09 / 10 / 2024

Kira anlaşmazlıklarına yeni çözüm! En güncel kira ve satış fiyatları bu yöntemle tespit edilecek!

Kira anlaşmazlıklarına yeni çözüm! En güncel kira ve satış fiyatları bu yöntemle tespit edilecek!

Son yıllarda kira anlaşmazlıklarında ve kira tespit davalarında yaşanan artış sonrası mahkemeler çözüm süreçlerini hızlandıracak yenilikçi yöntemlere başvurmaya başladı.




İstanbul’da bir mahkemenin kararı sonrasında kira tespit davalarında yapay zekadan faydalanarak değerleme raporu hazırlanmasının yolu açıldı. Türkiye gayrimenkul sektöründe bu teknolojiyi kullanarak öncü bir rol üstlenen Endeksa’nın Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Görkem Öğüt, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

KİRA ANLAŞMAZLIKLARINDA ÖNEMLİ BİR ÇÖZÜM YOLU

Endeksa Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Görkem Öğüt,"Endeksa’nın yapay zekâ algoritmaları, değerleme yapılacak konutun özelliklerini ve benzer mülklerin değerlerini karşılaştırarak istatistiksel modeller oluşturuyor.

Sistem sayesinde, gayrimenkul alım-satım süreçlerinde bilgiye dayalı, objektif kararlar almak mümkün hale geliyor. Bu teknolojinin kira anlaşmazlıklarına da önemli bir çözüm sağlamasından dolayı memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Endeksa, büyük veri analizi ve yapay zekâ teknolojisiyle gayrimenkul değerleme hizmeti sunan bir platform olarak, Türkiye’de yıllardır bu alandaki gelişmelere öncülük ediyor.

Platforma üye olan kullanıcılar, diledikleri gayrimenkulün güncel kira ve satış değerlerini anlık olarak öğrenebiliyor. Üretilen değerler yapay zekâ ve büyük veri analizi gibi objektif yöntemler ile gerçekleştiği için güvenilirlik noktasında da soru işareti kalmıyor.

Kira anlaşmazlıklarına yeni çözüm! En güncel kira ve satış fiyatları bu yöntemle tespit edilecek!

YAPAY ZEKA GAYRİMENKULLERİN DEĞERİNİ NASIL BELİRLİYOR?

Binlerce kişi ''yapay zekâ gayrimenkullerin değerini nasıl belirliyor?' sorusunun yanıtını merak ediyor. Endeksa’nın Genel Müdürü ve Kurucu Ortağı Görkem Öğüt, bu teknolojinin arkasındaki süreci şu şekilde özetliyor: "Değerlemede konum, mülk tipi, alan büyüklüğü, çevresel faktörler, geçmiş satış fiyatları ve piyasa trendleri gibi birçok değişken dikkate alınıyor.

Yapay zekâ algoritmaları, bu verileri işleyerek, benzer mülklerin değerlerini karşılaştırıyor ve istatistiksel modeller oluşturuyor. Sürekli güncellenen veriler sayesinde Endeksa’ya üye olan kullanıcılar diledikleri gayrimenkulün özelliklerini sisteme girdikten saniyeler sonra, piyasa koşullarındaki değişikliklere göre en güncel kira ya da satış fiyatını tespit edebiliyorlar.

Tüm Türkiye genelinde konut değer tespitinde %95 gibi bir doğruluk oranı ile çalışan bu sistem sayesinde, gayrimenkul alım-satım süreçlerinde bilgiye dayalı, objektif kararlar almak mümkün hale geliyor.”

Endeksa aracılığıyla elde edilen değerlemeler, birkaç yıldır çeşitli adli anlaşmazlıklarda da mahkemelere delil olarak sunuluyor.

Kira anlaşmazlıklarına yeni çözüm! En güncel kira ve satış fiyatları bu yöntemle tespit edilecek!

Yaşanan son gelişme, bu değerlemelerin artık kira tespit davalarında da kullanılmasının önünü açıyor.  Görkem Öğüt, bu gelişmeye ilişkin, “Endeksa olarak yıllardır verdiğimiz bu hizmetin kira anlaşmazlıklarında da önemli bir çözüm sağlamasından dolayı memnuniyet duyuyoruz.

Bu sayede kira tespit davalarında süreçler hızlanacak; hem mülk sahipleri hem de kiracılar için daha şeffaf ve adil bir ortam sağlanacak.”

Türkiye’de hızla büyüyen yapay zekâ tabanlı gayrimenkul değerleme sistemleri, yalnızca kira tespit davalarında değil, farklı hukuki süreçlerde de etkili bir çözüm yöntemi sunuyor.

Yapay zekâ sayesinde manuel olarak yapılan değerlere oranla daha fazla veri analiz edilerek daha isabetli sonuçlara ulaşılabiliyor.

Endeksa, gayrimenkul değerleme süreçlerinde bu teknolojiyi en verimli şekilde kullanarak sektörde önemli bir rol üstleniyor. Mahkemelerin de onayladığı bu yenilikçi çözümün, kira anlaşmazlıklarında taraflar arasındaki hukuki süreçleri hızlandırarak dava masraflarını azaltacağı öngörülüyor.

Arabulucu Avukat'tan kira anlaşmazlıkları açıklaması: Arabulucuda tahliye kararı hızlıca, dostane şekilde alınabilir!

Sektör temsilcisi enflasyonun en büyük nedenini açıkladı: Konut sahipleri, faiz kadar kira istiyor!

Kira tespit davasında eski kiracıya yüzde 20'ye kadar hakkaniyet indirimi!

Geri Dön