05 / 05 / 2024

devletin iskan vermesi

devletin iskan vermesi

Devlet eliyle iskan nedir?: Baraj gölü ve HES,maden rezervi tarih ve doğa kıymetlerinin korunması,orman dışına çıkarılması gereken veya özel yasaların uygulanması taşınmaz malları kamulaştırılan aileler, göçebe ve göçmenlerin iskan işlemidir...

İnşaat sektörü devletten destek bekliyor!

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, gayrimenkul sektörüyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Polat, sektörün iyileşmesi için devletin destek vermesi gerektiğini belirtti.

Kiracının kiralanana zarar vermesi halinde fesih!

Kiracılık esaslarını düzenleyen Borçlar Kanunu kapsamında belirtilen zararların doğması halinde tarafların sözleşmeyi feshetme hakkı da doğuyor. Peki, kiracının kiralanana zarar vermesi halinde fesih yapılabilir mi?

Devletin muhafazadan çıkardığı bölgeler kapanın elinde servet yaratıyor!

1989 yılında 2. Boğaz Köprüsü'nün ve çevre yollarının hizmete girmesiyle devletin muhafazadan çıkardığı bölgeler kapanın elinde servet yaratıyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

İskan almak için gerekli evraklar!

Onaylı mimari projesine uygun olarak inşa edilen yapıya iskan almak için gerekli belgeler ve bir dilekçe ile müracaat yapılması gerekiyor. Peki, iskan almak için gerekli evraklar nelerdir?

İskan alındıktan sonra yapılacaklar!

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi, yapının yasal olarak da bittiğini göstermiyor. Eğer yapının iskanı alınmışsa yapı bitmiş sayılıyor. Peki, iskan alındıktan sonra yapılacaklar nelerdir?

İskan dilekçesi 2015!

Bir yapının inşaat çalışmaları bittikten sonra, yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi ve yapıya kat mülkiyeti alınabilmesi için iskan izninin alınması gerekiyor. İşte iskan dilekçesi 2015..

İskan bedeli hesaplama 2015!

İskan, belediye sınırları içerisinde yer alan arsalar üzerinde inşa edilen yapıların kullanılabilmesi için alınması gerekiyor. Peki, iskan için ne kadar bedel ödenir? İşte iskan bedeli hesaplama 2015..

İskan almak için sgk borcu engel mi?

Bir yapının inşaat çalışmalarının bitmesi halinde yapının kullanılabilmesi için iskan raporunun da alınması gerekiyor. Peki, müteahhitin borcu varsa ne olur? İskan almak için sgk borcu engel mi?

İskan almayan müteahhite dava açılır mı?

Yapıyı inşa eden müteahhitler, yapıya iskan almaktan da sorumlu oluyor. Arsasını müteahhite veren mal sahipleri müteahhit konusunda zaman zaman problem yaşayabiliyor. Peki, iskan almayan müteahhite dava açılır mı?

İskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

Yapıların yasal olarak kullanılabilmesi için iskan belgesinin alınmış olması gerekiyor. Ancak iskan belgesi olmayan yapılar bazı olanaklardan mahrum kalıyor. Peki, bir binada iskan yoksa elektrik nasıl ödenir?

İskan alma maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan alınması gerekiyor. Projesine uygun olarak inşa edilen binaya iskan alımı için belli harçların ödenmesi gerekiyor. İşte iskan alma maliyeti 2015...

Yenimahalle'de iskan belgesi için son gün 31 Mayıs!

Yıllardır iskan sorunu yaşayan ailelerin yüzünü güldüren Yenimahalle Belediyesi, 2981 sayılı İmar Affı Yasası yürürlükten kalkmadan önce ilçede iskansız bina kalmaması için kolları sıvadı.

İskan verilmezse ne olur?

İskan, yapının projesine ve bölgenin imar planına uygun bir şekilde inşa edilmişse veriliyor. Ancak aksi şekilde inşa edilen ya da borcu ödenmemiş yapılara iskan belgesi düzenlenmiyor. Peki, bir yapıya iskan verilmezse ne olur?

devletin iskan vermesi Haberi

devletin iskan vermesi


İskan nedir?


İskan çalışmaları 5543 sayıllı Kanunu,uygulama yönetmeliği ve 2009/07 nolu genelge doğrultusunda yapılmaktadır.

Bu Kanun kapsamında; Göçmenlerin, Göçebelerin, yerleri kamulaştırılan köyler, yerlerinin değiştirilmesine karar verilen köyler ile köy toplulaştırmasından dolayı iskanına karar verilen çalışmaları kapsar.


Devlet eliyle iskan nedir?


Baraj gölü ve HES,maden rezervi tarih ve doğa kıymetlerinin korunması (Sit alanları), orman dışına çıkarılması gereken veya özel yasaların uygulanması sonucu ya da başka bir nedenle taşınmaz malları kamulaştırılan aileler, göçebe ve göçmenlerin iskan işlemidir.

           

1.BÖLÜM

(Etüt)

1- Bilgi ve belgelerin toplanması

1.1-Kamulaştırmanın nedeni

1.2-Kamulaştırılan yerler hakkında bilgi toplamak

1.3-Kamulaştırma haritaları ve listelerin temin edilmesini sağlamak

1.4-Kamulaştırma durum tespiti yapmak

1.5-İskan şekli hakkında toplantılar yapmak

2-İskan duyurusu yapılır

3-Müracaatlar alınır.( Kaymakamlık-Valilik aracılığı ile )

4-Yerleşim birimleri etüt formu düzenlenir ve Bakanlığa onaya gönderilir.

5-İskanın şekli belirlenir.( Tarımsal-Şehirsel-Fiziki Yerleşim )

 2.BÖLÜM

( Hak...