nın değer kaybetmeye devam etmesinin yüksek bir ihtimal olduğunu anlatarak yüzde 80'in üzerindeki enflasyonu ve cari açığa dikkat çekti. Kelly, negatif reel politika faizi olduğunu belirterek, enflasyon, cari açık, negatif faiz ve politik ortamın Türk Lirası üzerinde baskı yarattığını söyledi. "Türk Lirası daha da değer kaybı yaşarsa bunun tabii ki telafi edilmesi gerekir ve kamu...