09 / 05 / 2024

Devlet Demiryollarının arazileri

Devlet Demiryollarının arazileri

2003 yılında TCDD, sahip olduğu 300 milyon metrekare araziyle İstanbul'un 6 kat büyüklüğünde toprağa sahip olduğu ortaya çıkmış. Çeşitli kurumlara 282 trilyon borcu olan TCDD, elindeki arsaları satışa çıkaracakmış.

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

Devlet Demiryolları KPSS şartsız işçi alımı yapacak! Resmi Gazete'de yayımlandı...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, 20 gemi yükleme işçisi ve 42 tren teşkil olmak üzere 62 işçi alımı yapılacak.

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ray hatlarına sel ve deprem riskine karşı uyarı sistemleri yerleştirmeye başlandığını duyurdu.  

Şeker fabrikalarının arazileri satışa çıkarıldı! 61 bin metrekarelik arazi, üzerindeki lojmanlarla satılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’na bağlı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı üzerinde lojman binalarının bulunduğu Muş Şeker Fabrikası arazisi ile Bursa’da depoların da yer aldığı arazileri satışa çıkardı.

TCDD 114 işçi alacak! Devlet Demiryolları personel alımı iş başvuru şartları neler?

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 114 işçi alacağı ilan edildi. 

TCDD 60 KPSS puanı ile 10 ilde yeni personel alacak! Devlet Demiryolları başvuruları İŞKUR'dan yapılacak!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 10 ilde, 24 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Peki, TCDD personel alımı başvuruları başladı mı? İşte TCDD personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Memurların fazla mesai ücretine yüzde 87 zam!

Devlet memurlarının 5 lira 40 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda 10 lira 10 kuruşa çıkarılacak. İşte tüm detaylar...

E-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin: Almayı unuttuğunuz paranız olabilir!

Günümüzde birçok sigortalı çalışanın yeni başladığı iş yerlerinde otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınıyor. Bu sistemle birlikte çalışanların maaşlarından belli bir miktar kesinti gerçekleşiyor ve bu birikimleri birçok kişi farkında olmadan bankada biriktiriyor.

Siz fark etmeden e-Devlet hesabınızda para birikiyor! Ne kadar paranızın biriktiğini öğrenmek için hemen bakın!

e-Devlet sisteminden BES ve şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve bunun yanı sıra, birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek bir şey var. İşte detaylar...

Devlet Demiryolları'ndan gençlere müjde! 18- 36 yaş arası KPSS şartsız personel alımı yapılacak!

Devlet Demiryolları, İŞKUR aracılığıyla KPSS şartsız 18- 36 yaş arası personel almı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda görevlendirilmek üzere TCDD'ye 4 kişi alınacak.

Devlet Demiryolları VE TÜBİTAK'tan müjde! Personel alımı yapılacak...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 15 personel alımı yapacağını duyurdu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü de 4 personel alımı gerçekleştirecek.

İŞKUR açıkladı! TCDD KPSS'siz personel alacak! Başvurular başladı! Fırsatı kaçırmayın!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) KPSS'siz personel alımı yapacağını açıkladı. Peki  TCDD personel alımı başvuruları ne zaman sonra erecek?  TCDD personel alımı başvuru şartları neler? İşte  TCDD personel alımı detayları...

DASK'ta yeni dönem! Devlet bakın ne kadarını ödüyor!

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından DASK, bir kez daha ön plana çıkmıştır. Daha önce belirlenen en yüksek teminat tutarı olan 640 bin lira, yeni düzenleme ile birlikte 1 milyon 280 bin liraya çıkarılacak.

Devlet Demiryollarının arazileri Haberi

Devlet Demiryollarının arazileri



Demiryolları 'toprak ağası' çıktı


Devlet Demiryolları'nın İstanbul'un 6 kat büyüklüğünde toprağa sahip olduğu ortaya çıktı. Devlet Demiryolları sahip olduğu 30 bin kilometrekare araziyle Konya dışındaki bütün illerden daha büyük bir araziye sahip. Devlet Demiryolları'nın bu arazileri diğer kamu kurumlarında olduğu gibi Hazine'ye değil şirketin kendi üzerine kayıtlı. 


    Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) sahip olduğu 300 milyon metrekare araziyle, kamu kurum ve kuruluşları içinde kelimenin tam manasıyla ''toprak ağası'' konumunda bulunuyor. 30 bin kilometrekareye tekabül eden arazi miktarıyla, Konya ili dışındaki diğer 80 ilden daha büyük bir toprağa sahip olan TCDD, yeni kaynak arayışı için gözünü taşınmaz arsalarına çevirdi....