30 / 04 / 2024

TCDD'nin borcu 5.3 Milyar lira ile rekor kırdı

TCDD'nin borcu 5.3 Milyar lira ile rekor kırdı

Holding modeliyle özelleştirilmesi planlanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın 2,4 milyar Türk Lirası vadesi geçen borçlardan olmak üzere Ağustos ayı itibarıyla toplam borcu 5,3 milyar Türk Lirası’na ulaştı. Kamu İktisadi Teşebbüslerinin toplam 6 milyar 400 milyon Türk Liralık Hazine borc



BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Cumhuriyet’in en önemli kurumları arasında yer alan ve "holding modeliyle özelleştirilmesi" planlanan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın borçları katlanarak arttı. Hazine’nin, “Borç ile özelleştirmenin yolları döşeniyor” iddiasını anımsatan verilerine göre, TCDD’nin 2,4 milyar Türk Lirası vadesi geçen borçlardan oluşmak üzere Ağustos itibarıyla toplam borcu 5,3 milyar Türk Lirası’na ulaştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ağustos ayına yönelik Kamu Borç Yönetimi Raporu’nu yayımladı. Raporda, “Hazine Alacak Stoku” başlığı altında Kamu İktisadi Teşebbüsleri’nin toplam borçlarına yer verildi. Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları, Hazine borçlusu beş Kamu İktisadi Teşebbüsü içinde en borçlu kuruluş olarak öne çıktı.

Kamu İktisadi Teşebbüslerinin toplam 6 milyar 400 milyon Türk Liralık Hazine borcunun 5 milyar 299 Türk Lirası Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nın borçlarından oluştu. TCDD’nin Hazine borcunun Kamu İktisadi Teşebbüslerinin toplam Hazine borcuna oranı yüzde 82 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön