29 / 04 / 2024

Devremülk almak nasıl olur

Devremülk almak nasıl olur

Son yıllarda devremülk satışlarına rağbet arttı. Ancak devremülk, devre tatil ile çoğu zaman karıştırılıyor ve vatandaş mağdur oluyor. Yüksek Mimar Turhan Kaşo, "Devremülk almadan önce görün, tapuya, iskana bakın" tavsiyesinde bulundu.

Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi, diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Anne ve babanın hayatta iken evlatlarına mal vermesine “sağlararası kazandırma” işlemi denir. Peki, Mülk sahibi mirasını istediğine bırakabilir mi? Diğer mirasçılar bu durumda nasıl hak talep eder?

Ev almak isteyen orta gelirliler dikkat! Yeni Evim kampanyasına nasıl başvurulur? 

Ev almak isteyen orta gelirliler tarafından merakla beklenen "Yeni Evim" kampanyasına nasıl başvurulur? İşte merak edilen soruların yanıtları...

İstanbul'da devremülk dolandırıcılığı operasyonu: 38 zanlı tutuklandı!

Mega kent İstanbul'da yürütülen devremülk dolandırıcılığında gözaltına alınan toplam 113 şüpheliden 38'i tutuklandı. Verilen detaylara göre, şüphelilerin işledikleri suçtan kazandıkları gelirle toplamda 24 lüks ev aldıkları belirlenmişti

Sinpaş Kızılbük devremülk fiyat listesi Eylül 2022! Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları

Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları merak ediliyor. Sinpaş Kızılbük devremülk fiyatları Eylül 2022 haberimizde yer alıyor. İşte Sinpaş Kızılbük devremülk fiyat listesi Eylül 2022...

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenilir? E-devlet üzerinden tapu sorgulanır mı?

Bir mülkün kime ait olduğunu nasıl öğrenebilirim? sorusu sıklıkla sorulan sorulardan biridir. İşte merak edilen sorunun yanıtı!

Rayiç Bedel Nedir? Rayiç bedel nasıl hesaplanır?

Rayiç bedelin ne olduğu ve rayiç bedelin nasıl hesaplandığı ev veya mülk almak isteyenlerce merak edilmektedir. İşte Rayiç bedeline dair detaylar!

Otomobil satın almak isteyenler dikkat! Sıfır ve ikinci el araba fiyatları nasıl seyredecek? İşte detaylar…

Bugünlerde otomobil almak isteyenler sıfır ve ikinci el araba fiyatlarının nasıl seyredeceğini merak ediyor…

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler dikkat! Çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler?

Çift maaş almak isteyen SGK,SSK, Bağkur’lu emekliler çift maaş nasıl alınır? Çift maaş alma şartları neler gibi soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte çift maaş almak isteyen milyonlarca kişi tarafından merak edilen o soruların yanıtları..

Devre mülk genel kurullarında nasıl oy kullanılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde devremülk genel kurulunda oy kullanımının nasıl olması gerektiğini kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o köşe yazısı...

Körfez GYO Körfez Termal Devremülk Tesisi 2020 yıl sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın Balıkesir İli, Edremit İlçesi Güre Mahallesinde kain Körfez Termal Devremülk Tesisi 2020 yıl sonu satış ve kira değer tespiti raporu yayınlandı.

Körfez GYO Körfez Termal Devremülk 2019 yıl sonu değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Balıkesir ili Edremit ilçesi Güre Mahallesi 1 parsel 404 adada kain Körfez Termal Devremülk Projesine ilişkin 2019 yılı değerleme raporunu yayınladı...

Devremülk üzerindeki haciz alıcıları nasıl etkiler? 

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''hacizli devremülk satışı''konulu sorusunu yanıtladı. 

Körfez GYO Güre Devremülk 2018 yılı değerleme raporu!

Körfez Gayrimenkul Ankara Ortaklığı Balıkesir İli, Edremit İlçesi, Güre Mahallesinde yer alan Güre Devremülk projesinin 2018 yılı değerleme raporunu yayınladı...

Devremülk almak nasıl olur Haberi

Devremülk almak nasıl olur


Devre tatil ve devremülkle ilgili reklamlardaki artış dikkat çekiyor. Tüketiciyi kandıran kimi firmalar, devremülk yerine devre tatil satıyor; kimileri de teslim sürelerini aşıyor. Arsası dahi bulunmayan devremülkleri satan firmalar ortadan kayboluyor. Olan, sözleşmeyi imzalayan vatandaşa oluyor. Patara Turistik Tesisleri AŞ Başkanı Yüksek Mimar Turhan Kaşo, bu konuda hukuki altyapıya dikkat çekti. 


Sözleşme değil tapu


 Devre tatillerde sadece sözleşmenin olduğunu belirten Turhan Kaşo şunları söyledi: "Devremülk ve devre tatil, aynı gibi görünen ama birbirinden farklı tatil şekilleridir. Devremülk-devre tatil arasındaki fark devremülkün tapulu bir sistem olmasıdır. Yani devremülk alımında mülkün tapusu kişinin üzerine geçer. Devre tatilde ise sadece ilgili binanın belirli süre için kullanımı satılıyor." 


23 bin TL'den başlıyor 


Akdeniz'in Mavi Bayrak'lı Kalkan Koyu'ndaki (Kaş) Club Patara Evleri'nin projesini de hayata geçiren Turhan Kaşo,...