19 / 05 / 2024

devletin taşınmaz varlığı artıyor

devletin taşınmaz varlığı artıyor

Geçen yılın sonu itibarıyla kapladığı alan bakımından İstanbul'un yüzde 43,5'ini, Ankara'nın yüzde 21,5'ini, İzmir'in yüzde 35,2'sini Hazine'ye ait bina ve araziler oluşturuyor

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündeminde!

Ülkemizin taşınmaz kültür varlıkları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelikte Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ!

Taşınmaz Kültür Varlıklarına Yardım Sağlanmasına Dair Yönetmelik Kapsamındaki Parasal Limitlerin Güncellenmesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31373 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Varlık Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Varlık Taşınmaz Değerleme Ve Danışmanlık Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 390 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Turan Atı Balcı tarafından kuruldu.

Yıpranan Tarihi Taşınmaz Varlıkları Yönetmeliği'nde değişiklik!

Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Türkiye'de 100 bin 746 taşınmaz kültür varlığı bulunuyor!

Binlerce yılda çok sayıda uygarlığın kurulduğu Anadolu topraklarında 100 bin 746 adet korunması gereken tescilli taşınmaz kültür varlığı bulunuyor.

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 2015!

Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik 22 Ağustos 2015 tarihinde 29453 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına ait katkı payına dair yönetmelik tam metni..

Antalya'da taşınmaz kültür varlıkları için yardım yapılacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel hukuka tabi gerçek ve tüzel kişilerin mülkiyetinde bulunan korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı için ayni, nakdi ve teknik yardımda bulunacak.

Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı!

27 Mayıs 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik ile Taşınmaz kültür varlıklarının onarımına yardım sağlanmasına dair yönetmelik yürürlükten kaldırıldı..

Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik!

Taşınmaz kültür varlıklarına yardım sağlanmasına dair yönetmelik 27 Mayıs 2015 tarihinde 29368 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, Bakanlıkça yapılacak yardımların usul ve esaslarını belirliyor...

Didim'de Maliye Hazinesi'ne ait taşınmaz özelleştirilecek!

Maliye Hazinesi' ne ait Aydın'ın Didim ilçesindeki yaklaşık 10 bin metrekarelik taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Taşınmaz varlık satışı yöntemiyle özelleştirilecek.

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelik değişikliği!

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 9 Ocak 2015 tarihinde 29231 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı....

Taşınmaz kültür varlıkları nasıl kamulaştırılır?

Kültür varlıkları; tarih öncesi ve tarihi devirlere ait yer altında veya su altındaki bütün taşınır ve taşınmaz varlıklara deniyor. Peki, korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları nasıl kamulaştırılır?

Korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi!

Korunması gerekli kültür varlıkları, tarih öncesi ve tarihi devirlere ait bilim, kültür, din ve güzel sanatlarla ilgili bulunan varlıklara deniyor. İşte korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları listesi..

devletin taşınmaz varlığı artıyor Haberi

devletin taşınmaz varlığı artıyor

Hazine adına tescilli taşınmazların yüzölçümü son 5 yılda yaklaşık yüzde 20 artarak, 229 milyar 709 milyon metrekareye yükseldi.  


Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nün verilerinden derlenieln bilgilere göre, 2014 yılı sonu itibarıyla Hazine adına tescil edilmiş 166 bin 483 bina bulunuyor. Hazineye ait gayrimenkullerin 456 bin 971'ini arsalar, 929 bin 135'ini araziler, 238 bin 597'sini bağ-bahçeler, 1 milyon 371 bin 810'unu tarlalar, 435 bin 874'ünü de ormanlar meydana getiriyor. 


Mera, yayla, harman ve panayır yeri gibi kamunun yararlanmasına tahsis edilen "orta mallarının" sayısı ise 91 bin 857'yi buluyor. Su alanlarının sayısı 55 bin 910, maden ve ocak alanlarının sayısı bin 136, kıyı ve dolgu alanlarının sayısı 607, tarihi ve kültürel alanların sayısı da 4 bin 39 olarak belirleniyor. 


Taşınmazlar 5 yılda...