05 / 05 / 2024

devletin özelden kirayalayacağı yurtlar

devletin özelden kirayalayacağı yurtlar

Yozgat'ta bin 200 kişilik öğrenci yurdu ve yarı olimpik yüzme havuzu temel atma törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, yeni yapılacak yurtlar hakkında açıklamalarda bulundu....

Devletin borçlarının faiz yükü 3 trilyon TL'ye çıktı

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 2021 yılı haziran ayında Devletin iç borçlarının toplam faiz yükü 668 milyar lira olduğunu hatırlatırken, bu haziranda rakamın 2 trilyon 175 milyar liraya ulaştığını dile getirdi Altay, yaptığı yazılı açıklamada “Siyasi ve ekonomik yönetim yüzünden sorunlar yaşayan

Devletin tarihi köşkleri yeni sahiplerini bekliyor!

Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli simgelerinden Çankaya Köşkü, hemen yanı başında Başbakanlık Konutu, Dışişleri Konutu ve TBMM Başkanlık Konutu’yla birlikte devletin yönetim merkezi olarak bilinen tarihi mekanlar yeni sahiplerini bekliyor.

Antalya'da imar barışıyla devletin kasasına 1 milyar lira girdi!

İmar Barışı kapsamında Antalya’da 147 binaya yapı kayıt belgesi verilmesiyle beraber devletin kasasına 1 milyar 49 bin lira girdi. Yapılan denetimlerde 201 kaçak yapı tespit edilirken 80 kaçak yapı yıkıldı.

İstanbul Havalimanı ile devletin kasasına 176 milyar TL girecek!

Dünyada ve Türkiye'de havacılık sektöründe çığır açmaya hazırlanan İstanbul Havalimanı, devletin kasasına 25 yılda 176 milyar liradan fazla para girmesini sağlayacak.

Tank Palet Fabrikası'nın arazisi devletin kalacak!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Tank Palet Fabrikası ile ilgili alınan karara ilişkin, ''Tank Palet'in arazisini de kimseye peşkeş çekmiyoruz, orası yine devletin kalmaya devam ediyor'' dedi. 

Kayseri Şeker devletin fabrikalarını satın aldı!

Kayseri Şeker Fabrikası'nın 65. Olağan Mali Genel Kurulu gerçekleşti. Toplantıda konuşan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, firmanın devletin fabrikalarını satın alıp büyüdüğünü anlattı.

Devletin arsasını vatandaş kiralayabilecek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ekonomiye katkı sağlayacak yeni modeli devreye sokmaya hazırlanıyor. Uygulamayla, devletin çok büyük arazileri vatandaşlara kiralanabilecek.

Devletin altyapı, üstyapı yatırımlarına asla ara vermeyeceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yatırımcılarımız, sakın yatırımlarınızı askıya almayın, aynı kararlılıkla yolunuza devam edin. Devlet olarak biz de devletin altyapı, üstyapı yatırımlarında asla ara vermeyeceğiz." şeklinde konuştu.

2007 yılında İstanbul'un üçte biri devletin!

Milli Emlak'ın 2006 yılı envanterine göre, devletin 2 milyon 182 bin 436 parça taşınmazı bulunuyormuş. 5 milyar 278 milyon metrekare yüzölçümü bulunan İstanbul'un ise yaklaşık üçte biri devletin hüküm ve tasarrufundaymış.

Devletin muhafazadan çıkardığı bölgeler kapanın elinde servet yaratıyor!

1989 yılında 2. Boğaz Köprüsü'nün ve çevre yollarının hizmete girmesiyle devletin muhafazadan çıkardığı bölgeler kapanın elinde servet yaratıyormuş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

Devletin peşinat desteğine bir destek de Ağaoğlu'ndan!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, üç konut projesinde faiz kampanyası başlattı. Ali Ağaoğlu, "Devletin peşinat desteği önemli. Bir destek de bizden gelsin" dedi.

Berlin Tapu ve Kadastro'dan devletin kasasına 76 bin 512 Euro girdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün 3 Nisan 2014 tarihinde Berlin Başkonsolosluğunda başlatılan uygulama ile 2014 yılı içerisinde devletin kasasına 76 bin 512 avro gelir aktarıldı" dedi..

Ali Ağaoğlu: İnşaat sektörünün önü kesilmemeli!

Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, devletin hiçbir zaman inşaat sektörüne kaynak ayırmadığını ve sektörün de buna ihtiyacı olmadığını belirterek "Türkiye'de inşaat sektörünün önü kesilmemeli" dedi.

devletin özelden kirayalayacağı yurtlar Haberi

devletin özelden kirayalayacağı yurtlar


Kılıç açılış töreninde yaptığı konuşmada, özel sektörden 100 bin yatak kapasiteli yurt kiralamak için ihale sürecinin başladığını söyledi. Kılıç, "Burada ilan ediyorum. Listeyi bütün Türkiye ile paylaşıyorum. 80 il ve ilçemize yap kirala yöntemi ile özel sektörden 100 bin yatak kapasiteli yurt kiralamak üzere yarın ulusal gazetelerde ilana çıkıyoruz. Bir yandan da 165 şantiyede yurt inşaatlarına devam ediyoruz. Böyle 164 tane yurt şantiyesi var. Bunların kapasitesi de yaklaşık 80 bin. Mevcut yatak kapasitemiz 410 bin gelecek eğitim öğretim yılına yetişecek olan var yetişemeyecek durumda olan var. Hedefimiz gelecek eğitim öğretim yılına bu sene 310 bin olan yatak kapasitesini 450 bin yaparak girmektir. Para var mı var, gayret var mı var, azim var mı var, çalışkan bir kadro var mı...