23 / 07 / 2024

devre tatil alırken nelere dikkat etmeli

devre tatil alırken nelere dikkat etmeli

" Devre tatil " satan şirketlerden bazılarının sözleşme adreslerinde bulunmaması nedeniyle "cayma bildirimleri"nin müşterilere PTT tarafından teslim edildiği ve tüketici mağduriyetinin ikiye katlandığı iddia edildi.

Devre mülk alacaklar mağdur olmamak için hemen bakın! Bu detaylara aman dikkat! 

Devre mülk, devre tatil mağduru olmamak için nelere dikkat edilmesi gerektiği merak ediliyor. Peki tüketicilerin, kaplıca ya da deniz kenarında devre mülk, devre tatil alırken mağdur olmamak için nelere dikkat etmesi gerekiyor? İşte o detaylar...

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? İşte detaylar!

Devre mülk nedir? Devre mülk alırken neye dikkat edilmelidir? soruları devre mülk alacak kişiler tarafından sorulmaktadır. İşte detaylar!

Devremülk alırken bunlara dikkat!

Tatilcilerin sezonu açmasıyla, devremülk satın alımları arttı. Ancak, devremülk ve devre tatil alanlar dolandırıcıların radarına girdi. Mağduriyet yaşamamak için haklarınızı bilin.

Emlak alırken dikkat edilecek hususlar!

Hedef Halk Gazetesi'nin köşe yazarı Mimar-Ekonomist Remzi Kozal bugün köşesinde emlak alırken dikkat edilmesi gerekenleri yazdı. İşte Kozal'ın yazısı..

Ev alırken yanlış beyana Maliye'den 6 bin lira ceza!

Bugünlerde birçok vatandaşın ekstradan ‘tapu harcı’ borcu çıkmaya başladı. Ev alırken yanlış beyana Maliye banka kredisi ve hesap hareketinden ulaşıp cezayı kesiyor. “600 lira kazanayım” derken 6 bin lira kaybetmeyin.

Ev satın alırken hangi mimari kriterler önemli?

Konut satın alırken, dikkat edilecek hususları artık herkes biliyor. Peki, ev satın alırken hangi mimari kriterlere dikkat etmek gerekiyor? Mimar Ahmet Erkurtoğlu, bu kriterleri açıklıyor...

Konut alırken önce iskan belgesi sorulmalı!

Osman Yıldırım; konut satın alırken projenin tasarım ve mimari özelliklerinden önce inşaat halinde ise kat irtifak tapularının olup olmadığını bina bitmiş ise iskan belgesinin alınıp kat mülkiyetli tapularının çıkarılıp çıkarılmadığı sorgulanmalıdır.

Ev alırken dikkat edilmesi gereken ayrıntılar!

Konut alırken bir ev sahibi olmanın mutluluğuna kapılıp önemli detayları unutmamak ve çok iyi araştırma yapmak gerekiyor. Aksi halde sonuç pişmanlık olabiliyor.

Fatih Vardar: Konut alırken denetim sorulmalı!

Bursa Beton Genel Müdürü Fatih Vardar, “İnsanlar konut alırken mutfağını, banyosunu değil betonunu, denetimi sormalı. Müteahhitler de daha kaliteli ama fiyatı biraz daha yüksek betonu tercih etmeli.” dedi

Turizm sektörü devre tatil yöntemini gündeme getirdi!

Clup Flipper’ın patronu Bayer, devre tatil satışının yatırımcının elini rahatlatacağını belirterek, “Yatırım karşılığını 3 yılda alır. % 25 doluluğu da garantiler” dedi.

Markalı projeden ev alırken dikkat edilecek hususlar!

Havuzundan spor salonuna kadar birçok hizmeti birarada sunan markalı projelerden ev alırken dikkat etmeniz gerekenleri sıraladık. Bizden söylemesi, uygulaması size kalmış...

İkinci el konut alırken dikkat!

İkinci el konut alırken dikkat etmeniz gereken çok sayıda konu var. Evi satın aldıktan sonra bir sorunla karşı karşıya kalmak istemiyorsanız yapacaklarınız şunlar...

Gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeli!

Kırklareli'nin Babaeski İlçesi'nde yeni faaliyete giren, yatırımda öncü kuruluş olan Yetişen Emlak Ofisi", vatandaşları, "Gayrimenkul alırken nelere dikkat etmesi gerektiği" konusunda uyardı.

devre tatil alırken nelere dikkat etmeli Haberi

devre tatil alırken nelere dikkat etmeli


Devre tatil satan şirketlerin sözleşme adreslerinde bulunmadığından tüketicinin 'cayma bildirimleri' PTT tarafından iade ediliyor, mağduriyetler de ikiye katlanıyor


Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Sıtkı Yılmaz, yazılı açıklamasında, yaz sezonu nedeniyle son günlerde kendilerine ulaştırılan şikayet ve başvuruların, "devre tatil sözleşmeleri"nde yoğunlaştığına dikkati çekti.  


"Devre tatil satan şirketlerin sözleşme adreslerinde bulunmamaları nedeniyle tüketicinin 'cayma bildirimleri' PTT tarafından tüketicilere iade edilmekte, tüketici mağduriyeti ikiye katlanmaktadır" ifadesine yer veren Yılmaz, aslında devre tatille ilgili tüketici mağduriyetinin, kentlerin işlek caddelerinde yapılan "devre tatil" anketleriyle başladığını belirtti. 


Yerel yönetimlerin bu yanıltıcı uygulamalara karşı önlem alması ve tüketiciyi koruması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:  


"Anketten sonra tüketici çeşitli araçlarla şehirden alınmakta, tatil yörelerindeki ikna odalarına götürülmektedir. 'İkna odaları'nda yoğun müzik ve psikolojik baskı uygulaması altında gece yarılarına...