27 / 04 / 2024

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Hisseli tapular ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki evde hissesi olan biri, ev satıldığında hakkını nasıl alır? İşte ayrıntılar...



Konutta hissedarlar arasında yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle, hisse sahiplerinin haklarını nasıl alabileceği sık sık merak edilen konular arasında yer alıyor. 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde bu konuyu değerlendirdi. Heper'e bir okuyucusu, zamanında amcası ile babasının kendi aralarında noterde dededen kalma evin hisse satışını yaptıklarını, kayıtlarda evin babasının üstüne göründüğünü, diğer hissedarların ‘bu evde babanın hissesi olamaz, gidin tapuda hissesini düşürün’ dediğini belirterek, "Konut satılırsa da babamın hisseden para alamayacağını söylüyorlar. Bu doğru olabilir mi?" sorusunu yöneltti. 

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta "Söylenen bu husus için cevap yalnızca ilgili gayrimenkulün tapu kaydındadır. Okuyucumun anlattığına göre tapu kaydında babalarına ait hisse görünüyor ise artık bunun tartışılması gereken yeri yoktur, babaları o gayrimenkulün hissedarıdır" ifadelerini kullanarak başladı.

Bir gayrimenkulün noterde satılmayacağını, çok kısa bir süre önce bu kuralın değiştiğini ancak kendisinin işlemin yapıldığı tarihi dikkate aldığını aktaran Tamer Heper, "Satış yalnızca tapuda yapılır.  Okuyucumun anlatımında noter işlemi var. Muhtemeldir ki önce noterde satış vaadi yapılmış, ardından da bu vaat doğrultusunda tapuda tescil yapılmış" şeklinde konuştu. 

Tamer Heper, bu kapsamda noter olması sebebiyle satışın geçersiz olduğunun iddia edilemeyeceğini vurguladı.

Hisseli tapusu olanlar hemen bakın! Ev satılırsa hakkınız... SON DAKİKA! 

Tamer Heper, verdiği yanıtta "Bugün tapu kayıtlarına göre işlem yapılacaktır. Bazen tapuda yapılan işlemlerin geçersizliği iddia edilemez mi? Edilebilir fakat tapu kayıtlarının iptali için geçersizliğinin dava konusu olması, geçersiz işlemin ispatı ve mahkeme kararı ile tapu kayıtlarının düzeltilmesi gerekir" açıklamasında bulundu. 

Bu şekilde bir iddia ile tapu kayıtlarının geçersiz sayılamayacağına dikkat çeken Heper, "İptal gerekçeleri de sınırlıdır mesela akıl hastalığı durumunda yapılmışsa ya da tehdit altında yapılmışsa vs. Bunun haricinde tapu kayıtları hala geçerli sayılır" ifadelerine yer verdi. 

Heper, satış halinde de okuyucunun babasının hissedar olarak görüşünün geçerli olduğunu vurguladı ve "Satışa karar verilirse hissesine denk gelen tutarı alacaktır" diyerek yanıtını sonlandırdı. 

TOKİ Ordu projesi için yeni tarih açıklandı! 88 yeni konutu kaçırmayın!

O ilde kiralar İstanbul ve  Ankara  ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Bakan Mehmet Özhaseki'den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

O ildeki 8 adet arsa satışa çıkıyor! Arsa alacaklara Kasım fırsatı! 


Geri Dön