24 / 07 / 2024

devlet ormanlarının yayla ilan edilmesi kararı

devlet ormanlarının yayla ilan edilmesi kararı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Devlet ormanları içerisinde bulunan 2 bin 951 hektarlık alan yayla olarak ilan edildi. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı...

1946 yılında devlet fabrikalarını satın almak isteyenler olmuş!

1946 yılında bazı sanayiciler devlet fabrikalarını özellikle de Sümerbank fabrikalarını satın almak istemiş.

Memurların fazla mesai ücretine yüzde 87 zam!

Devlet memurlarının 5 lira 40 kuruş olan saat başı fazla çalışma ücreti, yeni yılda 10 lira 10 kuruşa çıkarılacak. İşte tüm detaylar...

E-Devlet hesabınızı hemen kontrol edin: Almayı unuttuğunuz paranız olabilir!

Günümüzde birçok sigortalı çalışanın yeni başladığı iş yerlerinde otomatik olarak Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) kapsamına alınıyor. Bu sistemle birlikte çalışanların maaşlarından belli bir miktar kesinti gerçekleşiyor ve bu birikimleri birçok kişi farkında olmadan bankada biriktiriyor.

Siz fark etmeden e-Devlet hesabınızda para birikiyor! Ne kadar paranızın biriktiğini öğrenmek için hemen bakın!

e-Devlet sisteminden BES ve şahıs ödemelerini kolayca görüntüleyebilir ve bunun yanı sıra, birikmiş alacağınız olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek bir şey var. İşte detaylar...

DASK'ta yeni dönem! Devlet bakın ne kadarını ödüyor!

Kahramanmaraş'ta yaşanan deprem felaketinin ardından DASK, bir kez daha ön plana çıkmıştır. Daha önce belirlenen en yüksek teminat tutarı olan 640 bin lira, yeni düzenleme ile birlikte 1 milyon 280 bin liraya çıkarılacak.

Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor!

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'na 7 km ve Ankara'ya 107 km uzaklıkta çam ormanlarının içinde bulunan Restoran ve Konaklama Tesisleri olan, Doğanbey Yayla Evleri 45 Milyon TL'ye satılıyor.

Kamu bankalarından müjde! 25 bin TL hemen hesabınıza yatacak

Kamu bankaları emekliler için yeni bir duyuru paylaştı. Yapılan düzenlemeler doğrultusunda, devlet bankalarının başlattığı kampanyaya başvuran emeklilere anında 25.000 TL nakit verilecek. İşte tüm detaylar...

Acilen e-Devlet'te girip bakın! Birikmiş toplu paranız olabilir! Hemen hesabınızı kontrol edin!

e-Devlet hesabınızı kontrol edin, biriken paraları banka hesabınıza aktarın. Sigortalı çalışanların dikkatine! Çoğu işyeri, her ay çalışanların maaşlarından kesinti yapmaktadır. Ancak, e-Devlet sayesinde çalışanlar artık bu kesinti tutarlarını görüntüleyebilecek ve istedikleri takdirde banka hesapla

Cumhurbaşkanı Erdoğan “Tamam” dedi! Asgari ücretliye ikramiye müjdesi! Yarın hesaplarda! İşte detaylar!

Devlet memurlarının uzun bir süredir beklediği prim ödemesi yani ikramiye hesaplara geçecek. İşte detaylar!

Devlet bankalarının promosyonu ne kadar oldu?

Emekli promosyonu arttı mı, Devlet bankalarının promosyonu ne kadar oldu, Özel bankaların promosyonu arttı mı? İşte detaylar!

Paralar birikti haberiniz yok! Süre dolmadan e-Devlet hesabınıza bakın!

Kademeli olarak iş yerlerinde zorunlu olmaya başlayan Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ile her ay maaşınızdan kesilen bir miktar para adınıza yatırılıyor. Sizin de BES sisteminde birikmiş paranız olabilir. Peki, BES parası nasıl kontrol edilir? BES parası nereden çekilir?

Emekli promosyonlarında deprem! Ziraat, Halkbank ve Vakıfbank promosyon miktarını açıkladı

Özel bankaların emekli promosyon yarışlarına devlet bankalarının katılıp katılmayacağı merak ediliyordu. Devlet bankalarının yaptığı son açıklama emekli vatandaşları hayli üzdü.

Melih Tavukçuoğlu, Büyük Kulüp'ün İkinci Başkanı oldu!

140 senedir sanatçı, iş insanı, bürokrat ve devlet insanlarını bünyesinde bir araya getiren Büyük Kulüp'te seçim sonucu belli oldu, Gündüz Kaptanoğlu Başkan, Melih Tavukçuoğlu da İkinci Başkan olarak seçildi.

devlet ormanlarının yayla ilan edilmesi kararı Haberi

devlet ormanlarının yayla ilan edilmesi kararı

Devlet ormanları içerisinde bulunan 2 bin 951 hektarlık alan yayla olarak ilan edildi. Konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 


Kararda, Osmaniye, Hatay, Eskişehir, Afyonkarahisar, Giresun, Mersin, Sinop, Antalya ve Kahramanmaraş'taki 119 alanın yer bilgileri, sınır ve koordinatlarını gösteren liste yer aldı.


Karar, Orman ve Su İşleri Bakanlığının yazısı üzerine Orman Kanunu'nun 17. maddesi gereğince alındı. Orman Kanunu'nun 17. maddesi, "Devlet ormanlarında 31/12/2011 tarihinden önce toplu yerleşimin bulunduğu: yaylak ve otlak olarak kullanılan alanlar içindeki yerler ile yılın belirli dönemlerinde geleneksel yaylacılık maksadıyla yerleşim yeri olarak kullanılan alanlar kullanım bütünlüğü de dikkate alınarak Orman Genel Müdürlüğünce tespit edilir. Tespit edilen bu alanlardan uygun görülenler Orman ve Su İşleri Bakanlığının teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararı ile yayla alanı olarak...