01 / 05 / 2024

Devlet Demir yolları hızlı tren

Devlet Demir yolları hızlı tren

TCDD, Eskişehir-Kütahya arasındaki yaklaşık 120 kilometrelik parkura YHT hattı yapılması için çalışmalara başladı. TCDD, kısa bir süre içerisinde, söz konusu YHT hattına yönelik için uygulama projesi ihalesi için ilana çıkmaya hazırlanıyor...

Bakan Uraloğlu: Demir yolları yapay zekalı sistemle izlenecek

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Demiryolu Araştırma ve Teknoloji Merkezi'nde incelemelerde bulunarak, Tren İzleme ve Koordinasyon Merkezi'ni ziyaret etti ve değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin detayları...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı 'Kalkınma Yolu Projesi' kapsamında yaklaşık 7,8 milyar dolar yatırım yapacak!

Kalkınma Yolu ve Zengezur Koridoru için yeni kara ve demir yolları planlandı. Bu bakanlık kapsamda her iki proje için toplam 7,8 milyar dolar yatırım yapılacak. 

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıl içinde karayollarına yaklaşık 112 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini, gelecek dönemde ise demir yollarına yoğunluk vereceklerini kaydetti.

TCDD'nin borcu 5.3 Milyar lira ile rekor kırdı

Holding modeliyle özelleştirilmesi planlanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın 2,4 milyar Türk Lirası vadesi geçen borçlardan olmak üzere Ağustos ayı itibarıyla toplam borcu 5,3 milyar Türk Lirası’na ulaştı. Kamu İktisadi Teşebbüslerinin toplam 6 milyar 400 milyon Türk Liralık Hazine borc

Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!

Yüzbinlerce kişi devletin mali desteklerinden yararlanmanın yollarını merak ederken, beklenen açıklama da yapıldı. Devlet herkese 7 bin 200 TL veriyor! E-devlet'te portal açıldı! Hemen başvurun, karşılıksız desteği kapın!

Ev sahibi olmak isteyenler hemen baksın! Devlet ev yapacaklara 200 bin TL destek veriyor! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Ev sahibi olma hayaliyle yaşayan vatandaşlar, düşük  bütçe ile ev sahibi olmanın yollarını arıyor. Devlet ise betonarme ev yapımlarında 200 bin TL’ye kadar destek sağlıyor. Peki,  200 bin TL betonarme ev yardımı nasıl alınır? İşte ayrıntılar...

Ev sahibi olmak isteyenlere müjde! Devlet, prefabrik ev yapana 150 bin TL verecek! Karşılıksız ve geri ödemesiz!

Ev sahibi olma hayaline tutunan vatandaşlar, düşük fiyatlarla ev sahibi olmanın yollarını ararken müjde geldi! Devlet, prefabrik ev yapana 150 bin TL verecek! Peki, Prefabrik ev yardımı nasıl alınır? Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı prefabrik ev yardımı şartları neler?

Türkiye'de demir yollarına 32 milyar dolar yatırım yapıldı!

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası Ortak Akıl Çalıştayı'nda açıklamalarda bulunan Ulaşım ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ülke genelinde demiryollarına yapılan yatırımlardan bahsetti. 

Bu yıl 42,5 milyar TL'lik ulaştırma yatırımı yapılacak!

2021 Yatırım Programı'na göre ulaştırma sektöründe demir yolları için, 17 milyar 812 milyon lira, kara yolları için 12 milyar 237 milyon lira, hava yolu için ise 2 milyar 149 milyon lira tahsis edildi.

Adil Karaismailoğlu: Demir yolu yatırımları hız kesmeden devam edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, "Demir yollarında ilk defa tasarımları milli olan, çeken ve çekilen araçları üretmeye başladık" dedi.

Adil Karaismailoğlu: Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, "Son 18 yılda demir yollarına 169,2 milyar lira yatırım yaptık" dedi.

Demir yolu uzunluğu 16 bin 675 kilometreye çıkacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Demiryolu Zirvesi'nin açılışında yaptığı konuşmasında Türkiye'nin demir yolları reformunu başlattıklarını açıkladı.

Devlet Demir yolları hızlı tren Haberi

Devlet Demir yolları hızlı tren



Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları (TCDD) Genel Müdürlüğü, Kütahya'ya yüksek hızlı tren (YHT) hattı kurulması için çalışmalara başladı.


TCDD, Eskişehir- Kütahya arasında oluşturulacak YHT hattına yönelik uygulama projesi ihalesi için ilana çıkmaya hazırlanıyor. Bakan Yıldırım, bir süre önce, 5 yıl içerisinde Türkiye nüfusunun yüzde 40'nın yaşadığı 15 ili yüksek hızlı tren hattı ile birbirine bağlayacaklarını açıklamıştı. TCDD'nin YHT projeleri kapsamında tüm komşu illerinden (Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Afyonkarahisar, Uşak ve Manisa) YHT hattı geçmesine karşın kendi illerine YHT hattı planlanmaması Kütahyalıları harekete geçirdi. Başta Kütahya milletvekilleri olmak üzere Kütahyalılar, YHT'nin kendi illerinden de geçmesi için girişimlerde bulundu. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Kütahyalıların bu girişimleri meyvesini verdi. Bakan Yıldırım'ın talimatıyla TCDD, Eskişehir-Kütahya arasındaki yaklaşık 120 kilometrelik parkura YHT hattı yapılması...