29 / 04 / 2024

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira tutarı ve tahliye hususunda anlaşmazlık yaşayan konut sahibi ve kiracı, arabulucu sistemiyle, tutarın talebin yarısı olması ve kiracının bir yıl sonra tahliye olması kaydıyla anlaşmaya vardı.



Konut sahibi Ş.O.A, kiracısı M.N.A'dan yeni kira döneminde aylık 15 bin lira talep etti. Kiracı ile konur sahibi arasında söz konusu bu tutar konusunda anlaşmaya varılamadı.

Tarafların neticeye varamaması üzerine konu yargıya taşındı. Daha sonra ise bir süre önce yürürlüğe giren zorunlu arabuluculuk şartı devreye girdi ve yaklaşık 2 hafta devam eden görüşmelerin sonunda taraflar uzlaşmaya vardı.

 Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

Anlaşma metninde, "Konut sahibi Ş.O.A. ile kiracı M.N.A'nın bir sene daha kira kontratını devam ettirmeleri ve kira bedelinin 15 Kasım tarihinden başlamak üzere aylık 7 bin 500 lira olarak ödenmesi noktasında taraflar uzlaşmaya vardı. Bunun yanı sıra, taraflar, yenilenen kira dönemi bitiminde kiracıların kayıtsız ve şartsız bir şekilde taşınmazı tahliye ederek kiraya verene teslim etme noktasında yazılı taahhütnamesi vermeleri için anlaşmaya varmışlardır" ifadeleri de yer aldı.

Kiracı M.N.A. sonuçtan memnun olduğunu belirtek, "Ev sahibimle aramızdaki uyuşmazlığı arabuluculuk ile çözdük. Karşı tarafın avukatı ve arabulucumuz bir araya geldiler. Ortak bir noktada uzlaştık. Her iki taraf da neticeden mutlu. Kira yenilemesinin zamanı gelmişti. Kira yenilemesinin altında bir rakamda anlaşarak 1 sene sonra evin tahliye edilmesine karar verdik” şeklinde konuştu.

 Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

ARABULUCULUK CİDDİ YARAR SAĞLADI

Konut sahibinin avukatı Özlem Şan Oğuzhan da kira artışı hususunda meydana gelen uyuşmazlığın arabuluculukla çözülmesinin ciddi yarar sağladığını vurguladı.

Öte yandan, Arabulucu avukat İrfan Medet Akpınar ise taraflara, arabuluculuğun özüne ve ruhuna uygun biçimde müzakere süreci devam ettirdikleri için teşekkür etti.

Sürece elinden gelen katkıyı sağlamak için çaba gösterdiğini belirten Akpınar, "Taraflar çıkarları ve menfaatlerinin bir araya gelmesi konusunda anlaşma arayışı içerisindeydiler. Sonuçta güzel bir anlaşmaya imza attılar. Uygulamanın herkese örnek olmasını umuyorum. Arabuluculukta temel hedef tarafların birbirini anlaması, dinlemesi, masada hal ve şartları değerlendirip beraber bir çözüm üretmeleri” ifadelerini kullandı.

KONUTDER Başkan Yardımcısı Kabadayı'dan kentsel dönüşümün hızlanması için altın değerinde öneriler!

Az önce açıklandı! Benzin, motorin ve LPG’de son dakika müjdesi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı! Öğrencilere 1.500 TL destek müjdesi! Başvuruyu yapan parayı kapacak!  


Geri Dön