29 / 04 / 2024

devlet kira ödemeleri 2020

devlet kira ödemeleri 2020

Devlet bakanlık binalarının birçoğuna kira ödüyor. Geçen yıl, hizmet binalarına 438.4 milyon TL kira ödeyen devlet, toplamda 1.5 milyar TL kira ödemesi yaptı.

Kira vergisi ilk taksit ödemeleri için son 10 gün! 2024 kira geliri nasıl hesaplanır?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın hiç beyanname vermeyenleri de takibe aldığı ve milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi ilk taksit ödemeleri için artık son 10 güne girildi.

Kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? Ev sahipleri ve kiracılar dikkat: Artık bu şekilde olacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren yeni bir düzenlemeyi duyurdu. Peki kira sözleşmelerinde e-Devlet uygulaması başladı mı? İşte Bakan Şimşek'in açıklaması ve merak edilen detaylar...

2 ayda 420 bin ev sahibi denetlendi! Kira sözleşmeleri artık E-devlet üzerinden yapılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada vergi kaçıran ev sahiplerinin takibini sıkılaştırdıklarını belirterek, 2 ayda 420 bin denetim yapıldığını, kira sözleşmelerinin de artık e-devlet üzerinden yapılacağını dile getirdi.

AVM’lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 20'lere geriledi! Dövizle kira ödemeleri geri mi geliyor?

Yabancılar Türkiye'den çıkmaya başladı. Bu durum AVM'lere de yansımaya başladı. AVM'lerde yabancı yatırımcıların oranı yüzde 30'lardan yüzde 20'lere kadar geriledi. 

EFT uyanıkları Maliye kıskacına takıldı! 'Kira' ve 'Diğer' seçeneği incelemeye alındı!

Maliye, son senelerin en kapsamlı çalışması için düğmeye bastı. Kira gelirlerini masaya yatıran maliye şimdi de bütün kira ödemeleri ile "Diğer" olarak işaretlenip yapılan para transferlerini incelemeye aldı. 

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Kira ödemesi yaparken dikkat! IBAN ile ödemelerde bu mutlaka yapılmalı! 

İşletmelere IBAN üzerinden para gönderimi yapan vatandaşlar için bir uyarı geldi. Özellikle kira ödemeleri yaparken dikkat edilmesi gerekenler açıklandın. İşte ayrıntılar...

Devlet'ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

Devlet evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara kira desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda hane başına 5.250 TL sağlanıyor. Peki, kira yardımlarına zam gelecek mi?

2023 e-Devlet kira yardımı başvurusu! Başvuruyu eksiksiz yapanlar 1.150 TL alacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelere kira desteği vereceğini duyurdu. Bakanlık, bu kapsamda, başvuran dar gelirli veya geliri olmayan ailelere 1.500 TL kira yardımı yapacağını paylaştı.

Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı!

Devlet kentsel dönüşüm projesi kapsamında kira desteğinde bulunuyor. Bakanlıktan 3500 TL'lik kira desteği! 2023 kentsel dönüşüm il il kira destek ödemeleri peş peşe açıklandı. İşte detaylar...

Bakanlıktan flaş açıklama geldi! Hemen hesaplarınza bakın 2.392 TL yatmaya başladı!

Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalandığı devlet destek ödemeleri konusunda araştırmalar hız kazandı. Devlet destek ödemeleri kapsamında  yer alan engelli aylığı ödemelerinin ne kadar olduğu merak ediliyor. 

Aile Bakanlığı`ndan rahat nefes aldıracak 1.500 TL para müjdesi! Bu yardımı almak isteyenler acilen baksın!

"e-Devlet Kira Desteği 2023 için nereye ve nasıl başvurabilirim?" sorusunun cevabı en çok araştırılan biridir. Kirasını ödemekte zorlanan vatandaşlara Aile Bakanlığı yardımcı olacak. İşte ayrıntılar...

Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

Deprezemzedelere taşınma ve barınma için karşılıksız destek verilecek. Depremzede kira yardımı başvuru ekranı! 24 bin ve 60 bin TL kira desteği nasıl alınır? e-Devlet kira yardımı başvuru...

devlet kira ödemeleri 2020 Haberi

devlet kira ödemeleri 2020

Geçen yıl “örtülü ödenek” kapsamında, görev zararları, hizmet alımları, kiralar için bütçeden milyarlarca TL harcama yapıldı.

Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, 2020 yılında bütçeden yapılan harcamalardan bazıları şu şekilde:  

Devlet geçen yıl 1.5 milyar TL kira ödedi. Verilen sözlere karşın taşıt kiralamalarının önüne geçilemedi. Geçen yıl kiralanan taşıtlara 422.5 milyon TL ödendi. 

Ankara’da Eskişehir yolu üzerine taşınan bakanlık binalarının birçoğuna kira ödendiği biliniyor. Bütçeden geçen yıl hizmet binası kiralama giderlerine 438.4 milyon TL ödendi. 

İstanbul Mahmutpaşa'da esnafın 'taklitçi kiracı'...