25 / 08 / 2024

Devredilen ev hissesi

Devredilen ev hissesi

Posta Gazetesi köşe yazarı olan Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu Devredilen evlerden kime pay düşer? sorusunu yanıtladı. İşte o yazı....

15 milyon TL'si olan ev mi, Ereğli hissesi mi almalı?

"Konut yatırımı mı, hisse yatırımı mı daha mantıklı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. X sosyal medya hesabı Borsa dünyası, "15 milyon TL paran olsa ev mi alırsın yoksa Ereğli mi?" sorusunu yanıtladı. İşte o açıklama ve vatandaşların tepkileri..

Vakıflar'dan İstanbul'da satılık ev ve arsa hissesi!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Bayrampaşa ve Fatih'teki arsa ve ahşap ev hissesi için satış ihalesi düzenliyor. Satış ihalesi 23 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...

Sinop Belediyesi'ne devredilen tarihi ev kültür merkezine dönüşecek!

Geçen yıllarda emekli öğretmen Ayşe Semra Genç tarafından annesine ait Kuruçeşme Sokak’ta bulunan tarihi ahşap ev, annesinin adı ile yaşatılarak kültür merkezi yapımı koşulu ile Sinop Belediyesi’ne devredilmişti.

1941 yılında Balat'ta bir ev sekiz yıl taksitle bin 800 liraya satılacakmış!

1941 yılında Emniyet Sandığı tarafından verilen ilanda Üsküdar'da bir ev 400 liraya satılacakmış. Aynı ilanda Beyoğlu'nda bir evin yarı hissesi 2 bin 250 liraya satılacakmış.

1939 yılında Sarıyer Boyacıköy'de ahşap ev 107 liraya satılacakmış!

1939 yılında Sarıyer Boyacıköy'de ahşap bir ev 107 liraya satılıkmış. 1939 senesinde 7 tane Reşat Altını ile Sarıyer'den ev alınabilirmiş. Ortaköy'de bir arsanın yarı hissesi ise 107 liraya satılacakmış.

1935 yılında Fatih Cibali'de dört katlı, hamamı bulunan taş ev 3.658 lira bedelle satılacakmış!

1935 yılında Cibali'de Fener Caddesi'nde sarnıçlı ve hamamlı, dört katlı kagir taş ev 3 bin 658 liraya iki taksitle ödenmek üzere satılacakmış. Kadıköy Caferağa'da bir dükkanın yarı hissesi bin 300 liraya satılacakmış

1935 yılında Şişli Büyükdere Caddesi'nde bir apartmanın yarı hissesi 4 bin 729 liraymış!

1935 yılında Şişli Büyükdere Caddesi'nde altında dükkanıda bulunan bir apartmanın yarı hissesi 4 bin 729 liraymış. Beyoğlu Meşe sokakta bulunan bir harap ev ise bin liraymış.

1935 yılında Haydarpaşa'da bir ev 8 yüz 64 lirayken, Yedikule'de bir dükkan ise bin 116 liraymış!

1935 yılında İstanbul Haydarpaşa'da bir ev 964 liraya, Yedikule'de ise bir dükkanın 36/64'lük hissesi 172 liraya satılacakmış. Fener'de ev ise bir evin 3/1'lik hissesi 3 yüz liraya satılacakmış.

Ev alamayan GYO hissesi alıyor!

Gayrimenkulü en garantili yatırım olarak gören, ancak elinde bir ev alacak kadar parası olmayanlar, çareyi gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) hisselerine yatırım yapmakta buldu

Woodland Regency'den ev alanın serası oluyor!

Bodrum'da inşa dilen ve yüzde 60'ı tamamlanan Woodland Regency'den ev alanların 20 metrekarelik hobi bahçesi de olacak

Tiyes Evleri'nde 99 bin TL'ye! Ev alana otomobil hediye!

Gürpınar'da inşa edilen Tiyes Evleri'nde konut fiyatları 99 bin TL'den başlıyor, ev alana araba hediye ediliyor...

HSBC'den "Dayalı döşeli ev kredisi"

HSBC, "Dayalı Döşeli Ev Kredisi" kampanyasıyla konut kredisi kullanan müşterilerine LCD TV hediye ediyor

Devredilen ev hissesi Haberi

Devredilen ev hissesi

Babam sahibi bulunduğu evleri biz üç kardeşe satış sureti ile devretti. Kardeşlerden biri evli. Boşanma halinde eşine bu evlerden pay düşer mi?


Okuyucumun sorduğu şu kısacık sorunun altında uzun uzun anlatılacak bir hukuki problem yatıyor, bakalım ne kadar özetleyebileceğim? Önce, boşanma halinde eşine pay düşer mi sorusu. Bu konu hukukumuza 2002 yılında giren 'edinilmiş mallara katılma rejimi ni ilgilendiriyor. 

Edinilmiş mallara katılma rejiminden zaman zaman söz ediyorum ama biliyorum ki hâlâ tam anlamı ile açıklayabilmiş değilim. Zira anlatmak için kitap yazmak gerekir. Ancak şu kadarını söyleyeyim: Size söylendiği gibi, edinilmiş mallara katılma rejiminde eşler ORTAK DEĞİL. Ben bunu sürekli yazdığım halde yine bana 'eşler ortaktır' anlamına sorular geliyor. Bir kere daha büyük harflerle yazdım, eşler ortak değil. Ancak edinilmiş mallara katılma...