07 / 05 / 2024

devletin kira tutarı

devletin kira tutarı

2014 yılının ilk 11 ayına ilişkin bütçe sonuçları açıklandı. Rakamlarda dikkat çeken noktalardan birisi “devletin hizmet binası ve taşıtlara ödediği kiralar”. Devlete araç ve bina kiralama modası AKP ile başladı.

Kamunun bina kiraları için ödemeleri yüzde 283 arttı! İki ayda 389 milyon TL ödendi!

Tasarruf için kemer sıkma politikası uyguladığı ifade edilen devletin kira harcamalarında yaşanan artışlar dudak uçuklattı. İşte o son dakika rakamlar...

Cumhurbaşkanının kira çıkışına rağmen VGM kiralara yüzde 800 zam yaptı!

Erdoğan, kira fiyatları konusunda bir konut sahibine "Sende vicdan var mı?" diye sormuştu. Buna rağmen, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün kiracılarına yedi kat zam dayattığı ortaya çıktı. Vatandaşlara "Kira tutarını 18 bin lira olarak belirlenmiştir” yazısı gönderildi.

Ev sahipleri ve kiracılar aman dikkat! Kira tutarı nasıl belirlenir? Kira tespit davasında 5 sene detayına dikkat! 

Kira tespit davası şartları merak konusu oldu. Peki Kira tutarı nasıl belirlenir? Kira tespit davasında nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira tutarı ve tahliye hususunda anlaşmazlık yaşayan konut sahibi ve kiracı, arabulucu sistemiyle, tutarın talebin yarısı olması ve kiracının bir yıl sonra tahliye olması kaydıyla anlaşmaya vardı.

 Devletin kira desteğinden kimler yararlanabilir? Başvuru şartları neler?

Faturalarını ödemekte güçlük çeken vatandaşlara yönelik yaptığı destek ödemelerinden biri olan kira desteği, pek çok dar gelirli aileye nefes aldırıyor. Peki kaç lira kira desteği ödeniyor? Başvurmak için ne gerekiyor?

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirlerinde istisna tutarı artırıldı. İşte 2023 yılında vergiden muaf tutulacak tutar

2022 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanı için özel bir çalışma başlatmış binlerce kişiyi mercek altına almıştı. Kira gelirinde 2022 yılında 9500 lira olan istisna tutarı yükseltildi. İşte o rakam...

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın 2043'e kadar ertelenen kira tutarı 1.2 milyar TL! 

İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın ertelenen kira gelirinin ek bütçenin yüzde 2.7'sine denk olduğunu aktaran CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Meclis'te konuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu...

Konut sahipleri çıldırdı! Kiralar dudak uçuklatıyor!

İstanbul'da ev kiralarına yapılan zamlar dudak uçuklatıyor. Aylık kira tutarı Bağcılar'da 12 bin Türk Lirası'na kadar yükselirken, Beşiktaş'ta bu rakam 43 bin Türk Lirası'na ulaştı. 

Vakıf GYO'nun 720 bin TL'lik kira alacağı var iddiası!

Sayıştay'ın Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na (GYO) ilişkin raporu açıklandı. Buna göre, bir şirketin Vakıf GYO'ya ödemesi gereken kira bedellerini ödemediği, Vakıf GYO'nun 720 bin Türk Lirası kira tutarı için dava açması gerektiği vurgulandı.

Kira geliri istisna tutarına 2022 ayarı!

317 sayılı Gelir Vergisi Genel Tebliği'nde belirlenen istisna tutarları yeniden değerleme oranı kadar yükseltildi. Peki kira gelirleri için istisnaya tabi tutar ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Konut sitesi aidatı en fazla ne kadar olmalı?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Bazı sitelerdeki aidatlar kira bedellerine yaklaşıyor. Taammümlere göre aidat bedeli kira tutarının yüzde 15’ini geçmemelidir" şeklinde konuştu.

Kiralık ev krizi nasıl çözülecek?

Ekonomist Doç. Dr. Hüseyin Selimler, bir süredir gündemden düşmeyen kira fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Devletin kira fiyatlarına müdahale etmesi gerektiğini dile getiren Hüseyin Selimler, ev sahiplerine ve kiralık ev arayan kişilere de uyarılarda bulundu.

Yükselen kiralar fırsatçılara yaradı!

Kiraların yükselmesiyle beraber bazı ev sahipleri kendilerini emlakçı gibi göstermeye bu nedenle kira tutarında komisyon talep etmeye başladı. Uzmanlar ise bu fırsatçılara karşı kiralık ev arayanları uyarıyor.

devletin kira tutarı Haberi

devletin kira tutarı

Bu yıl taşıtlar için “günlük 1 milyon 345 bin lira”, hizmet binaları için de “günlük 874 bin lira” kira ödenmiş.


KİRALIK ARAÇLAR

2014 yılının Ocak-Kasım döneminde mal ve hizmet alım giderleri kapsamına;

- Kara taşıtlarının kiralarına “295 milyon 753 bin lira”,

- Deniz taşıtlarının kiralarına “150 bin lira”,

- Hava taşıtlarının kiralarına da “148 milyon 185 bin lira”

ödenmiş.

Taşıtlar için toplam ödenen kira tutarı ise yaklaşık “444.1 milyon lira”.

Son üç yılda taşıtlar için ödenen kira bedeli de, “1 milyar 72 milyon lira” civarında.


HİZMET BİNALARI DA VAR

Bir de hizmet binaları var. Son yıllarda devlet kurumları lüks binalarda hizmet veriyor. Bunların da bir kısmı kiralık…

2014 yılının Ocak-Kasım döneminde hizmet binalarına toplamda “288 milyon 420 bin lira” kira ödenmiş.

Son üç yılda ödenen kira tutarı ise “802 milyon liradan...