04 / 10 / 2024

devlet kira ödemeleri 2020

devlet kira ödemeleri 2020

Devlet bakanlık binalarının birçoğuna kira ödüyor. Geçen yıl, hizmet binalarına 438.4 milyon TL kira ödeyen devlet, toplamda 1.5 milyar TL kira ödemesi yaptı.

Ortalama kira ödemeleri iş yerlerinde yüzde 92, konutlarda yüzde 105 arttı!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ortalama kira ödemelerinin iş yerlerinde yüzde 92, konutlarda yüzde 105 arttığını belirtti.

Kira sözleşmelerinin e-Devlet'e geçmesi kiraları etkileyecek: Piyasa şartlarına uygun kira belirlenecek!

Kira sözleşmelerinin artık e-Devlet yapılması, kiralık konut piyasasını her açıdan etkileyecek. Piyasa şartlarına uygun kira belirlenecekken, haksız artışlar da engellenmiş olacak. İşte detaylar...

Arazi tapusu olanlara devlet kira ödeyecek! İşlenmeyen tarım arazileri nasıl kiraya verilecek? 

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın, işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesine ilişkin düzenlemesinin detayları belli oldu. Peki işlenmeyen tarım arazileri nasıl kiraya verilecek? İşte tüm şartlar...

Ortalama kira ödemeleri iş yerlerinde yüzde 100, konutlarda yüzde 96 arttı!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ortalama kira ödemelerinin iş yerlerinde yüzde 100, konutlarda yüzde 96 arttığını belirtti.

Kiracılara ev sahiplerinden eksik kiralar için ödeme emri geldiyse dikkat! Ödemeyen tahliye ediliyor! 

Kira bedeli her ay kiracı tarafından emlak sahibine düzenli olarak gönderilmesi gerekiyor. Ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde ise hukuki süreç başlıyor. Peki kira bedeli eksik gönderilirse ne olur? Ev sahipleri, eksik kira ödemeleri karşısında ne yapmalı? 

Çiftçilere müjde üstüne müjde! Tüm destek ödemeleri belli oldu! Bu çiftçilere kira desteği de sağlanacak!

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) dahil olan çiftçilere bu sene içinde ödenecek bitkisel üretim destek ödemeleri belli oldu. Ayrıca Çiftçilerin lisanslı depo işletmeleri için en fazla 6 ay kira desteği uygulanacak.

Ev sahipleri dikkat! E-devlet üzerinden yapılan kira sözleşmeleri yargıyı hızlandırır!

15 Eylül'de başlayacak yeni uygulama kapsamında kira sözleşmeleri e-devlet üzerinden yapılacak. Bu durumun kira anlaşmazlıklarında süreyi kısaltacağını söyleyen Eyüpoğlu - Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, e-devlet üzerinden yapılan sözleşmelerin yargıyı hızlandıracağını belirtti.

18-24 yaş arası gençler de kira kriziyle karşı karşıya: Yüzde 36’sı maaşının 4'te 3'ünü kiraya veriyor! 

Gençler üzerinde ekonomik ve sosyal hayatlarındaki gelişmelerle ilgili bir araştırma yapıldı. Araştırmada kira ödemeleri dikkatleri çekti. 

Milyonlarca emekliyi ilgilendiriyor! Elektrik, doğalgaz ve kira ödemeleri için destek! Emekli kart geliyor!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren 'emekli kart' düzenlemesinde ayrıntılar belli oldu. Emekliler; elektrik, doğalgaz ve kira ödemelerini artık bu kartla yapacak. İşte ayrıntılar...

Tarımsal destek ödemeleri nasıl sorgulanır? Mazot Gübre desteği Mart 2024 sorgulama ekranı e-Devlet!

Tarımsal destek ödemeleri hesaplara peş peşe yatırılırken, pek çok kişi de tarımsal destek ödemelerinin nasıl sorgulanacağı ile ilgili detayları merak ediyor. İşte çiftçi destek ödeme sorgulama ekranı e-Devlet...

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

devlet kira ödemeleri 2020 Haberi

devlet kira ödemeleri 2020

Geçen yıl “örtülü ödenek” kapsamında, görev zararları, hizmet alımları, kiralar için bütçeden milyarlarca TL harcama yapıldı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, 2020 yılında bütçeden yapılan harcamalardan bazıları şu şekilde:  

Devlet geçen yıl 1.5 milyar TL kira ödedi. Verilen sözlere karşın taşıt kiralamalarının önüne geçilemedi. Geçen yıl kiralanan taşıtlara 422.5 milyon TL ödendi. 

Ankara’da Eskişehir yolu üzerine taşınan bakanlık binalarının birçoğuna kira ödendiği biliniyor. Bütçeden geçen yıl hizmet binası kiralama giderlerine 438.4 milyon TL ödendi. 

İstanbul Mahmutpaşa'da esnafın 'taklitçi kiracı'...